Processtoom

De stoom die vrijkomt uit ons verbrandingsproces gaat niet verloren, maar vindt een nuttige weg naar de industrie. Bedrijven gebruiken deze processtoom voor hun productieproces.

Terug

Processtoom leveren we onder hoge druk direct aan industriële klanten in bijvoorbeeld de Rotterdamse haven. Deze bedrijven zijn fysiek verbonden met AVR via een ruim twee km lange stoomleiding. Vanaf 2021 zijn we ook stoomleverancier van een recyclebedrijf in Duiven via een aangesloten stoomleidingnetwerk. Door de warmte die AVR produceert, realiseren deze bedrijven jaarlijks een gasbesparing vergelijkbaar met het gasverbruik van 30.000 huishoudens.

AVR kan zijn stoomlevering in de haven uitbreiden en andere bedrijven in het Botlek-gebied laten aansluiten. Een uitbreiding van het processtoom netwerk zorgt op termijn voor een CO₂-reductie meer dan 100.000 ton per jaar. Een tastbare bijdrage aan de Nederlandse klimaatdoelstellingen. Ook in Duiven verkennen we de mogelijkheden van stoomlevering aan industriële bedrijven.

Door de goede ligging van AVR zijn vergaande milieubesparingen binnen handbereik.