De dag van… Augustine Lisimba

In ‘De dag van…’ lopen we een dagje mee met een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er voorbij komen.

Terug

Naam: Augustine Lisimba
Leeftijd: 36 jaar
Woonachtig: Schiebroek Rotterdam
Relatiestatus: Woont samen met zijn vriendin Zhaohua
Functie: Procestechnoloog

07:00

De wekker gaat. Mijn vriendin begint eerder dan ik, dus zij doucht als eerste. Ik lees het nieuws, bekijk mijn agenda voor vandaag en controleer de verkeersomstandigheden om op het juiste moment te vertrekken. Om 8 uur rijd ik richting AVR.

08:30

Ik begroet mijn collega’s en start met het schrijven van mijn plan voor de dag (een systeem dat ik lang
geleden heb geleerd, ‘The Franklin Covey Time Management System’).

09:00

Mijn rol op de afdeling Plant Performance heeft met name te maken met de EfW, stoomlevering buurtbedrijven, WAS-BEC en Stadswarmte Noord en Zuid (energieverwaarding). De eerste uren zit ik achter de computer, check mijn mail, bekijk de dagelijkse rapportages van EnergyICT, Rozenburg Rapportage, het Energierapport en houd de energieprijzen op de energiemarkt in de gaten. Ook open ik onder ander de systemen WebHMI en EnergyICT, zodat ik de hele daglive het proces kan volgen. Ik merk problemen op met de stoomproductie en doe navraag bij mijn collega’s om de zaak op te lossen.

10:00

Het is tijd voor een korte ontbijtpauze.

10:15

Ik controleer de notities in Ultimo van de operators van de vorige nachtdienst. Een turbine is ’s nachts uitgevallen, dit moet ik even bespreken met betrokkenen. Ook controleer ik mijn dashboards in TrendMiner; het vacuüm in Turbine D is erg slecht. Ik reserveer tijd om te onderzoeken wat er aan de hand is. Andere updates krijg ik tijdens een bezoek aan mijn collega’s in de controlekamer.

12:00

Tijdens de lunchpauze ga ik met collega’s naar buiten voor een wandeling en om mijn lunch te nuttigen, een warme maaltijd meegenomen van huis.

13:00

Een keer per week loop ik een veiligheidsinspectieronde (VOR). Vandaag vind ik een brandblussysteem dat niet werkt en vraag een werkbon hiervoor aan.

14:00

AVR heeft onlangs het ISO 50001-certificaat behaald, de certificering van ons energiemanagementsysteem. Maar dit betekent niet dat we klaar zijn. Het is een continu proces. Vandaag houd ik me bezig met het script voor de ISO 50001-animatie en het bijwerken van het handboek voor energiebeheer. Tussendoor word ik gebeld door een collega om de mogelijke oorzaken van de erosie in de BEC en andere technische problemen te bespreken.

16:30

Het laatste deel van mijn dag besteed ik onder andere aandacht aan het verstrekken van technische informatie aan SHEQ en ondersteun een aantal collega’s die bezig zijn met hun studie.

17:30

Ik ga naar huis, loop hard, eet en breng tijd door met mijn vriendin.

Meer berichten:

Scandinavische schouders eronder!

Bij AVR zijn we dankbaar voor de steun die we hebben ontvangen van onze Scandinavische partners tijdens de uitdagende periode na de brand in onze installatie. Momenteel hebben we onze nascheidingsinstallatie in Rotterdam weer gedeeltelijk operationeel en het afval dat daaruit voortkomt, wordt deels naar Scandinavische landen getransporteerd voor verdere verwerking. We hebben onlangs ons eerste transport naar deze regio voltooid, wat een belangrijke stap is in ons herstelproces.

Herstelwerkzaamheden AVR Rozenburg in volle gang

Op 21 september 2023 woedde er een grote brand bij AVR in Rozenburg. Sinds die tijd werken we hard aan het herstel en de wederopbouw van onze fabriek. Dit omvat een aantal grote projecten, maar ook tijdelijke noodvoorzieningen. Dit alles om ervoor te zorgen dat we vanaf oktober 2024 weer afval van gemeentes en bedrijven kunnen verwerken, energie kunnen leveren en onze bijdrage aan een beter klimaat kunnen hervatten.

De dag van… Jack Koot!

In ‘De dag van…’ lopen we een dagje mee met een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er voorbij komen.