Een dag meelopen met…!

In ‘De dag van…’ neme we een kijkje achter de schermen van een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er zo voorbijkomen. Maak kennis Jack Koot, onze Energydesk Supervisor. Hij is dé man achter het managen en plannen van stoom, stadswarmte en elektriciteit bij de Energy Desk. Maar nu, met de uitdagingen na de brand in Rozenburg, schittert Jack als een ware energieheld, hardwerkend aan slimme oplossingen om onze klanten weer vol energie te laten stralen!

Terug

Naam: Jack Koot
Leeftijd: 58 jaar
Woonachtig: Capelle aan de IJssel
Functie: Energydesk Supervisor – 36 jaar in dienst bij AVR

5:00

Mijn wekker gaat en ik rol mijn bed uit. Tijdens mijn ontbijt kijk ik altijd het journaal. Vervolgens stap ik op mijn motor en rijd tussen de files door richting Rozenburg.

6:15

Ik kom aan bij AVR en kleed me om. Ik maak de ‘Daily Energy Report’, daarin staat hoeveel stoom, elektriciteit en warmte is opgewekt door Rozenburg en Duiven. Daarna stel ik het financiële rapport op dat de opbrengsten van de energiestromenlaat zien. De teller in Rozenburg staat nagenoeg op nul, omdat de installaties stilstaan. Gelukkig draait Duiven goed door.

8:00

Ik overleg met Anne Galama van Visser & Smit Hanab Engineering over de tijdelijke stoomwaterkringloop om de huisvuilketels weer op te kunnen starten, zodat we gedeeltelijk stoom en warmte kunnen leveren.

9:30

Michiel Timmerije belt me om te overleggen over de BEC. Hoe gaan we de energieopwekking en -levering oppakken als deze weer in bedrijf komt? Ik ga dit verder uitwerken.

11:00

Samen met Anna Galama loop ik na hoe we de stoomleidingen van de oude centrale af kunnen koppelen en hoe de route moet lopen van de tijdelijke stoomwaterkringloop.

12:30

Het is lunchtijd. Ik eet mijn boterhammen achter m’n computer en bekijk ondertussen mijn mail.

13:00

Normaal gesproken hebben we overleg met Warmtebedrijf Rotterdam over eventuele afwijkingen in stoomleve- ring. Nu neem ik samen met Electrical Engineer Mark Vredenbregt en mensen van Warmtebedrijf Rotterdam/Vattenfall de zichtbare schade op van de hoogspanningsinstallatie. Deze installatie is de voedingsbron van Stadswarmte Zuid. We merken op dat er veel mechanische schade is door het bluswater.

15:00

Ik ga met Manager Strategische Projecten Hadeel Abdul Aziz naar de locatie waar straks de noodketels komen. Dit zijn zogenaamde cv ketels die warmte produceren, zodat we de Zuidzijde van Rotterdam weer gedeeltelijk kunnen voorzien van stadswarmte.

16:30

Met Peter Onderwater, Bouwkundig Ontwerper Strategische Projecten, neem ik de plottekeningen door waar de noodketels komen te staan. Het is flink puzzelen, want we moeten rekening houden met de bouw van het Nieuw Slakken Systeem (NSS project). We komen er wel uit.

17.00

Het is tijd om richting huis te gaan. Ik kleed me om en stap op m’n motor. Mijn vrouw kookt vandaag, dus ik kan gelijk aanschuiven.

Meer berichten:

Wonen in de toekomst!

Wanneer Olaf thuiskomt, komt zijn huis tot leven: lampen gaan vanzelf aan, de verwarming brengt de ruimte op de ideale temperatuur, en muziek speelt op precies het juiste volume. Deze slimme huisautomatisering is het resultaat van Olaf’s passie voor domotica. Dankzij deze technologie kan hij met een paar tikken op zijn smartphone of een eenvoudig stemcommando zijn huis op afstand bedienen en monitoren. Hij vertelt er enthousiast over.

Een dag meelopen met… Leendert van der Vliet!

In ‘De dag van…’ nemen we een kijkje achter de schermen van een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er zo voorbijkomen. Maak kennis met Leendert van der Vliet, onze Smeerder. Samen met collega Richel Scorea zorgen zij ervoor dat alle installaties van AVR Rozenburg van olie en vet worden voorzien. Als smeerdienst zijn zij de oren en ogen van het hele terrein.

Jaarbericht 2023: Veerkracht

Afgelopen jaar kreeg AVR te maken met veel uitdagingen, maar één ding werd vooral duidelijk: de veerkracht van ons bedrijf. In het jaarbericht van 2023 lees je hoe we de tegenslagen hebben aangepakt en welke successen we hebben geboekt. Daarnaast komen ook de bijzondere verhalen van collega’s en onze operationele resultaten aan bod. Kortom, het jaarbericht 2023 biedt een mooi overzicht van een memorabel jaar.

Afdeling productie AVR Duiven: ALTIJD AANWEZIG!

De afdeling Productie houdt de fabriek 24/7 draaiende. In Duiven bestaat deze afdeling uit vijf ploegen met ieder acht collega’s; een wachtchef die de leiding heeft, een hoofoperator die het overzicht houdt, en een aantal 1e en 2e operators die de machines beheren. Ze werken in volcontinue diensten, de collega’s wisselen elkaar af om ervoor te zorgen dat het afvalverwerkingsproces non-stop doorgaat. Wachtchef Henry Slot van ploeg A vertelt wat er zich allemaal afspeelt in Duiven.