AVR in EenVandaag

Onze commercieel directeur Jasper de Jong was woensdag 2 september te zien in het tv-programma EenVandaag. Centraal stond het vraagstuk van afval scheiden bij de bron of doormiddel van nascheiding. En als je een expert zoekt op het gebied van afval scheiden? Dan kom je bij AVR.

Terug

3 september, 2020

In het item werden meerdere kanten belicht met Tilburg als decor. Bewustwording wordt genoemd als belangrijkste reden om mensen zelf hun afval te laten scheiden. Dat wordt tegengesproken door onder andere Raymond Gradus, hoogleraar Bestuur en Economie aan de VU. Hij noemt bronscheiding zwaar achterhaald, omdat machines afval veel efficiënter kunnen scheiden. Door mensen zelf afval te laten scheiden, raken recyclebare stoffen volgens Gradus steeds vervuilder. Jasper de Jong van AVR laat zien dat dat bij nascheiding een heel ander verhaal is: “Dan krijg je een schoon product dat ook echt de concurrentie aankan met de grondstoffen. Want dat is het uiteindelijke doel: we moeten minder grondstoffen gebruiken. Ik geloof dat dit de toekomst is.”.

Ik geloof dat nascheiding de toekomst is.
– Jasper de Jong

Dat gelooft ook hoogleraar Raymond Gradus, die denkt dat over tientallen jaren heel Nederland aan nascheiding doet. Wij zijn er in ieder geval klaar voor!

Bekijk het fragment uit de uitzending van EenVandaag

Meer berichten

AVR schuift als expert aan bij IenW!

Adrie Huissoon, Adviseur duurzaamheid en huisvesting van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW), wilde meer zicht op de afvalstromen van Rijnstraat 8. Want wat gebeurt er eigenlijk met de koffiebekers, het plastic en het gft-afval van het pand waarin IenW gevestigd is? Om die afvalstromen goed in kaart te krijgen, nodigde IenW diverse experts uit voor het programma: Afvalscheiding: tussen droom en daad”. Jasper de Jong, commercieel directeur AVR was één van de experts die zijn visie mocht geven.

Mechanisch scheiden heeft de toekomst!

In de afgelopen tien jaar heeft de scheidingstechniek snelle stappen vooruit gemaakt. Daardoor kunnen we niet alleen méér plastic en drankenkartons uit het restafval halen dan je thuis kunt doen, maar is dit ook nog eens van steeds betere kwaliteit.

Resultaten opstartjaar nascheidingsinstallatie

Rozenburg, 16 april 2020 – De nascheidinginstallatie van AVR is 1 jaar operationeel. In dit jaar zijn 19,2 miljoen kilo plastics en drankenkartonnen gescheiden uit het restafval en deze zijn gerecycled.

Alles over: de weg van het plastic

Voor alle plastic-fans, plastic-haters én plastic nerds ontwikkelde een geïnteresseerde Leidse inwoner, samen met het Leidse Mediafonds, een informatieve documentaire over de weg van het Leidse plastic.