AVR in bezit van aspirant-status op de Prestatieladder Socialer Ondernemen!

We hebben alweer een tijdje geleden de aspirant-status bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en daar zijn wij trots op! Maar uiteraard is het onze intentie om nog verder te stijgen op de prestatieladder. En naast trots zijn we vooral ook heel blij dat we mensen kunnen helpen!

Terug

Het doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt aan een fijne baan te helpen. Zo is het ook gegaan met Maher Aldiab.

Maher Aldiab werkt op onze locatie in Duiven als medewerker Logistiek & Acceptatie. Hij is 34 jaar, getrouwd en hij heeft twee dochters. Maher kwam vier jaar geleden aan in Nederland. In Syrië deed hij iets heel anders overigens. “Ik was boekbouder. In Nederland is dat voor mij niet makkelijk om te doen, je moet heel goed Nederlands kunnen spreken en lezen. En je moet veel weten over het Nederlandse belastingstelsel.” 

Hetzelfde, maar toch anders 

Het valt Maher op dat het leven in Nederland voor een groot deel hetzelfde is als in zijn geboorteland. “Ook in Syrië gaat het om een leuke baan, familie en vrienden.” 

En die leuke baan heeft hij gevonden bij AVR!

 Ik wil belasting betalen! 

Werken bij AVR is heel belangrijk voor Maher. “Het is natuurlijk goed voor mijn taal, om die te verbeteren. Maar het belangrijkste is dat ik kan stoppen met mijn uitkering. Ik wil zelfstandig zijn, zélf belasting kunnen betalen. Dat is goed voor ons leven als gezin.” Ook de vrouw van Maher, die in Syrië bij een toerismebureau werkte, is op zoek naar een baan. Volgens Maher hebben veel Syriërs datzelfde gevoel. “We willen werken, de taal leren. We zoeken de kans om iets goeds te doen. Veel mensen uit Syrië studeren, ze gaan ook verder dan T1 of de inburgeringscursus. We houden van het leven en willen gewoon in een veilig land wonen!” 

“Ook in Syrië gaat het om een leuke baan, familie en vrienden”

Meer berichten:

In gesprek met Rob Schoorl over de kwaliteit van bodemas

De kwaliteitsnormen voor bodemas zijn de laatste jaren steeds strenger geworden. Een nieuwe, slimme installatie helpt ons om makkelijker aan deze eisen te voldoen én verbetert het verbrandingsproces. Senior Projectmanager Energy & Residues, Rob Schoorl, vertelt over deze innovatie en hoe die in Rozenburg al duidelijke voordelen oplevert.

Van gedachten wisselen met… Jeffrey en Marco

Deze keer vroegen we Jeffrey van der Leij (links) en Marco van Nimwegen (rechts) van AVR Rozenburg of ze ‘ALTIJD BEREIKBAAR’ moeten zijn voor hun werk. Vinden zij dit noodzakelijk en zijn ze het met elkaar EENS of juist ONEENS? Hieronder hun inzichten en verrassende antwoorden…

Een jaar na de brand zit afvalbedrijf AVR met grootste vastgoedclaim ooit!

Als een enorme brand bij de Rotterdamse afvalcentrale AVR eind september 2023 na ruim twee dagen eindelijk is geblust, overheerst bij ceo Yves Luca de opluchting: er zijn geen doden of gewonden gevallen. Hij beseft dan nog niet hoeveel ellende hem nog te wachten staat. ‘We waren verzekerd tot €500 mln. Daarmee redden we het waarschijnlijk niet.’

De eerste vraag voor de financial is: wie gaat dit betalen?

Een grote brand legde vorig jaar de grootste installatie van afvalverwerker AVR bijna een jaar stil. Wim Geuze, manager controlling, en zijn team van 10 controllers moesten flink aan de bak om operationele en financiële oplossingen te vinden en het bedrijf draaiende te houden.