Bijzondere samenwerking AVR, Petje af en WasteCraft

Op donderdag 27 oktober starten wij een bijzondere samenwerking. AVR, Petje af en WasteCraft slaan de handen ineen om van waardevolle grondstoffen uit het nagescheiden afval van veel gemeenten, origineel design te maken. Door bij dit project stichting Petje af te betrekken helpen we kinderen bewust te maken van de problematiek en de kansen in de circulaire economie. Waar anders kunnen wij deze samenwerking beter laten starten dan op de Dutch Design Week in Eindhoven?

Terug

Het afvalprobleem en duurzaamheid zijn belangrijke onderwerpen, maar niet altijd even leuk. Het Nederlandse bedrijf WasteCraft brengt daar verandering in door afval van bedrijven om te toveren in een prachtig design van hun eigen afval. Zo houdt WasteCraft de conversatie op een ludieke (en kunstzinnige) manier gaande. Petje af maakt zich sterk voor gelijke kansen voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar die een extra steuntje in de rug kan gebruiken. Door Petje af erbij te betrekken, helpen we kinderen bij de bewustwording van de problematiek en de kansen in de circulaire economie.

Samen gaan zij aan de slag om vanuit gerecycled materiaal iets nieuws te ontwikkelen: WasteCraft ontwikkelt plaatmateriaal vanuit de afvalstromen van AVR, waarmee zij samen met kinderen van de Stichting Petje Af verschillende nieuwe producten gaan ontwikkelen en uitwerken voor productie. De resultaten hiervan worden op de Dutch Design Week in 2023 getoond.

De Dutch Design Week vormt daarom het perfecte decor voor deze unieke samenwerking tussen AVR-WasteCraft-Petje Af.

V.l.n.r.: Jasper de Jong, Commercieel Directeur AVR. Sven Noordhoek, CEO WasteCraft. Brecht van Schendel, Directeur-Bestuurder Stichting Petje af.

Meer berichten:

Scandinavische schouders eronder!

Bij AVR zijn we dankbaar voor de steun die we hebben ontvangen van onze Scandinavische partners tijdens de uitdagende periode na de brand in onze installatie. Momenteel hebben we onze nascheidingsinstallatie in Rotterdam weer gedeeltelijk operationeel en het afval dat daaruit voortkomt, wordt deels naar Scandinavische landen getransporteerd voor verdere verwerking. We hebben onlangs ons eerste transport naar deze regio voltooid, wat een belangrijke stap is in ons herstelproces.

Herstelwerkzaamheden AVR Rozenburg in volle gang

Op 21 september 2023 woedde er een grote brand bij AVR in Rozenburg. Sinds die tijd werken we hard aan het herstel en de wederopbouw van onze fabriek. Dit omvat een aantal grote projecten, maar ook tijdelijke noodvoorzieningen. Dit alles om ervoor te zorgen dat we vanaf oktober 2024 weer afval van gemeentes en bedrijven kunnen verwerken, energie kunnen leveren en onze bijdrage aan een beter klimaat kunnen hervatten.

De dag van… Jack Koot!

In ‘De dag van…’ lopen we een dagje mee met een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er voorbij komen.