18 apr 2019 Lampen van Studio Snowpuppe

Opvallen. Dat doen de lampen van Studio Snowpuppe. Echte kunstwerken, anders dan anders. En ook nog eens duurzaam. Je vindt ze nu ook in de ontvangstruimte van AVR.

Nellianna van den Baard en Kenneth Veenenbos zijn Studio Snowpuppe samen begonnen in 2009. Het ondernemerschap kriebelde en ze waren op zoek naar een product om zelf in de markt te zetten. Ze wilden graag een bedrijf starten waar ze hun creativiteit goed in kwijt konden.

Lamp van hout en papier
Studio Snowpuppe maakt lampen gemaakt van papier en hout. Die lampen worden met de hand gemaakt. Ze worden gevouwen met origami technieken en zijn inmiddels verkrijgbaar in vele soorten en maten. Rond, langwerpig, hoekig, gesloten, open. Alles kan. Studio Snowpuppe is geïnspireerd door de natuur. Ze denken hiermee niet de planeet te kunnen redden, maar willen de belasting op de natuur omlaag brengen. Bijvoorbeeld door niks toe te voegen wat niet nodig is en met natuurlijke, afbreekbare materialen te werken.

Studio Snowpuppe is geïnspireerd door de natuur. Ze denken hiermee niet de planeet te kunnen redden, maar willen de belasting op de natuur omlaag brengen.

Het geheime recept
Elke lamp begint als één of meerdere platte vellen papier. Die worden ingekocht bij een leverancier. Voor ieder model heeft de studio een mal laten maken. Daarmee wordt met een grote machine het vouwpatroon van de lamp in het papier geperst. Voor elk type lamp is dus een andere mal nodig. Hierna worden de vellen met de hand gevouwen tot mooie lampen.

Studio Snowpuppe in de ontvangstruimte
De lampen in de ontvangstruimte van AVR zijn het model Signature. Dit was het eerste model van Studio Snowpuppe. De lampen worden getransporteerd in kokervorm, en pas bij het ophangen wordt het gevouwen tot bol. Met minimale materialen willen zij producten maken die het koude licht van spaarlampen warm en gezellig maken. De lampen voor AVR zijn gemaakt van 100 procent gerecycled papier. Sta je niet in de ruimte maar ben je benieuwd hoe de lampen en onze ontvangstruimte eruit zien? Klik dan hier!

Samenwerkingen
AVR heeft een 100 procent waste based ontvangstruimte gecreëerd. Dat kunnen we natuurlijk niet alleen. We zijn heel goed in het verwerken van restafval, maar architectuur is niet onze grootste kracht. Daarom hebben Fokkema & Partners en Architectuur Maken deze taak op zich genomen. Ook in interieurinrichting zijn wij geen uitblinkers. Grote dank aan Gielissen voor hun mooie werk. Wij zijn trots!

Benieuwd welke ondernemers nog meer hebben bijgedragen aan deze ontvangstruimte? Houd onze blogs in de gaten om dit te ontdekken. Je kunt natuurlijk ook gewoon even langskomen. Scan het item waar je benieuwd naar bent, terwijl je rustig rondloopt.