Een dag in het leven van… Ed van Gelder

We lopen een dagje mee met een AVR-medewerker Ed van Gelder (links op de foto hierboven) en welke werkzaamheden er zoal voorbij komen. Wat gebeurt er tussen 5.15 uur als zijn wekker afgaat en 17.45 uur als hij het AVR-terrein in Rozenburg verlaat? Je leest het hieronder!

Terug

Naam: Ed van Gelder
Leeftijd: 62 jaar
Woonachtig: Rhoon
Relatiestatus: getrouwd met Natascha en trotse vader van twee dochters en een zoon (+ kleinzoon)
Functie: Area Supervisor (stops en revisies)

Over zijn functie!

Ik ben verantwoordelijk voor het organiseren, plannen, uitvoeren en toezicht houden op de (onderhouds) werkzaamheden van ongeplande en geplande stops. Hierbij hoort ook het controleren van, ondersteunen, en toezicht houden op leveranciers, en rapporteren over de kwaliteit van de werkzaamheden ten opzichte van de technische staat van de installatie. Verder help ik de onderhoudsafdeling bij het opstellen van werkpakketten, geef ik technisch advies en controleer PPO’s (preventief onderhoud).

05:15

De wekker gaat. Ik douche, zeg mijn vrouw gedag (die nog lekker ligt te slapen) en ga naar mijn werk.

05:50

Ik kom aan bij AVR en lees als eerste de Productie-wachtverslagen van de vorige avond/nacht om te kijken hoe de fabriek erbij staat. Vervolgens check ik mijn mail met het verslag van mijn collega die de afgelopen avond/nacht de werkzaamheden van de aannemers begeleidde.

07:00

Ik trek mijn werkkleding aan en maak een inspectie/controleronde langs de ketel die uit bedrijf is.

09:00

Het is tijd voor het dagelijkse overleg met de aannemers. We praten over onder andere veiligheid en de technische uitdagingen voor de komende dag(en).

10:00

Tijd voor ontbijt, lekker kwark en thee.

10:15

Kort overleg met de Outage Engineer en vervolgens bespreek ik de rapportage inspectie aandrijfkasten (rooster) met de aannemer. Ik zorg ervoor dat magazijnbonnen gemaakt worden en zet werkzaamheden in gang met betrekking tot roosteroven 0, zoals: steigers demonteren, roosterwalsen van de noodvoeding afhalen en deuren sluiten.

12:30

Het leukste half uur van de dag, lunchen! En natuurlijk een ontspannen potje kaarten met mijn collega’s. (Henk die nooit kan winnen, haha)

13:00

Ik maak een update van de stop planning, verstuur deze naar de planner om bij te werken en loop een VOR-ronde.

14:00

Ik loop langs roosteroven 0 (ongeplande stop) om te kijken of alles opgeruimd is en maak afspraken, zodat collega’s voldoende ruimte maken om de compensator te plaatsen, los het probleem van lekkende afsluiters op, en heb contact met steigerbouwers.

15:00

Het is tijd voor een voortgangsoverleg, inspectieronde langs de roosteroven en het doornemen wie wat wanneer doet. Ik werk foto’s bij en neem de planning door voor de volgende dag.

17:45

De dag zit erop. Ik ga douchen en lekker naar huis.

Meer berichten:

Scandinavische schouders eronder!

Bij AVR zijn we dankbaar voor de steun die we hebben ontvangen van onze Scandinavische partners tijdens de uitdagende periode na de brand in onze installatie. Momenteel hebben we onze nascheidingsinstallatie in Rotterdam weer gedeeltelijk operationeel en het afval dat daaruit voortkomt, wordt deels naar Scandinavische landen getransporteerd voor verdere verwerking. We hebben onlangs ons eerste transport naar deze regio voltooid, wat een belangrijke stap is in ons herstelproces.

Herstelwerkzaamheden AVR Rozenburg in volle gang

Op 21 september 2023 woedde er een grote brand bij AVR in Rozenburg. Sinds die tijd werken we hard aan het herstel en de wederopbouw van onze fabriek. Dit omvat een aantal grote projecten, maar ook tijdelijke noodvoorzieningen. Dit alles om ervoor te zorgen dat we vanaf oktober 2024 weer afval van gemeentes en bedrijven kunnen verwerken, energie kunnen leveren en onze bijdrage aan een beter klimaat kunnen hervatten.

De dag van… Jack Koot!

In ‘De dag van…’ lopen we een dagje mee met een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er voorbij komen.