Een dag in het leven van… Ed van Gelder

We lopen een dagje mee met een AVR-medewerker Ed van Gelder (links op de foto hierboven) en welke werkzaamheden er zoal voorbij komen. Wat gebeurt er tussen 5.15 uur als zijn wekker afgaat en 17.45 uur als hij het AVR-terrein in Rozenburg verlaat? Je leest het hieronder!

Terug

22 december, 2022

Naam: Ed van Gelder
Leeftijd: 62 jaar
Woonachtig: Rhoon
Relatiestatus: getrouwd met Natascha en trotse vader van twee dochters en een zoon (+ kleinzoon)
Functie: Area Supervisor (stops en revisies)

Over zijn functie!

Ik ben verantwoordelijk voor het organiseren, plannen, uitvoeren en toezicht houden op de (onderhouds) werkzaamheden van ongeplande en geplande stops. Hierbij hoort ook het controleren van, ondersteunen, en toezicht houden op leveranciers, en rapporteren over de kwaliteit van de werkzaamheden ten opzichte van de technische staat van de installatie. Verder help ik de onderhoudsafdeling bij het opstellen van werkpakketten, geef ik technisch advies en controleer PPO’s (preventief onderhoud).

05:15

De wekker gaat. Ik douche, zeg mijn vrouw gedag (die nog lekker ligt te slapen) en ga naar mijn werk.

05:50

Ik kom aan bij AVR en lees als eerste de Productie-wachtverslagen van de vorige avond/nacht om te kijken hoe de fabriek erbij staat. Vervolgens check ik mijn mail met het verslag van mijn collega die de afgelopen avond/nacht de werkzaamheden van de aannemers begeleidde.

07:00

Ik trek mijn werkkleding aan en maak een inspectie/controleronde langs de ketel die uit bedrijf is.

09:00

Het is tijd voor het dagelijkse overleg met de aannemers. We praten over onder andere veiligheid en de technische uitdagingen voor de komende dag(en).

10:00

Tijd voor ontbijt, lekker kwark en thee.

10:15

Kort overleg met de Outage Engineer en vervolgens bespreek ik de rapportage inspectie aandrijfkasten (rooster) met de aannemer. Ik zorg ervoor dat magazijnbonnen gemaakt worden en zet werkzaamheden in gang met betrekking tot roosteroven 0, zoals: steigers demonteren, roosterwalsen van de noodvoeding afhalen en deuren sluiten.

12:30

Het leukste half uur van de dag, lunchen! En natuurlijk een ontspannen potje kaarten met mijn collega’s. (Henk die nooit kan winnen, haha)

13:00

Ik maak een update van de stop planning, verstuur deze naar de planner om bij te werken en loop een VOR-ronde.

14:00

Ik loop langs roosteroven 0 (ongeplande stop) om te kijken of alles opgeruimd is en maak afspraken, zodat collega’s voldoende ruimte maken om de compensator te plaatsen, los het probleem van lekkende afsluiters op, en heb contact met steigerbouwers.

15:00

Het is tijd voor een voortgangsoverleg, inspectieronde langs de roosteroven en het doornemen wie wat wanneer doet. Ik werk foto’s bij en neem de planning door voor de volgende dag.

17:45

De dag zit erop. Ik ga douchen en lekker naar huis.

Meer berichten

Welke tas is het beste voor het milieu?

Ga je boodschappen doen of winkelen? Neem dan je eigen stevige tas mee. Gratis plastic tasjes zijn sinds begin 2016 verboden. Daardoor is het aantal plastic tassen met 80 procent afgenomen naar 35 plastic tassen per persoon per jaar. Een papieren tas is niet beter voor het milieu.

De onmisbare schakel binnen AVR Duiven

AVR staat nooit stil. Met twee locaties en ruim vijfhonderd medewerkers zorgen we ervoor dat onze verbrandings ovens 24 uur per dag, zeven dagen per week draaien. De afdeling Facilitaire Dienst is hierbij een onmisbare schakel in het proces. De afdeling draait om het zo goed mogelijk organiseren en uitvoeren van diensten die ondersteunend zijn aan de kern-taken van onze organisatie. Sinds 1 april 2022 vormen Henk, Arno, Herbert, Willem, Ben en Jappie de Facilitaire Dienst in Duiven.

Overslagstation AVR Utrecht krijgt metamorfose!

In 1977 is in Utrecht het Overslagstation Utrecht ofwel de OSSU gebouwd, waar het afval uit Utrecht naar toe komt. Het afval wordt daar gewogen en verzendklaar gemaakt om te verschepen naar Rozenburg. Het aantal wegingen ligt nu op 188 per dag. Daar is de OSSU niet meer op berekend, zeker niet nu we het afval vanuit bijna de hele provincie overslaan.

Bijzondere samenwerking AVR, Petje af en WasteCraft

Op donderdag 27 oktober starten wij een bijzondere samenwerking. AVR, Petje af en WasteCraft slaan de handen ineen om van waardevolle grondstoffen uit het nagescheiden afval van veel gemeenten, origineel design te maken. Door bij dit project stichting Petje af te betrekken helpen we kinderen bewust te maken van de problematiek en de kansen in de circulaire economie. Waar anders kunnen wij deze samenwerking beter laten starten dan op de Dutch Design Week in Eindhoven?