De dag van… Augustine Lisimba

In ‘De dag van…’ lopen we een dagje mee met een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er voorbij komen.

Terug

Naam: Augustine Lisimba
Leeftijd: 36 jaar
Woonachtig: Schiebroek Rotterdam
Relatiestatus: Woont samen met zijn vriendin Zhaohua
Functie: Procestechnoloog

07:00

De wekker gaat. Mijn vriendin begint eerder dan ik, dus zij doucht als eerste. Ik lees het nieuws, bekijk mijn agenda voor vandaag en controleer de verkeersomstandigheden om op het juiste moment te vertrekken. Om 8 uur rijd ik richting AVR.

08:30

Ik begroet mijn collega’s en start met het schrijven van mijn plan voor de dag (een systeem dat ik lang
geleden heb geleerd, ‘The Franklin Covey Time Management System’).

09:00

Mijn rol op de afdeling Plant Performance heeft met name te maken met de EfW, stoomlevering buurtbedrijven, WAS-BEC en Stadswarmte Noord en Zuid (energieverwaarding). De eerste uren zit ik achter de computer, check mijn mail, bekijk de dagelijkse rapportages van EnergyICT, Rozenburg Rapportage, het Energierapport en houd de energieprijzen op de energiemarkt in de gaten. Ook open ik onder ander de systemen WebHMI en EnergyICT, zodat ik de hele daglive het proces kan volgen. Ik merk problemen op met de stoomproductie en doe navraag bij mijn collega’s om de zaak op te lossen.

10:00

Het is tijd voor een korte ontbijtpauze.

10:15

Ik controleer de notities in Ultimo van de operators van de vorige nachtdienst. Een turbine is ’s nachts uitgevallen, dit moet ik even bespreken met betrokkenen. Ook controleer ik mijn dashboards in TrendMiner; het vacuüm in Turbine D is erg slecht. Ik reserveer tijd om te onderzoeken wat er aan de hand is. Andere updates krijg ik tijdens een bezoek aan mijn collega’s in de controlekamer.

12:00

Tijdens de lunchpauze ga ik met collega’s naar buiten voor een wandeling en om mijn lunch te nuttigen, een warme maaltijd meegenomen van huis.

13:00

Een keer per week loop ik een veiligheidsinspectieronde (VOR). Vandaag vind ik een brandblussysteem dat niet werkt en vraag een werkbon hiervoor aan.

14:00

AVR heeft onlangs het ISO 50001-certificaat behaald, de certificering van ons energiemanagementsysteem. Maar dit betekent niet dat we klaar zijn. Het is een continu proces. Vandaag houd ik me bezig met het script voor de ISO 50001-animatie en het bijwerken van het handboek voor energiebeheer. Tussendoor word ik gebeld door een collega om de mogelijke oorzaken van de erosie in de BEC en andere technische problemen te bespreken.

16:30

Het laatste deel van mijn dag besteed ik onder andere aandacht aan het verstrekken van technische informatie aan SHEQ en ondersteun een aantal collega’s die bezig zijn met hun studie.

17:30

Ik ga naar huis, loop hard, eet en breng tijd door met mijn vriendin.

Meer berichten:

Wonen in de toekomst!

Wanneer Olaf thuiskomt, komt zijn huis tot leven: lampen gaan vanzelf aan, de verwarming brengt de ruimte op de ideale temperatuur, en muziek speelt op precies het juiste volume. Deze slimme huisautomatisering is het resultaat van Olaf’s passie voor domotica. Dankzij deze technologie kan hij met een paar tikken op zijn smartphone of een eenvoudig stemcommando zijn huis op afstand bedienen en monitoren. Hij vertelt er enthousiast over.

Een dag meelopen met… Leendert van der Vliet!

In ‘De dag van…’ nemen we een kijkje achter de schermen van een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er zo voorbijkomen. Maak kennis met Leendert van der Vliet, onze Smeerder. Samen met collega Richel Scorea zorgen zij ervoor dat alle installaties van AVR Rozenburg van olie en vet worden voorzien. Als smeerdienst zijn zij de oren en ogen van het hele terrein.

Jaarbericht 2023: Veerkracht

Afgelopen jaar kreeg AVR te maken met veel uitdagingen, maar één ding werd vooral duidelijk: de veerkracht van ons bedrijf. In het jaarbericht van 2023 lees je hoe we de tegenslagen hebben aangepakt en welke successen we hebben geboekt. Daarnaast komen ook de bijzondere verhalen van collega’s en onze operationele resultaten aan bod. Kortom, het jaarbericht 2023 biedt een mooi overzicht van een memorabel jaar.

Afdeling productie AVR Duiven: ALTIJD AANWEZIG!

De afdeling Productie houdt de fabriek 24/7 draaiende. In Duiven bestaat deze afdeling uit vijf ploegen met ieder acht collega’s; een wachtchef die de leiding heeft, een hoofoperator die het overzicht houdt, en een aantal 1e en 2e operators die de machines beheren. Ze werken in volcontinue diensten, de collega’s wisselen elkaar af om ervoor te zorgen dat het afvalverwerkingsproces non-stop doorgaat. Wachtchef Henry Slot van ploeg A vertelt wat er zich allemaal afspeelt in Duiven.