De dag van… Augustine Lisimba

In ‘De dag van…’ lopen we een dagje mee met een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er voorbij komen.

Terug

Naam: Augustine Lisimba
Leeftijd: 36 jaar
Woonachtig: Schiebroek Rotterdam
Relatiestatus: Woont samen met zijn vriendin Zhaohua
Functie: Procestechnoloog

07:00

De wekker gaat. Mijn vriendin begint eerder dan ik, dus zij doucht als eerste. Ik lees het nieuws, bekijk mijn agenda voor vandaag en controleer de verkeersomstandigheden om op het juiste moment te vertrekken. Om 8 uur rijd ik richting AVR.

08:30

Ik begroet mijn collega’s en start met het schrijven van mijn plan voor de dag (een systeem dat ik lang
geleden heb geleerd, ‘The Franklin Covey Time Management System’).

09:00

Mijn rol op de afdeling Plant Performance heeft met name te maken met de EfW, stoomlevering buurtbedrijven, WAS-BEC en Stadswarmte Noord en Zuid (energieverwaarding). De eerste uren zit ik achter de computer, check mijn mail, bekijk de dagelijkse rapportages van EnergyICT, Rozenburg Rapportage, het Energierapport en houd de energieprijzen op de energiemarkt in de gaten. Ook open ik onder ander de systemen WebHMI en EnergyICT, zodat ik de hele daglive het proces kan volgen. Ik merk problemen op met de stoomproductie en doe navraag bij mijn collega’s om de zaak op te lossen.

10:00

Het is tijd voor een korte ontbijtpauze.

10:15

Ik controleer de notities in Ultimo van de operators van de vorige nachtdienst. Een turbine is ’s nachts uitgevallen, dit moet ik even bespreken met betrokkenen. Ook controleer ik mijn dashboards in TrendMiner; het vacuüm in Turbine D is erg slecht. Ik reserveer tijd om te onderzoeken wat er aan de hand is. Andere updates krijg ik tijdens een bezoek aan mijn collega’s in de controlekamer.

12:00

Tijdens de lunchpauze ga ik met collega’s naar buiten voor een wandeling en om mijn lunch te nuttigen, een warme maaltijd meegenomen van huis.

13:00

Een keer per week loop ik een veiligheidsinspectieronde (VOR). Vandaag vind ik een brandblussysteem dat niet werkt en vraag een werkbon hiervoor aan.

14:00

AVR heeft onlangs het ISO 50001-certificaat behaald, de certificering van ons energiemanagementsysteem. Maar dit betekent niet dat we klaar zijn. Het is een continu proces. Vandaag houd ik me bezig met het script voor de ISO 50001-animatie en het bijwerken van het handboek voor energiebeheer. Tussendoor word ik gebeld door een collega om de mogelijke oorzaken van de erosie in de BEC en andere technische problemen te bespreken.

16:30

Het laatste deel van mijn dag besteed ik onder andere aandacht aan het verstrekken van technische informatie aan SHEQ en ondersteun een aantal collega’s die bezig zijn met hun studie.

17:30

Ik ga naar huis, loop hard, eet en breng tijd door met mijn vriendin.

Meer berichten

Trots op ons werk, trots op onze afvalhelden!

De Week van de Afvalhelden is dé week waarin medewerkers uit de afvalbranche centraal staan. Van 7 tot en met 13 maart 2022 worden de mannen en vrouwen die werkzaam zijn in inzameling, groenbeheer, reiniging en verwerking in het zonnetje gezet.

Welke tas is het beste voor het milieu?

Ga je boodschappen doen of winkelen? Neem dan je eigen stevige tas mee. Gratis plastic tasjes zijn sinds begin 2016 verboden. Daardoor is het aantal plastic tassen met 80 procent afgenomen naar 35 plastic tassen per persoon per jaar. Een papieren tas is niet beter voor het milieu.

De onmisbare schakel binnen AVR Duiven

AVR staat nooit stil. Met twee locaties en ruim vijfhonderd medewerkers zorgen we ervoor dat onze verbrandings ovens 24 uur per dag, zeven dagen per week draaien. De afdeling Facilitaire Dienst is hierbij een onmisbare schakel in het proces. De afdeling draait om het zo goed mogelijk organiseren en uitvoeren van diensten die ondersteunend zijn aan de kern-taken van onze organisatie. Sinds 1 april 2022 vormen Henk, Arno, Herbert, Willem, Ben en Jappie de Facilitaire Dienst in Duiven.

Een dag in het leven van Ed van Gelder

We lopen een dagje mee met een AVR-medewerker Ed van Gelder en welke werkzaamheden er zoal voorbij komen. Wat gebeurt er tussen 5.15 uur als zijn wekker afgaat en 17.45 uur als hij het AVR-terrein in Rozenburg verlaat? Je leest het hieronder!