close video

Technische snufjes 

In de afgelopen tien jaar heeft de scheidingstechniek snelle stappen vooruit gemaakt. Daardoor kunnen we niet alleen méér plastic uit het restafval halen dan je thuis kunt doen, maar is dit ook nog eens van steeds betere kwaliteit.

AVR kan straks met 1 sorteerlijn, die dag en nacht draait, maar liefst 215 miljoen kilogram restafval per jaar scheiden. Dat is het restafval van ongeveer 1 miljoen mensen. De installatie is uitgerust met de nieuwste en modernste technische snufjes: vlakzeven, windshifters, ballistische scheiders, een schredder en near-infrarood scanners. Ongeveer tien tot vijftien procent van het afval dat over de band gaat is plastic en wordt met al die technieken onderschept. Dit plastic bestaat uit verschillende soorten: folies, 2D en 3D mixplastic en drankenkartons. Het overgebleven restafval gaat verder via een band naar onze afval- en energiecentrale. 

Nieuw team, nieuwe energie!

De installatie kan dan straks wel klaar zijn, maar die draait niet zonder gemotiveerde en enthousiaste operators, bedieningsvakpersoneel en hoofdoperators. Het verkrijgen van de juiste kwaliteit plastic en het draaiende houden van de installatie is een logistieke en operationele uitdaging. De techniek moet optimaal zijn ingesteld en in het proces zelf worden bijgestuurd. Ook is het heel belangrijk dat storingen snel verholpen worden en onderhoud op het juiste moment wordt ingezet. AVR medewerkers moeten actief meekijken en meedenken om de kwaliteit van het scheidingsproces zo hoog mogelijk te krijgen.

Voor deze nieuwe afdeling van AVR zetten we een heel nieuw team op en dat is een unieke kans voor jou om AVR te helpen deze afdeling vanaf de grond af aan op te bouwen. Wil jij de scheiding van plastic samen met ons tot een succes maken