Een dag in het leven van… Akim Hu-a-ng

In mijn functie beschrijf en analyseer ik de risico’s rondom procesinstallaties. Mijn taken zijn het identificeren, classificeren, documenteren en rapporteren van de risico’s. Vervolgens draag ik verbeteringen aan en zorg ik ervoor dat deze worden opgevolgd. Ook ben ik betrokken bij het uitvoeren van periodieke veiligheidsstudies, waarbij we de gevaren en risico’s van een installatie of fabriek in kaart brengen.

 

Terug

Naam: Akim Hu-a-ng
Leeftijd: 31 jaar
Woonachtig: Capelle aan den IJssel
Relatiestatus: Woont samen met zijn vriendin
Functie: Safety Engineer

Woensdag 8 maart

07:30

De wekker gaat. Ik ga douchen en maak mij gereed voor werk. Mijn vriendin ligt nog te slapen, dus een afscheidskus zit er niet in vandaag.

08:45

Ik kom aan bij AVR. Na het halen van een bak koffie groet ik mijn collega’s en start ik mijn laptop op. Allereerst kijk ik op intranet voor nieuws, Ultimo voor HSE (Health, Safety & Environment) incidenten en als laatste het AVR-dashboard. Daarna neem ik mijn mailbox door.

09:15

Door een tijdelijke aanpassing aan een procesinstallatie, moeten we de instellingen wijzigen en wordt de instelwaarde van twee drukveiligheidskleppen aangepast. Samen met collega Michel Bongers (Sr. Maintenance Engineer) zorg ik ervoor dat dit door collega’s van afdeling Onderhoud wordt opgevolgd.

10:00

Met collega en SHEQ Coördinator Patrick Vanrolleghem bespreek ik het opnemen van onze nieuwe procedures, werkbladen en templates in ons documentcontrolesysteem. Dit is belangrijk in verband met risico-identificatie en -classificatie binnen AVR.

11:00

Het is tijd voor een dubbele espresso, ik bereid meteen de veiligheidsstudie voor die vanmiddag gepland staat.

12:00

Lunchen in de kantine. Gezellig met een aantal collega’s. 

17:45

Ik kom thuis. Tijdens het avondeten neem ik de dag door met mijn vriendin. Daarna ga ik lekker boksen.

20:45

Samen met mijn vriendin kijk ik nog één aflevering van de serie The Mandalorian voordat we gaan slapen. Morgen weer een nieuwe dag!

 

Meer berichten:

Veiligheidprijs voor Patrick Schaaf, Operator NSI in Rozenburg

Ieder kwartaal reiken we een Veiligheidsprijs uit aan een AVR-medewerker. SHEQ kiest welk bijzonder initiatief een positieve invloed heeft op onze veiligheid. De winnaar zetten we in het zonnetje en ontvangt een ‘veiligheidsprijs-wannahave’.

Dutch Design Week: AVR-kast onthuld door WasteCraft en Petje Af

Vrijdag 27 oktober vormde de eindbestemming van de bijzondere reis die AVR samen met WasteCraft en de kinderen van stichting Petje Af is begonnen. Die dag waren we namelijk vertegenwoordigd op de Dutch Design Week in Eindhoven. In de Schellensfabriek presenteerden diverse designers hun ontwerpen van afval en gerecycled materiaal. Ook het eindresultaat van onze journey was daar voor het publiek te bewonderen!

Update Brand AVR Rozenburg

AVR is samen met schade-experts de schade aan het opmaken van de grote brand die eind september woedde op de locatie van AVR in Rozenburg. AVR trekt samen met haar aandeelhouder op en is met man en macht aan het werk om de installaties voor zover mogelijk weer in gebruik te kunnen nemen. Helaas is het duidelijk dat het maanden gaat duren voor de installatie in gebruik genomen kan worden waar brandbaar afval van huishoudens en bedrijven wordt verwerkt. Voor deze installatie verwachten we een herstart in oktober 2024. Dit heeft een grote impact op klanten, leveranciers en medewerkers. AVR waardeert de steun die het van alle kanten ontvangt en werkt met volle overtuiging aan het herstel van de installaties in Rozenburg.

Afdeling inkoop: de onderandelaren van AVR!

Materialen, middelen en diensten zijn onmisbaar om onze installaties draaiende te houden. Van doosjes schroeven, chemicaliën en onderhoudsdiensten tot aan koffie. De afdeling Inkoop speelt hierbij een belangrijke rol. Marjon Veenendaal, manager van deze afdeling, vertelt over haar team en de werkzaamheden.

Een dag meelopen met… Rob Looman!

In ‘De dag van…’ lopen we een dagje mee met een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er zo voorbij komen. Rob geeft sturing aan de afdeling Werktuigbouwkunde. Zij zijn verantwoordelijk voor het reguliere onderhoud bij AVR Duiven.