AVR beklimt de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)!

Bij AVR staan we altijd open voor verbeteringen. Niet alleen op het gebied van milieu, maar op elk gebied. Daarom hebben we inmiddels de aspirant-status bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Daar zijn wij trots op! Maar uiteraard is het onze intentie om nog veel meer tredes te stijgen.

Terug

Wat is de PSO?

De PSO is geen vaag keurstempel, maar een objectief en wetenschappelijk onderbouwd keurmerk van TNO. Het is een meetinstrument dat inzichtelijk maakt in welke mate een onderneming bezig is met sociaal ondernemen. Het doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt aan een fijne baan te helpen. Bij AVR doen we dit niet alleen door in onze eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door onze leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen.

Op naar de volgende trede!

De aspirant-status geeft aan dat AVR onafhankelijk getoetst is door een certificerende instelling en dat hieruit blijkt dat we aantoonbaar zijn gestart met socialer ondernemen. Het behalen van de Aspirant-status houdt ook in dat we binnen twee jaar toegroeien naar een tredeniveau op de PSO-Prestatieladder. Voor elke stap hoger op de Prestatieladder betekent het dat we meer werkgelegenheid bieden aan mensen uit de PSO-doelgroep. Oog hebben voor milieu én mens, dat past wat ons betreft prima in onze visie van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Meer berichten:

Afdeling productie AVR Duiven: ALTIJD AANWEZIG!

De afdeling Productie houdt de fabriek 24/7 draaiende. In Duiven bestaat deze afdeling uit vijf ploegen met ieder acht collega’s; een wachtchef die de leiding heeft, een hoofoperator die het overzicht houdt, en een aantal 1e en 2e operators die de machines beheren. Ze werken in volcontinue diensten, de collega’s wisselen elkaar af om ervoor te zorgen dat het afvalverwerkingsproces non-stop doorgaat. Wachtchef Henry Slot van ploeg A vertelt wat er zich allemaal afspeelt in Duiven.

Uitbreiding industrieel stoomnetwerk Rotterdam bespaart 50 miljoen m3 aardgas

In het Botlekgebied in Rotterdam bundelen industriële spelers hun krachten om het aardgasverbruik en de uitstoot van CO2 en stikstof te verminderen. Dat doen zij door stoom die vrijkomt als restwarmte bij industriële processen te hergebruiken. Alle betrokken partijen hebben de contracten voor de uitbreiding van het Botlek Stoomnetwerk ondertekend. Met deze vergaande samenwerking slaan bedrijven, netwerkbedrijf, gemeente en provincie de handen ineen om de industrie in het Rotterdamse Botlekgebied verder te verduurzamen. Terwijl de inkt van de handtekeningen droogt, zijn de voorbereidingen al gestart.

Scandinavische schouders eronder!

Bij AVR zijn we dankbaar voor de steun die we hebben ontvangen van onze Scandinavische partners tijdens de uitdagende periode na de brand in onze installatie. Momenteel hebben we onze nascheidingsinstallatie in Rotterdam weer gedeeltelijk operationeel en het afval dat daaruit voortkomt, wordt deels naar Scandinavische landen getransporteerd voor verdere verwerking. We hebben onlangs ons eerste transport naar deze regio voltooid, wat een belangrijke stap is in ons herstelproces.