Nieuwegein kiest voor nascheiding!

Goed nieuws voor de inwoners van Nieuwegein, want vanaf 1 januari 2021 gaat onze nascheidingsinstallatie voor hen aan de slag!

Terug

Dat betekent dat Nieuwegeiners PMD-afval (Plastic, Metaal en Drankkarton) vanaf 2021 gewoon bij het restafval kunnen gooien. Dus geen gezeul met zakken langs de weg zetten, geen extra opslagruimte om PMD-afval te verzamelen en geen rondzwervende inzamelzakken meer op straat.

En het beste van alles: onze nascheidingsinstallatie haalt ook nog eens meer herbruikbaar materiaal uit het restafval, dan wanneer de inwoners zelf het PMD scheiden.

En zo gaat jouw shampoofles, netjes in een pakketje, door naar de recycling voor hergebruik
– Jasper de Jong, Commercieel Directeur AVR

Bekijk de video met Marieke Schouten, Wethouder van Nieuwegein. 

Videografie © Siemworks.nl

Marieke Schouten (wethouder Nieuwegein) en Jasper de Jong (Commercieel Directeur AVR) – Foto: © Siemworks.nl

Meer berichten

Overslagstation AVR Utrecht krijgt metamorfose!

In 1977 is in Utrecht het Overslagstation Utrecht ofwel de OSSU gebouwd, waar het afval uit Utrecht naar toe komt. Het afval wordt daar gewogen en verzendklaar gemaakt om te verschepen naar Rozenburg. Het aantal wegingen ligt nu op 188 per dag. Daar is de OSSU niet meer op berekend, zeker niet nu we het afval vanuit bijna de hele provincie overslaan.

AVR schuift als expert aan bij IenW!

Adrie Huissoon, Adviseur duurzaamheid en huisvesting van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW), wilde meer zicht op de afvalstromen van Rijnstraat 8. Want wat gebeurt er eigenlijk met de koffiebekers, het plastic en het gft-afval van het pand waarin IenW gevestigd is? Om die afvalstromen goed in kaart te krijgen, nodigde IenW diverse experts uit voor het programma: Afvalscheiding: tussen droom en daad”. Jasper de Jong, commercieel directeur AVR was één van de experts die zijn visie mocht geven.

Mechanisch scheiden heeft de toekomst!

In de afgelopen tien jaar heeft de scheidingstechniek snelle stappen vooruit gemaakt. Daardoor kunnen we niet alleen méér plastic en drankenkartons uit het restafval halen dan je thuis kunt doen, maar is dit ook nog eens van steeds betere kwaliteit.

AVR in EenVandaag

Onze commercieel directeur Jasper de Jong was woensdag 2 september te zien in het tv-programma EenVandaag. Centraal stond het vraagstuk van afval scheiden bij de bron of doormiddel van nascheiding. En als je een expert zoekt op het gebied van afval scheiden? Dan kom je bij AVR.

Resultaten opstartjaar nascheidingsinstallatie

Rozenburg, 16 april 2020 – De nascheidinginstallatie van AVR is 1 jaar operationeel. In dit jaar zijn 19,2 miljoen kilo plastics en drankenkartonnen gescheiden uit het restafval en deze zijn gerecycled.