close video

Slim inspelen op wisselende energiebehoeften vraagt om adaptieve technologie én gemotiveerde medewerkers.

AVR evolueert sinds zijn oprichting voortdurend. Wat ooit begon als verbranden om de afvalberg te verkleinen, is vandaag uitgegroeid tot een hoogwaardige afvalcentrale. AVR maakt diverse producten en diensten voor de samenleving. Onze verbrandingsinstallatie is flexibel ingericht om verschillende soorten afval te verwerken. Tegelijk maakt ze ook slimme koppelingen met elektriciteit, stoom en warmtenetwerken.

De Energy Desk stuurt de beschikbare energie en speelt adaptief in op de wisselende vraag naar stoom, elektriciteit of warmte van de stad en de industrie. Zo maken we in de zomer meer elektriciteit en in de winter zetten we het afval om in warmte voor huishoudens. Ook is het door nieuwe technieken mogelijk om zelfs de allerkleinste metalen uit het bodemas te halen -zo klein als pakweg de punt van een weggegooide balpen.

Alles bij elkaar is het verbrandingsproces complex en veranderlijk. Het vraagt de constante aandacht van onze beste medewerkers. Onze mensen hebben veel ervaring en werken samen in teams omdat iedere dag weer anders is. Door als organisatie steeds te veranderen en te werken met slimme technieken en de beste mensen, halen we continu het maximale uit het restafval.

We spelen flexibel in op de wisselende energiebehoeften.