Een dag in het leven van… Ed van Gelder

We lopen een dagje mee met een AVR-medewerker Ed van Gelder (links op de foto hierboven) en welke werkzaamheden er zoal voorbij komen. Wat gebeurt er tussen 5.15 uur als zijn wekker afgaat en 17.45 uur als hij het AVR-terrein in Rozenburg verlaat? Je leest het hieronder!

Terug

Naam: Ed van Gelder
Leeftijd: 62 jaar
Woonachtig: Rhoon
Relatiestatus: getrouwd met Natascha en trotse vader van twee dochters en een zoon (+ kleinzoon)
Functie: Area Supervisor (stops en revisies)

Over zijn functie!

Ik ben verantwoordelijk voor het organiseren, plannen, uitvoeren en toezicht houden op de (onderhouds) werkzaamheden van ongeplande en geplande stops. Hierbij hoort ook het controleren van, ondersteunen, en toezicht houden op leveranciers, en rapporteren over de kwaliteit van de werkzaamheden ten opzichte van de technische staat van de installatie. Verder help ik de onderhoudsafdeling bij het opstellen van werkpakketten, geef ik technisch advies en controleer PPO’s (preventief onderhoud).

05:15

De wekker gaat. Ik douche, zeg mijn vrouw gedag (die nog lekker ligt te slapen) en ga naar mijn werk.

05:50

Ik kom aan bij AVR en lees als eerste de Productie-wachtverslagen van de vorige avond/nacht om te kijken hoe de fabriek erbij staat. Vervolgens check ik mijn mail met het verslag van mijn collega die de afgelopen avond/nacht de werkzaamheden van de aannemers begeleidde.

07:00

Ik trek mijn werkkleding aan en maak een inspectie/controleronde langs de ketel die uit bedrijf is.

09:00

Het is tijd voor het dagelijkse overleg met de aannemers. We praten over onder andere veiligheid en de technische uitdagingen voor de komende dag(en).

10:00

Tijd voor ontbijt, lekker kwark en thee.

10:15

Kort overleg met de Outage Engineer en vervolgens bespreek ik de rapportage inspectie aandrijfkasten (rooster) met de aannemer. Ik zorg ervoor dat magazijnbonnen gemaakt worden en zet werkzaamheden in gang met betrekking tot roosteroven 0, zoals: steigers demonteren, roosterwalsen van de noodvoeding afhalen en deuren sluiten.

12:30

Het leukste half uur van de dag, lunchen! En natuurlijk een ontspannen potje kaarten met mijn collega’s. (Henk die nooit kan winnen, haha)

13:00

Ik maak een update van de stop planning, verstuur deze naar de planner om bij te werken en loop een VOR-ronde.

14:00

Ik loop langs roosteroven 0 (ongeplande stop) om te kijken of alles opgeruimd is en maak afspraken, zodat collega’s voldoende ruimte maken om de compensator te plaatsen, los het probleem van lekkende afsluiters op, en heb contact met steigerbouwers.

15:00

Het is tijd voor een voortgangsoverleg, inspectieronde langs de roosteroven en het doornemen wie wat wanneer doet. Ik werk foto’s bij en neem de planning door voor de volgende dag.

17:45

De dag zit erop. Ik ga douchen en lekker naar huis.

Meer berichten:

Een dag in het leven van Akim Hu-a-ng

In mijn functie beschrijf en analyseer ik de risico’s rondom procesinstallaties. Mijn taken zijn het identificeren, classificeren, documenteren en rapporteren van de risico’s. Vervolgens draag ik verbeteringen aan en zorg ik ervoor dat deze worden opgevolgd. Ook ben ik betrokken bij het uitvoeren van periodieke veiligheidsstudies, waarbij we de gevaren en risico’s van een installatie of fabriek in kaart brengen.

Veiligheidsprijs voor Carlos Pinto e Neto

Ieder kwartaal delen we een Veiligheidsprijs uit aan een AVR-medewerker. SHEQ kiest welk bijzonder initiatief een positieve invloed heeft op onze veiligheid. De winnaar zetten we in het zonnetje en ontvangt een ‘veiligheidsprijs-wannahave’.

Afdeling communicatie: dé creatieve spin in het web

Of het nu gaat om de realisatie van het jaarbericht, een social-mediacampagne, het organiseren van het AVR-bedrijfsfeest, of het ophalen en delen van relevant nieuws uit de organisatie; de afdeling Communicatie draait haar hand er niet voor om. Deze creatieve duizendpoten helpen anderen graag bij hun communicatievraagstukken. Marie-Claire van der Schoor vertelt over de afdeling en haar team.

Trots op het Better Biomass-certificaat

Over biomassa is veel discussie, is het wel een duurzame energiebron? Met het NTA 8080/Better Biomass-certificaat kunnen bedrijven aantonen dat de biomassa die zij gebruiken in hun processen, op een duurzame wijze is verkregen en verwerkt door de gehele handelsketen.