AVR ook dit jaar sponsor van het Vattenfall Solar Team

Ook dit jaar is AVR trotse sponsor van het Vattenfall Solar Team(voorheen Nuon Solar Team). Tijdens de Bridgestone World Solar Challenge 2019 strijden de solarteams uit de hele wereld tegen elkaar in de race van Darwin naar Adelaide. Uiteraard is het Vattenfall Solar Team er ook weer bij. Bij AVR waren we nieuwsgierig hoe de voorbereidingen voor de race gaan en welke verwachtingen het team heeft. We stelden het team daarom een paar vragen gesteld.

Terug

Hoe ver zijn jullie in de voorbereidingen?

Het Vattenfall Solar Team is zich aan het voorbereiden voor de Bridgestone World Solar Challenge 2019 in Australië. Deze zal plaatsvinden van 13 tot 20 oktober dit jaar. Het Delfse team is van plan de achtste wereldtitel binnen te slepen met een nieuwe zonneauto: NunaX. Al sinds afgelopen augustus zijn de 16 studenten van het team bezig met de ontwikkeling van de tiende zonneauto genaamd Nuna. Op 16 juli gaan we de nieuwe zonneauto officieel presenteren!

Wat is nieuw/anders aan de NunaX?

Jaarlijks veranderen de regelementen van de Bridgestone World Solar Challenge. Dit jaar zijn de wijzigingen klein, wat er toe leidt dat de technieken van alle teams zeer dichtbij elkaar komen. Het zal een spannende race worden, waarin details belangrijk zijn. Daarom is het belangrijk om ieder aspect van Nuna tot in de kleinste details onder ogen te nemen. Als we op alle onderdelen een klein beetje winnen, wordt Nuna met grote stappen beter.

Welke uitdagingen verwachten jullie dit jaar tijdens de zonnerace?

Deze kleine regelverandering brengt de techniek van alle teams dicht bij elkaar. Alle teams hebben namelijk de tijd gehad om hun zonneauto te optimaliseren om haar nóg lichter en efficiënter te maken. Daarom focussen we ons in aanloop naar de race op teamwork. We worden een raceteam, waarin alle handelingen tijdens de race op de automatische piloot kunnen worden uitgevoerd. We trainen protocollen en communicatie voor tijdens de race. Op deze manier kunnen we ons focussen op de strategie en techniek tijdens de race.

Wat betekent de sponsorbijdrage van AVR voor jullie?

AVR wil bijdragen aan een schone wereld waarin niets onbenut blijft. Samenwerken met een partner met een visie als deze, is natuurlijk fantastisch. Als geen ander weten zij het belang van duurzame energie. AVR gaat zorgvuldig om met energie en grondstoffen. Restwarmte wordt gebruikt voor de stadsverwarming van o.a. Rotterdam en daar waar mogelijk, worden grondstoffen opgevangen en gerecycled. Alles draait om efficiëntie, net als de energie en technieken die wij gebruiken in Nuna. Ook op technisch gebied is AVR een goede link; bij een bezoek aan de werkplaats nemen AVR medewerkers onze huidige zonneauto onder de loep, en denken graag mee in de kansen die in de techniek zitten.

Waarom moeten we jullie volgen?

In Australië komt de echte winnaarsmentaliteit naar boven. We zullen, net als AVR, alles op alles zetten om ons doel te bereiken. Tijdens de spannende race zullen we een greep doen naar de 8ste wereldtitel van het Vattenfall Solar Team. Samen met AVR zullen we Nederland laten zien wat de kracht is van zonne-energie, tijdens de 3000km lange race in de outback van Australië!

Meer berichten

Trots op ons werk, trots op onze afvalhelden!

De Week van de Afvalhelden is dé week waarin medewerkers uit de afvalbranche centraal staan. Van 7 tot en met 13 maart 2022 worden de mannen en vrouwen die werkzaam zijn in inzameling, groenbeheer, reiniging en verwerking in het zonnetje gezet.

De onmisbare schakel binnen AVR Duiven

AVR staat nooit stil. Met twee locaties en ruim vijfhonderd medewerkers zorgen we ervoor dat onze verbrandings ovens 24 uur per dag, zeven dagen per week draaien. De afdeling Facilitaire Dienst is hierbij een onmisbare schakel in het proces. De afdeling draait om het zo goed mogelijk organiseren en uitvoeren van diensten die ondersteunend zijn aan de kern-taken van onze organisatie. Sinds 1 april 2022 vormen Henk, Arno, Herbert, Willem, Ben en Jappie de Facilitaire Dienst in Duiven.

Een dag in het leven van Ed van Gelder

We lopen een dagje mee met een AVR-medewerker Ed van Gelder en welke werkzaamheden er zoal voorbij komen. Wat gebeurt er tussen 5.15 uur als zijn wekker afgaat en 17.45 uur als hij het AVR-terrein in Rozenburg verlaat? Je leest het hieronder!

Bijzondere samenwerking AVR, Petje af en WasteCraft

Op donderdag 27 oktober starten wij een bijzondere samenwerking. AVR, Petje af en WasteCraft slaan de handen ineen om van waardevolle grondstoffen uit het nagescheiden afval van veel gemeenten, origineel design te maken. Door bij dit project stichting Petje af te betrekken helpen we kinderen bewust te maken van de problematiek en de kansen in de circulaire economie. Waar anders kunnen wij deze samenwerking beter laten starten dan op de Dutch Design Week in Eindhoven?

De ‘chemische’ politie van AVR

Dag in dag uit ontvangt AVR afval. Niet alles mag zomaar verwerkt worden, er kunnen gevaarlijke stoffen tussen zitten die schadelijk zijn voor het milieu of de installaties aantasten. Het laboratorium in Rozenburg voert daarom chemische analyses uit op binnenkomende vrachten met onder andere afvalwater en op gezuiverd afvalwater uit onze processen. En houdt zich daarnaast bezig met verbetertrajecten, zoals het testen van nieuwe analyseapparatuur en de invoering van LEAN en 5S. Hoofd Laboratorium Marco van Nimwegen geeft een kijkje in het lab.