Een dag in het leven van… Akim Hu-a-ng

In mijn functie beschrijf en analyseer ik de risico’s rondom procesinstallaties. Mijn taken zijn het identificeren, classificeren, documenteren en rapporteren van de risico’s. Vervolgens draag ik verbeteringen aan en zorg ik ervoor dat deze worden opgevolgd. Ook ben ik betrokken bij het uitvoeren van periodieke veiligheidsstudies, waarbij we de gevaren en risico’s van een installatie of fabriek in kaart brengen.

 

Terug

Naam: Akim Hu-a-ng
Leeftijd: 31 jaar
Woonachtig: Capelle aan den IJssel
Relatiestatus: Woont samen met zijn vriendin
Functie: Safety Engineer

Woensdag 8 maart

07:30

De wekker gaat. Ik ga douchen en maak mij gereed voor werk. Mijn vriendin ligt nog te slapen, dus een afscheidskus zit er niet in vandaag.

08:45

Ik kom aan bij AVR. Na het halen van een bak koffie groet ik mijn collega’s en start ik mijn laptop op. Allereerst kijk ik op intranet voor nieuws, Ultimo voor HSE (Health, Safety & Environment) incidenten en als laatste het AVR-dashboard. Daarna neem ik mijn mailbox door.

09:15

Door een tijdelijke aanpassing aan een procesinstallatie, moeten we de instellingen wijzigen en wordt de instelwaarde van twee drukveiligheidskleppen aangepast. Samen met collega Michel Bongers (Sr. Maintenance Engineer) zorg ik ervoor dat dit door collega’s van afdeling Onderhoud wordt opgevolgd.

10:00

Met collega en SHEQ Coördinator Patrick Vanrolleghem bespreek ik het opnemen van onze nieuwe procedures, werkbladen en templates in ons documentcontrolesysteem. Dit is belangrijk in verband met risico-identificatie en -classificatie binnen AVR.

11:00

Het is tijd voor een dubbele espresso, ik bereid meteen de veiligheidsstudie voor die vanmiddag gepland staat.

12:00

Lunchen in de kantine. Gezellig met een aantal collega’s. 

17:45

Ik kom thuis. Tijdens het avondeten neem ik de dag door met mijn vriendin. Daarna ga ik lekker boksen.

20:45

Samen met mijn vriendin kijk ik nog één aflevering van de serie The Mandalorian voordat we gaan slapen. Morgen weer een nieuwe dag!

 

Meer berichten:

Grote brand bij AVR

Vandaag heeft een zeer grote brand gewoed op het terrein van AVR in Rozenburg. Inmiddels is het sein brand meester gegeven.

Dutch Design Week komt eraan!

21 Oktober komt snel dichterbij, en daarmee ook de Dutch Design Week (21 t/m 29 oktober) in Eindhoven. Het project waarin AVR samen met WasteCraft en Petje Af is gestapt, begint dus aan de eindfase. Tijd voor een update.

Over het automatiseren van het bunkerproces

Werkzaamheden die eerst handmatig werden uitgevoerd, worden steeds vaker overgenomen door machines of computers. Door onze processen te automatiseren, wordt het werk een stuk makkelijker – en maken we van AVR een toekomstbestendig bedrijf. Het project bunkerkranen in Rozenburg is daar een mooi voorbeeld van. Teamleider Reliability Engineering Teun Kalle en kraanmachinist Ben Manintveld zijn nauw betrokken bij het project, en leggen uit waarom zij denken dat het automatiseren van het bunkerproces voor zowel AVR als de medewerkers een hele verbetering is.

AVR, Stichting Petje Af en WasteCraft op weg naar Dutch Design Week 2023

Van een Perfect Days-donatie aan Stichting Petje Af en een samenwerking met WasteCraft op het gebied van onze NSI rolden we in een nieuw avontuur. Donderdag 27 oktober vorig jaar begonnen AVR, WasteCraft en de kinderen van stichting Petje Af samen aan een bijzondere reis om van afval een gaaf designproduct te maken dat in oktober gepresenteerd wordt tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Tijd voor een update!

Creatief op canvas

Wie is niet grootgebracht met tekenen, schilderen en knutselen? Waar het voor de een slechts een vak op school is, is het voor Yvonne veel meer dan dat. Wekelijks is zij te vinden bij expositiegroep Lokaal9 in Arnhem, waar zij tekent en schildert. “Hier laat ik mijn creativiteit de vrije loop.”