De dag van… Augustine Lisimba

In ‘De dag van…’ lopen we een dagje mee met een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er voorbij komen.

Terug

Naam: Augustine Lisimba
Leeftijd: 36 jaar
Woonachtig: Schiebroek Rotterdam
Relatiestatus: Woont samen met zijn vriendin Zhaohua
Functie: Procestechnoloog

07:00

De wekker gaat. Mijn vriendin begint eerder dan ik, dus zij doucht als eerste. Ik lees het nieuws, bekijk mijn agenda voor vandaag en controleer de verkeersomstandigheden om op het juiste moment te vertrekken. Om 8 uur rijd ik richting AVR.

08:30

Ik begroet mijn collega’s en start met het schrijven van mijn plan voor de dag (een systeem dat ik lang
geleden heb geleerd, ‘The Franklin Covey Time Management System’).

09:00

Mijn rol op de afdeling Plant Performance heeft met name te maken met de EfW, stoomlevering buurtbedrijven, WAS-BEC en Stadswarmte Noord en Zuid (energieverwaarding). De eerste uren zit ik achter de computer, check mijn mail, bekijk de dagelijkse rapportages van EnergyICT, Rozenburg Rapportage, het Energierapport en houd de energieprijzen op de energiemarkt in de gaten. Ook open ik onder ander de systemen WebHMI en EnergyICT, zodat ik de hele daglive het proces kan volgen. Ik merk problemen op met de stoomproductie en doe navraag bij mijn collega’s om de zaak op te lossen.

10:00

Het is tijd voor een korte ontbijtpauze.

10:15

Ik controleer de notities in Ultimo van de operators van de vorige nachtdienst. Een turbine is ’s nachts uitgevallen, dit moet ik even bespreken met betrokkenen. Ook controleer ik mijn dashboards in TrendMiner; het vacuüm in Turbine D is erg slecht. Ik reserveer tijd om te onderzoeken wat er aan de hand is. Andere updates krijg ik tijdens een bezoek aan mijn collega’s in de controlekamer.

12:00

Tijdens de lunchpauze ga ik met collega’s naar buiten voor een wandeling en om mijn lunch te nuttigen, een warme maaltijd meegenomen van huis.

13:00

Een keer per week loop ik een veiligheidsinspectieronde (VOR). Vandaag vind ik een brandblussysteem dat niet werkt en vraag een werkbon hiervoor aan.

14:00

AVR heeft onlangs het ISO 50001-certificaat behaald, de certificering van ons energiemanagementsysteem. Maar dit betekent niet dat we klaar zijn. Het is een continu proces. Vandaag houd ik me bezig met het script voor de ISO 50001-animatie en het bijwerken van het handboek voor energiebeheer. Tussendoor word ik gebeld door een collega om de mogelijke oorzaken van de erosie in de BEC en andere technische problemen te bespreken.

16:30

Het laatste deel van mijn dag besteed ik onder andere aandacht aan het verstrekken van technische informatie aan SHEQ en ondersteun een aantal collega’s die bezig zijn met hun studie.

17:30

Ik ga naar huis, loop hard, eet en breng tijd door met mijn vriendin.

Meer berichten:

Grote brand bij AVR

Vandaag heeft een zeer grote brand gewoed op het terrein van AVR in Rozenburg. Inmiddels is het sein brand meester gegeven.

Dutch Design Week komt eraan!

21 Oktober komt snel dichterbij, en daarmee ook de Dutch Design Week (21 t/m 29 oktober) in Eindhoven. Het project waarin AVR samen met WasteCraft en Petje Af is gestapt, begint dus aan de eindfase. Tijd voor een update.

Over het automatiseren van het bunkerproces

Werkzaamheden die eerst handmatig werden uitgevoerd, worden steeds vaker overgenomen door machines of computers. Door onze processen te automatiseren, wordt het werk een stuk makkelijker – en maken we van AVR een toekomstbestendig bedrijf. Het project bunkerkranen in Rozenburg is daar een mooi voorbeeld van. Teamleider Reliability Engineering Teun Kalle en kraanmachinist Ben Manintveld zijn nauw betrokken bij het project, en leggen uit waarom zij denken dat het automatiseren van het bunkerproces voor zowel AVR als de medewerkers een hele verbetering is.

AVR, Stichting Petje Af en WasteCraft op weg naar Dutch Design Week 2023

Van een Perfect Days-donatie aan Stichting Petje Af en een samenwerking met WasteCraft op het gebied van onze NSI rolden we in een nieuw avontuur. Donderdag 27 oktober vorig jaar begonnen AVR, WasteCraft en de kinderen van stichting Petje Af samen aan een bijzondere reis om van afval een gaaf designproduct te maken dat in oktober gepresenteerd wordt tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Tijd voor een update!

Creatief op canvas

Wie is niet grootgebracht met tekenen, schilderen en knutselen? Waar het voor de een slechts een vak op school is, is het voor Yvonne veel meer dan dat. Wekelijks is zij te vinden bij expositiegroep Lokaal9 in Arnhem, waar zij tekent en schildert. “Hier laat ik mijn creativiteit de vrije loop.”