Een dag meelopen met…!

In ‘De dag van…’ neme we een kijkje achter de schermen van een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er zo voorbijkomen. Maak kennis Jack Koot, onze Energydesk Supervisor. Hij is dé man achter het managen en plannen van stoom, stadswarmte en elektriciteit bij de Energy Desk. Maar nu, met de uitdagingen na de brand in Rozenburg, schittert Jack als een ware energieheld, hardwerkend aan slimme oplossingen om onze klanten weer vol energie te laten stralen!

Terug

Naam: Jack Koot
Leeftijd: 58 jaar
Woonachtig: Capelle aan de IJssel
Functie: Energydesk Supervisor – 36 jaar in dienst bij AVR

5:00

Mijn wekker gaat en ik rol mijn bed uit. Tijdens mijn ontbijt kijk ik altijd het journaal. Vervolgens stap ik op mijn motor en rijd tussen de files door richting Rozenburg.

6:15

Ik kom aan bij AVR en kleed me om. Ik maak de ‘Daily Energy Report’, daarin staat hoeveel stoom, elektriciteit en warmte is opgewekt door Rozenburg en Duiven. Daarna stel ik het financiële rapport op dat de opbrengsten van de energiestromenlaat zien. De teller in Rozenburg staat nagenoeg op nul, omdat de installaties stilstaan. Gelukkig draait Duiven goed door.

8:00

Ik overleg met Anne Galama van Visser & Smit Hanab Engineering over de tijdelijke stoomwaterkringloop om de huisvuilketels weer op te kunnen starten, zodat we gedeeltelijk stoom en warmte kunnen leveren.

9:30

Michiel Timmerije belt me om te overleggen over de BEC. Hoe gaan we de energieopwekking en -levering oppakken als deze weer in bedrijf komt? Ik ga dit verder uitwerken.

11:00

Samen met Anna Galama loop ik na hoe we de stoomleidingen van de oude centrale af kunnen koppelen en hoe de route moet lopen van de tijdelijke stoomwaterkringloop.

12:30

Het is lunchtijd. Ik eet mijn boterhammen achter m’n computer en bekijk ondertussen mijn mail.

13:00

Normaal gesproken hebben we overleg met Warmtebedrijf Rotterdam over eventuele afwijkingen in stoomleve- ring. Nu neem ik samen met Electrical Engineer Mark Vredenbregt en mensen van Warmtebedrijf Rotterdam/Vattenfall de zichtbare schade op van de hoogspanningsinstallatie. Deze installatie is de voedingsbron van Stadswarmte Zuid. We merken op dat er veel mechanische schade is door het bluswater.

15:00

Ik ga met Manager Strategische Projecten Hadeel Abdul Aziz naar de locatie waar straks de noodketels komen. Dit zijn zogenaamde cv ketels die warmte produceren, zodat we de Zuidzijde van Rotterdam weer gedeeltelijk kunnen voorzien van stadswarmte.

16:30

Met Peter Onderwater, Bouwkundig Ontwerper Strategische Projecten, neem ik de plottekeningen door waar de noodketels komen te staan. Het is flink puzzelen, want we moeten rekening houden met de bouw van het Nieuw Slakken Systeem (NSS project). We komen er wel uit.

17.00

Het is tijd om richting huis te gaan. Ik kleed me om en stap op m’n motor. Mijn vrouw kookt vandaag, dus ik kan gelijk aanschuiven.

Meer berichten:

Scandinavische schouders eronder!

Bij AVR zijn we dankbaar voor de steun die we hebben ontvangen van onze Scandinavische partners tijdens de uitdagende periode na de brand in onze installatie. Momenteel hebben we onze nascheidingsinstallatie in Rotterdam weer gedeeltelijk operationeel en het afval dat daaruit voortkomt, wordt deels naar Scandinavische landen getransporteerd voor verdere verwerking. We hebben onlangs ons eerste transport naar deze regio voltooid, wat een belangrijke stap is in ons herstelproces.

Herstelwerkzaamheden AVR Rozenburg in volle gang

Op 21 september 2023 woedde er een grote brand bij AVR in Rozenburg. Sinds die tijd werken we hard aan het herstel en de wederopbouw van onze fabriek. Dit omvat een aantal grote projecten, maar ook tijdelijke noodvoorzieningen. Dit alles om ervoor te zorgen dat we vanaf oktober 2024 weer afval van gemeentes en bedrijven kunnen verwerken, energie kunnen leveren en onze bijdrage aan een beter klimaat kunnen hervatten.

Dutch Design Week: AVR-kast onthuld door WasteCraft en Petje Af

Vrijdag 27 oktober vormde de eindbestemming van de bijzondere reis die AVR samen met WasteCraft en de kinderen van stichting Petje Af is begonnen. Die dag waren we namelijk vertegenwoordigd op de Dutch Design Week in Eindhoven. In de Schellensfabriek presenteerden diverse designers hun ontwerpen van afval en gerecycled materiaal. Ook het eindresultaat van onze journey was daar voor het publiek te bewonderen!