Een dag meelopen met…!

In ‘De dag van…’ nemen we een kijkje achter de schermen van een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er zo voorbijkomen. Maak kennis met Leendert van der Vliet, onze Smeerder. Samen met collega Richel Scorea zorgen zij ervoor dat alle installaties van AVR Rozenburg van olie en vet worden voorzien. Als smeerdienst zijn zij de oren en ogen van het hele terrein.

Terug

Naam: Leendert van der Vliet
Leeftijd: 55 jaar
Woonachtig: Rozenburg
Relatiestatus: Ongehuwd
Functie: Smeerder
Dienstjaren bij AVR: 34 jaar

6:30

De wekker gaat. Met een heerlijk kopje koffie en een krentenbol met kaas begint mijn dag.

7:50

Ik ben klaar om te vertrekken en ga op mijn e-bike naar AVR Rozenburg.

8:00

Na een kort fietsritje kom ik aan en pak ik eerst een bakkie koffie. Mijn collega is vandaag eerder begonnen en is al bezig met zijn controleronde, waarbij hij kijkt of er nog iets moet worden bijgevuld bij de pompen en ventilatoren.

8:30

Ik start de computer op en check als eerste mijn e-mails. Daarna controleer ik of er nog werkbonnen zijn in Ultimo die van belang zijn voor de smeerdienst, er is een melding over de balenpers.

10:00

Wij gaan met z’n tweeën naar de Klein Bufferlocatie (KBL), waar de balenpers staat die wij moeten smeren. Daar zijn we wel even mee bezig.

12:00

De gebruikte spullen, zoals de vetspuit en de lege vetpatronen, maken we schoon en ruimen we op. Vervolgens nemen we een korte lunchpauze waarbij we samen een bakje koffie of theedrinken.

12:30

We bekijken de lijsten van de BEC, ­ Vortex Oven, Rookgasreiniging en NSI om te zien wat er gesmeerd moet worden en waar oliecontroles nodig zijn en/of bijgevuld moet worden. Daarnaast reageren we op ­ telefoontjes, zoals over de installatie van een ­ nieuwe pomp waarvan we de lagers moeten bijvullen en nasmeren.

15:00

Op de afdelingslijsten noteren we welke producten zijn gebruikt. Dat doen we onder het genot van een bakje koffie of thee.

16:00

We controleren de smeerwagen om te zien of er voldoende ­ producten aanwezig zijn, en zorgen ervoor dat alles netjes bijgevuld is zodat we de volgende dag niet misgrijpen.

16:30-17:00

In Gebouw 5 schrijven we ons uit, zetten de smeerwagen terug in het smeerhok, en fietsen dan naar Gebouw 2 om te douchen en ons om te kleden.

17:30

Ik ga lekker een potje koken, daarna even in de tuin wat doen en ­ vervolgens tv kijken. Voor je het weet is het alweer tijd om naar bed te gaan.

Meer berichten:

Wonen in de toekomst!

Wanneer Olaf thuiskomt, komt zijn huis tot leven: lampen gaan vanzelf aan, de verwarming brengt de ruimte op de ideale temperatuur, en muziek speelt op precies het juiste volume. Deze slimme huisautomatisering is het resultaat van Olaf’s passie voor domotica. Dankzij deze technologie kan hij met een paar tikken op zijn smartphone of een eenvoudig stemcommando zijn huis op afstand bedienen en monitoren. Hij vertelt er enthousiast over.

Jaarbericht 2023: Veerkracht

Afgelopen jaar kreeg AVR te maken met veel uitdagingen, maar één ding werd vooral duidelijk: de veerkracht van ons bedrijf. In het jaarbericht van 2023 lees je hoe we de tegenslagen hebben aangepakt en welke successen we hebben geboekt. Daarnaast komen ook de bijzondere verhalen van collega’s en onze operationele resultaten aan bod. Kortom, het jaarbericht 2023 biedt een mooi overzicht van een memorabel jaar.

Afdeling productie AVR Duiven: ALTIJD AANWEZIG!

De afdeling Productie houdt de fabriek 24/7 draaiende. In Duiven bestaat deze afdeling uit vijf ploegen met ieder acht collega’s; een wachtchef die de leiding heeft, een hoofoperator die het overzicht houdt, en een aantal 1e en 2e operators die de machines beheren. Ze werken in volcontinue diensten, de collega’s wisselen elkaar af om ervoor te zorgen dat het afvalverwerkingsproces non-stop doorgaat. Wachtchef Henry Slot van ploeg A vertelt wat er zich allemaal afspeelt in Duiven.

Uitbreiding industrieel stoomnetwerk Rotterdam bespaart 50 miljoen m3 aardgas

In het Botlekgebied in Rotterdam bundelen industriële spelers hun krachten om het aardgasverbruik en de uitstoot van CO2 en stikstof te verminderen. Dat doen zij door stoom die vrijkomt als restwarmte bij industriële processen te hergebruiken. Alle betrokken partijen hebben de contracten voor de uitbreiding van het Botlek Stoomnetwerk ondertekend. Met deze vergaande samenwerking slaan bedrijven, netwerkbedrijf, gemeente en provincie de handen ineen om de industrie in het Rotterdamse Botlekgebied verder te verduurzamen. Terwijl de inkt van de handtekeningen droogt, zijn de voorbereidingen al gestart.