Een dag in het leven van… Akim Hu-a-ng

In mijn functie beschrijf en analyseer ik de risico’s rondom procesinstallaties. Mijn taken zijn het identificeren, classificeren, documenteren en rapporteren van de risico’s. Vervolgens draag ik verbeteringen aan en zorg ik ervoor dat deze worden opgevolgd. Ook ben ik betrokken bij het uitvoeren van periodieke veiligheidsstudies, waarbij we de gevaren en risico’s van een installatie of fabriek in kaart brengen.

 

Terug

Naam: Akim Hu-a-ng
Leeftijd: 31 jaar
Woonachtig: Capelle aan den IJssel
Relatiestatus: Woont samen met zijn vriendin
Functie: Safety Engineer

Woensdag 8 maart

07:30

De wekker gaat. Ik ga douchen en maak mij gereed voor werk. Mijn vriendin ligt nog te slapen, dus een afscheidskus zit er niet in vandaag.

08:45

Ik kom aan bij AVR. Na het halen van een bak koffie groet ik mijn collega’s en start ik mijn laptop op. Allereerst kijk ik op intranet voor nieuws, Ultimo voor HSE (Health, Safety & Environment) incidenten en als laatste het AVR-dashboard. Daarna neem ik mijn mailbox door.

09:15

Door een tijdelijke aanpassing aan een procesinstallatie, moeten we de instellingen wijzigen en wordt de instelwaarde van twee drukveiligheidskleppen aangepast. Samen met collega Michel Bongers (Sr. Maintenance Engineer) zorg ik ervoor dat dit door collega’s van afdeling Onderhoud wordt opgevolgd.

10:00

Met collega en SHEQ Coördinator Patrick Vanrolleghem bespreek ik het opnemen van onze nieuwe procedures, werkbladen en templates in ons documentcontrolesysteem. Dit is belangrijk in verband met risico-identificatie en -classificatie binnen AVR.

11:00

Het is tijd voor een dubbele espresso, ik bereid meteen de veiligheidsstudie voor die vanmiddag gepland staat.

12:00

Lunchen in de kantine. Gezellig met een aantal collega’s. 

17:45

Ik kom thuis. Tijdens het avondeten neem ik de dag door met mijn vriendin. Daarna ga ik lekker boksen.

20:45

Samen met mijn vriendin kijk ik nog één aflevering van de serie The Mandalorian voordat we gaan slapen. Morgen weer een nieuwe dag!

 

Meer berichten:

Veiligheidsprijs voor Carlos Pinto e Neto

Ieder kwartaal delen we een Veiligheidsprijs uit aan een AVR-medewerker. SHEQ kiest welk bijzonder initiatief een positieve invloed heeft op onze veiligheid. De winnaar zetten we in het zonnetje en ontvangt een ‘veiligheidsprijs-wannahave’.

Afdeling communicatie: dé creatieve spin in het web

Of het nu gaat om de realisatie van het jaarbericht, een social-mediacampagne, het organiseren van het AVR-bedrijfsfeest, of het ophalen en delen van relevant nieuws uit de organisatie; de afdeling Communicatie draait haar hand er niet voor om. Deze creatieve duizendpoten helpen anderen graag bij hun communicatievraagstukken. Marie-Claire van der Schoor vertelt over de afdeling en haar team.

Trots op het Better Biomass-certificaat

Over biomassa is veel discussie, is het wel een duurzame energiebron? Met het NTA 8080/Better Biomass-certificaat kunnen bedrijven aantonen dat de biomassa die zij gebruiken in hun processen, op een duurzame wijze is verkregen en verwerkt door de gehele handelsketen.

Jaarbericht 2022: leren en transformeren

AVR streeft ernaar om een impactvolle bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving door reststromen een nuttige bestemming te geven in de vorm van grondstoffen en energie. Die bijdrage is ieder jaar weer zichtbaar in de vorm van verhalen, operationele resultaten en cijfers. Met trots delen we ons jaarbericht 2022: Leren en Transformeren.