Welkom op onze open dag!

Thuis probeer je je afval zo goed mogelijk te scheiden; toch blijft er nog restafval over. Maar wat gebeurt er nu eigenlijk met jouw grijze restafvalzak? Tijdens een bezoek aan AVR krijg je een exclusief kijkje in onze keuken: en die keuken is groot! Want wij kunnen wel vertellen hoe de weg van restafval naar elektriciteit, stadswarmte, stoom en stoeptegels eruitziet maar we laten het onze bezoekers ook heel graag zien!

Heb je altijd al eens een brandweerauto, vuilniswagen, of een auto rijdend op zonnecellen van dichtbij willen bewonderen? Wil je meer informatie van bijvoorbeeld de gemeente Rotterdam over het belang van afval scheiden, hoe afval bij ons binnen komt, ons slimme proces en hoe alles wat we maken weer een plekje terugkrijgt in de samenleving door middel van stoom, elektriciteit en warmte? Dan mag je de open dag bij AVR echt niet missen. Zo laat onder andere onze partner Kortenoord je zien hoe onze ovens er aan de binnenkant uit zien en is onze partner Eneco er voor je om je alles te vertellen over (stads)warmte uit restafval en vertelt Banzo Engineering je alles over onze gloednieuwe scheidingsinstallatie. Aan de kids hebben we ook gedacht! Er is een speciale kidshoek ingericht met toezicht. Kids kunnen knutselen en kleuren en natuurlijk staat er ook wat lekkers voor ze klaar.

Daarnaast bieden we ook rondleidingen aan: in 45 minuten nemen ervaren gidsen je mee door een doolhof van buizen, leidingen, stoom en restafval. Een kijkje in onze bunker, onze ovens, en onze nieuwe scheidingsinstallatie (in aanbouw) mag zeker niet aan het programma ontbreken. We beloven je: je zal nooit meer hetzelfde naar je grijze restafvalzak kijken. Schrijf je nu in want vol = vol!

Geen tijd voor een rondleiding, slecht ter been of met kids jonger dan 12 jaar? Ieder half uur vertrekt ook een treintje om ons fabrieksterrein te verkennen. Inschrijven voor het treintje is niet nodig. Dat en nog veel meer: ontdek het tijdens een bezoek aan AVR.

De inschrijving is geopend: schrijf je hier  in!