Een dag in het leven van… Akim Hu-a-ng

In mijn functie beschrijf en analyseer ik de risico’s rondom procesinstallaties. Mijn taken zijn het identificeren, classificeren, documenteren en rapporteren van de risico’s. Vervolgens draag ik verbeteringen aan en zorg ik ervoor dat deze worden opgevolgd. Ook ben ik betrokken bij het uitvoeren van periodieke veiligheidsstudies, waarbij we de gevaren en risico’s van een installatie of fabriek in kaart brengen.

 

Terug

Naam: Akim Hu-a-ng
Leeftijd: 31 jaar
Woonachtig: Capelle aan den IJssel
Relatiestatus: Woont samen met zijn vriendin
Functie: Safety Engineer

Woensdag 8 maart

07:30

De wekker gaat. Ik ga douchen en maak mij gereed voor werk. Mijn vriendin ligt nog te slapen, dus een afscheidskus zit er niet in vandaag.

08:45

Ik kom aan bij AVR. Na het halen van een bak koffie groet ik mijn collega’s en start ik mijn laptop op. Allereerst kijk ik op intranet voor nieuws, Ultimo voor HSE (Health, Safety & Environment) incidenten en als laatste het AVR-dashboard. Daarna neem ik mijn mailbox door.

09:15

Door een tijdelijke aanpassing aan een procesinstallatie, moeten we de instellingen wijzigen en wordt de instelwaarde van twee drukveiligheidskleppen aangepast. Samen met collega Michel Bongers (Sr. Maintenance Engineer) zorg ik ervoor dat dit door collega’s van afdeling Onderhoud wordt opgevolgd.

10:00

Met collega en SHEQ Coördinator Patrick Vanrolleghem bespreek ik het opnemen van onze nieuwe procedures, werkbladen en templates in ons documentcontrolesysteem. Dit is belangrijk in verband met risico-identificatie en -classificatie binnen AVR.

11:00

Het is tijd voor een dubbele espresso, ik bereid meteen de veiligheidsstudie voor die vanmiddag gepland staat.

12:00

Lunchen in de kantine. Gezellig met een aantal collega’s. 

17:45

Ik kom thuis. Tijdens het avondeten neem ik de dag door met mijn vriendin. Daarna ga ik lekker boksen.

20:45

Samen met mijn vriendin kijk ik nog één aflevering van de serie The Mandalorian voordat we gaan slapen. Morgen weer een nieuwe dag!

 

Meer berichten:

Wonen in de toekomst!

Wanneer Olaf thuiskomt, komt zijn huis tot leven: lampen gaan vanzelf aan, de verwarming brengt de ruimte op de ideale temperatuur, en muziek speelt op precies het juiste volume. Deze slimme huisautomatisering is het resultaat van Olaf’s passie voor domotica. Dankzij deze technologie kan hij met een paar tikken op zijn smartphone of een eenvoudig stemcommando zijn huis op afstand bedienen en monitoren. Hij vertelt er enthousiast over.

Een dag meelopen met… Leendert van der Vliet!

In ‘De dag van…’ nemen we een kijkje achter de schermen van een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er zo voorbijkomen. Maak kennis met Leendert van der Vliet, onze Smeerder. Samen met collega Richel Scorea zorgen zij ervoor dat alle installaties van AVR Rozenburg van olie en vet worden voorzien. Als smeerdienst zijn zij de oren en ogen van het hele terrein.

Jaarbericht 2023: Veerkracht

Afgelopen jaar kreeg AVR te maken met veel uitdagingen, maar één ding werd vooral duidelijk: de veerkracht van ons bedrijf. In het jaarbericht van 2023 lees je hoe we de tegenslagen hebben aangepakt en welke successen we hebben geboekt. Daarnaast komen ook de bijzondere verhalen van collega’s en onze operationele resultaten aan bod. Kortom, het jaarbericht 2023 biedt een mooi overzicht van een memorabel jaar.

Afdeling productie AVR Duiven: ALTIJD AANWEZIG!

De afdeling Productie houdt de fabriek 24/7 draaiende. In Duiven bestaat deze afdeling uit vijf ploegen met ieder acht collega’s; een wachtchef die de leiding heeft, een hoofoperator die het overzicht houdt, en een aantal 1e en 2e operators die de machines beheren. Ze werken in volcontinue diensten, de collega’s wisselen elkaar af om ervoor te zorgen dat het afvalverwerkingsproces non-stop doorgaat. Wachtchef Henry Slot van ploeg A vertelt wat er zich allemaal afspeelt in Duiven.