Bijzondere samenwerking AVR, Petje af en WasteCraft

Op donderdag 27 oktober starten wij een bijzondere samenwerking. AVR, Petje af en WasteCraft slaan de handen ineen om van waardevolle grondstoffen uit het nagescheiden afval van veel gemeenten, origineel design te maken. Door bij dit project stichting Petje af te betrekken helpen we kinderen bewust te maken van de problematiek en de kansen in de circulaire economie. Waar anders kunnen wij deze samenwerking beter laten starten dan op de Dutch Design Week in Eindhoven?

Terug

Het afvalprobleem en duurzaamheid zijn belangrijke onderwerpen, maar niet altijd even leuk. Het Nederlandse bedrijf WasteCraft brengt daar verandering in door afval van bedrijven om te toveren in een prachtig design van hun eigen afval. Zo houdt WasteCraft de conversatie op een ludieke (en kunstzinnige) manier gaande. Petje af maakt zich sterk voor gelijke kansen voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar die een extra steuntje in de rug kan gebruiken. Door Petje af erbij te betrekken, helpen we kinderen bij de bewustwording van de problematiek en de kansen in de circulaire economie.

Samen gaan zij aan de slag om vanuit gerecycled materiaal iets nieuws te ontwikkelen: WasteCraft ontwikkelt plaatmateriaal vanuit de afvalstromen van AVR, waarmee zij samen met kinderen van de Stichting Petje Af verschillende nieuwe producten gaan ontwikkelen en uitwerken voor productie. De resultaten hiervan worden op de Dutch Design Week in 2023 getoond.

De Dutch Design Week vormt daarom het perfecte decor voor deze unieke samenwerking tussen AVR-WasteCraft-Petje Af.

V.l.n.r.: Jasper de Jong, Commercieel Directeur AVR. Sven Noordhoek, CEO WasteCraft. Brecht van Schendel, Directeur-Bestuurder Stichting Petje af.

Meer berichten:

Afdeling productie AVR Duiven: ALTIJD AANWEZIG!

De afdeling Productie houdt de fabriek 24/7 draaiende. In Duiven bestaat deze afdeling uit vijf ploegen met ieder acht collega’s; een wachtchef die de leiding heeft, een hoofoperator die het overzicht houdt, en een aantal 1e en 2e operators die de machines beheren. Ze werken in volcontinue diensten, de collega’s wisselen elkaar af om ervoor te zorgen dat het afvalverwerkingsproces non-stop doorgaat. Wachtchef Henry Slot van ploeg A vertelt wat er zich allemaal afspeelt in Duiven.

Uitbreiding industrieel stoomnetwerk Rotterdam bespaart 50 miljoen m3 aardgas

In het Botlekgebied in Rotterdam bundelen industriële spelers hun krachten om het aardgasverbruik en de uitstoot van CO2 en stikstof te verminderen. Dat doen zij door stoom die vrijkomt als restwarmte bij industriële processen te hergebruiken. Alle betrokken partijen hebben de contracten voor de uitbreiding van het Botlek Stoomnetwerk ondertekend. Met deze vergaande samenwerking slaan bedrijven, netwerkbedrijf, gemeente en provincie de handen ineen om de industrie in het Rotterdamse Botlekgebied verder te verduurzamen. Terwijl de inkt van de handtekeningen droogt, zijn de voorbereidingen al gestart.

Scandinavische schouders eronder!

Bij AVR zijn we dankbaar voor de steun die we hebben ontvangen van onze Scandinavische partners tijdens de uitdagende periode na de brand in onze installatie. Momenteel hebben we onze nascheidingsinstallatie in Rotterdam weer gedeeltelijk operationeel en het afval dat daaruit voortkomt, wordt deels naar Scandinavische landen getransporteerd voor verdere verwerking. We hebben onlangs ons eerste transport naar deze regio voltooid, wat een belangrijke stap is in ons herstelproces.