De onmisbare schakel binnen AVR Duiven

AVR staat nooit stil. Met twee locaties en ruim vijfhonderd medewerkers zorgen we ervoor dat onze verbrandings ovens 24 uur per dag, zeven dagen per week draaien. De afdeling Facilitaire Dienst is hierbij een onmisbare schakel in het proces. De afdeling draait om het zo goed mogelijk organiseren en uitvoeren van diensten die ondersteunend zijn aan de kern-taken van onze organisatie. Sinds 1 april 2022 vormen Henk, Arno, Herbert, Willem, Ben en Jappie de Facilitaire Dienst in Duiven.

Terug

27 december, 2022

Wat doen jullie precies?

“Het belangrijkste is dat de installaties blijven draaien, zaken daaromheen zijn een randvoorwaarde voor een prettige en vooral ook veilige werkomgeving. Denk aan onderhoud aan de gebouwen (schilderwerk, sluitende deuren) en het terrein, maar ook aan schoonmaak, ongediertebestrijding, intern afvalbeheer, kantoorartikelen, interne verhuizingen etc. Kort gezegd, collega’s kunnen bij ons terecht voor bijna alles wat niet met de installaties te maken heeft (behalve de bevoorrading van onderdelen). Voorheen was er geen formele afdeling en werden aanvragen soms onnodig lang uitgesteld. Het is fijn dat we nu op deze manier georganiseerd zijn en lopende zaken snel kunnen oppakken.”

Hoe komen aanvragen bij de afdeling binnen?

“Collega’s komen bij ons met een vraag en vervolgens gaan wij hiermee aan de slag. De aanvragen komen overal uit de organisatie vandaan en variëren sterk. Van de vraag om de kozijnen opnieuw te laten schilderen of een deur die niet sluit tot het bestellen van koffie en toiletpapier. Maar ook voor het keuren of laten keuren van diverse voorzieningen, vloeren, kel-ders, brandblussers, inbraakbeveiliging, persoonlijke gasmeters enzovoort kunnen collega’s bij ons terecht. Henk inventariseert de aanvragen en pakt dit vervolgens op met het hele team. We doen niet alles zelf, maar zorgen er wel voor dat het gere-geld wordt en zijn het aanspreekpunt voor de partijen die we inhuren. We maken graag mensen blij. Is de collega blij met de oplossing? Dan zijn wij ook tevreden.”

v.l.n.r.: Willem de Haas (magazijnbeheerder), Arno van Doesburg (administratief medewerker), Herbert Verwoord (documentalist), Ben van Mierlo (magazijnbeheerder), Henk Romijn (groepsleider) en Jappie Dijkstra (Cleaning & Housekeeping)

Wat is het leukste aan dit werk?

“Geen dag is hetzelfde. We zijn betrokken bij verschillende interne projecten. In februari zijn we bijvoorbeeld gestart met een nieuwe betonvloer op de derde etage in de fabriek (onder de windventilatoren). Ook hebben we gezorgd voor nieuwe dakbedekking op gebouw 5, zijn we bezig met een nieuwe bedrijfskeuken, komt er een nieuwe (vloeistofdichte) vloer in de slakkenhal en wordt de doucheruimte vernieuwd. De diversiteit van het werk maakt het uitdagend. We krijgen veel vrijheid in ons werk, waarbij we zelf kansen moeten zien en oppakken. Er is eigenlijk áltijd wel iets te doen op facilitair gebied.”

Meer berichten

Welke tas is het beste voor het milieu?

Ga je boodschappen doen of winkelen? Neem dan je eigen stevige tas mee. Gratis plastic tasjes zijn sinds begin 2016 verboden. Daardoor is het aantal plastic tassen met 80 procent afgenomen naar 35 plastic tassen per persoon per jaar. Een papieren tas is niet beter voor het milieu.

Een dag in het leven van Ed van Gelder

We lopen een dagje mee met een AVR-medewerker Ed van Gelder en welke werkzaamheden er zoal voorbij komen. Wat gebeurt er tussen 5.15 uur als zijn wekker afgaat en 17.45 uur als hij het AVR-terrein in Rozenburg verlaat? Je leest het hieronder!

Overslagstation AVR Utrecht krijgt metamorfose!

In 1977 is in Utrecht het Overslagstation Utrecht ofwel de OSSU gebouwd, waar het afval uit Utrecht naar toe komt. Het afval wordt daar gewogen en verzendklaar gemaakt om te verschepen naar Rozenburg. Het aantal wegingen ligt nu op 188 per dag. Daar is de OSSU niet meer op berekend, zeker niet nu we het afval vanuit bijna de hele provincie overslaan.

Bijzondere samenwerking AVR, Petje af en WasteCraft

Op donderdag 27 oktober starten wij een bijzondere samenwerking. AVR, Petje af en WasteCraft slaan de handen ineen om van waardevolle grondstoffen uit het nagescheiden afval van veel gemeenten, origineel design te maken. Door bij dit project stichting Petje af te betrekken helpen we kinderen bewust te maken van de problematiek en de kansen in de circulaire economie. Waar anders kunnen wij deze samenwerking beter laten starten dan op de Dutch Design Week in Eindhoven?