Een dag in het leven van… Ed van Gelder

We lopen een dagje mee met een AVR-medewerker Ed van Gelder (links op de foto hierboven) en welke werkzaamheden er zoal voorbij komen. Wat gebeurt er tussen 5.15 uur als zijn wekker afgaat en 17.45 uur als hij het AVR-terrein in Rozenburg verlaat? Je leest het hieronder!

Terug

Naam: Ed van Gelder
Leeftijd: 62 jaar
Woonachtig: Rhoon
Relatiestatus: getrouwd met Natascha en trotse vader van twee dochters en een zoon (+ kleinzoon)
Functie: Area Supervisor (stops en revisies)

Over zijn functie!

Ik ben verantwoordelijk voor het organiseren, plannen, uitvoeren en toezicht houden op de (onderhouds) werkzaamheden van ongeplande en geplande stops. Hierbij hoort ook het controleren van, ondersteunen, en toezicht houden op leveranciers, en rapporteren over de kwaliteit van de werkzaamheden ten opzichte van de technische staat van de installatie. Verder help ik de onderhoudsafdeling bij het opstellen van werkpakketten, geef ik technisch advies en controleer PPO’s (preventief onderhoud).

05:15

De wekker gaat. Ik douche, zeg mijn vrouw gedag (die nog lekker ligt te slapen) en ga naar mijn werk.

05:50

Ik kom aan bij AVR en lees als eerste de Productie-wachtverslagen van de vorige avond/nacht om te kijken hoe de fabriek erbij staat. Vervolgens check ik mijn mail met het verslag van mijn collega die de afgelopen avond/nacht de werkzaamheden van de aannemers begeleidde.

07:00

Ik trek mijn werkkleding aan en maak een inspectie/controleronde langs de ketel die uit bedrijf is.

09:00

Het is tijd voor het dagelijkse overleg met de aannemers. We praten over onder andere veiligheid en de technische uitdagingen voor de komende dag(en).

10:00

Tijd voor ontbijt, lekker kwark en thee.

10:15

Kort overleg met de Outage Engineer en vervolgens bespreek ik de rapportage inspectie aandrijfkasten (rooster) met de aannemer. Ik zorg ervoor dat magazijnbonnen gemaakt worden en zet werkzaamheden in gang met betrekking tot roosteroven 0, zoals: steigers demonteren, roosterwalsen van de noodvoeding afhalen en deuren sluiten.

12:30

Het leukste half uur van de dag, lunchen! En natuurlijk een ontspannen potje kaarten met mijn collega’s. (Henk die nooit kan winnen, haha)

13:00

Ik maak een update van de stop planning, verstuur deze naar de planner om bij te werken en loop een VOR-ronde.

14:00

Ik loop langs roosteroven 0 (ongeplande stop) om te kijken of alles opgeruimd is en maak afspraken, zodat collega’s voldoende ruimte maken om de compensator te plaatsen, los het probleem van lekkende afsluiters op, en heb contact met steigerbouwers.

15:00

Het is tijd voor een voortgangsoverleg, inspectieronde langs de roosteroven en het doornemen wie wat wanneer doet. Ik werk foto’s bij en neem de planning door voor de volgende dag.

17:45

De dag zit erop. Ik ga douchen en lekker naar huis.

Meer berichten:

Grote brand bij AVR

Vandaag heeft een zeer grote brand gewoed op het terrein van AVR in Rozenburg. Inmiddels is het sein brand meester gegeven.

Dutch Design Week komt eraan!

21 Oktober komt snel dichterbij, en daarmee ook de Dutch Design Week (21 t/m 29 oktober) in Eindhoven. Het project waarin AVR samen met WasteCraft en Petje Af is gestapt, begint dus aan de eindfase. Tijd voor een update.

Over het automatiseren van het bunkerproces

Werkzaamheden die eerst handmatig werden uitgevoerd, worden steeds vaker overgenomen door machines of computers. Door onze processen te automatiseren, wordt het werk een stuk makkelijker – en maken we van AVR een toekomstbestendig bedrijf. Het project bunkerkranen in Rozenburg is daar een mooi voorbeeld van. Teamleider Reliability Engineering Teun Kalle en kraanmachinist Ben Manintveld zijn nauw betrokken bij het project, en leggen uit waarom zij denken dat het automatiseren van het bunkerproces voor zowel AVR als de medewerkers een hele verbetering is.

AVR, Stichting Petje Af en WasteCraft op weg naar Dutch Design Week 2023

Van een Perfect Days-donatie aan Stichting Petje Af en een samenwerking met WasteCraft op het gebied van onze NSI rolden we in een nieuw avontuur. Donderdag 27 oktober vorig jaar begonnen AVR, WasteCraft en de kinderen van stichting Petje Af samen aan een bijzondere reis om van afval een gaaf designproduct te maken dat in oktober gepresenteerd wordt tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Tijd voor een update!

Creatief op canvas

Wie is niet grootgebracht met tekenen, schilderen en knutselen? Waar het voor de een slechts een vak op school is, is het voor Yvonne veel meer dan dat. Wekelijks is zij te vinden bij expositiegroep Lokaal9 in Arnhem, waar zij tekent en schildert. “Hier laat ik mijn creativiteit de vrije loop.”