Dutch Design Week: AVR-kast onthuld door WasteCraft en Petje af

Vrijdag 27 oktober vormde de eindbestemming van de bijzondere reis die AVR samen met WasteCraft en de kinderen van stichting Petje af is begonnen. Die dag waren we namelijk vertegenwoordigd op de Dutch Design Week in Eindhoven. In de Schellensfabriek presenteerden diverse designers hun ontwerpen van afval en gerecycled materiaal. Ook het eindresultaat van onze journey was daar voor het publiek te bewonderen!

Terug

WasteCraft was voor ons geen onbekende. Eerder maakten ze voor ons al skateboards in de huiskleuren, gemaakt van gerecyclede doppen. Stichting Petje af kwam bij ons in beeld doordat ze ons goede doel waren vanuit de AVR Perfect Days, waarbij incidentvrije dagen van onze NSI worden vertaald naar een geldbedrag voor een goed initiatief. Stichting Petje af geeft kinderen die dat nodig hebben een steuntje in de rug door in weekenden en tijdens vakanties educatieve activiteiten met ze te ondernemen.

Het idee is dat volwassenen een kast zien die past bij de identiteit van AVR met een vrolijk regenboogpalet. Ze zien de planken alleen van bovenaf. Kinderen zien ook de onderkant van de planken, omdat zij kleiner zijn. Vanuit hun perspectief zien ze het speelgoed dat op magische wijze door de kast lijkt te zweven. De zwart-witte delen zijn gemaakt van gerecycled PP-materiaal. De horizontale planken zijn gemaakt van PE: gerecyclede frisdrankdoppen, regranulaat en speelgoed dat aan de onderkant is omgesmolten.

Door de werkwijze van Wastecraft te combineren met een aantal creatieve kinderen van de stichting Petje af, is er voor AVR een kast ontworpen van plastic. De planken zijn aan de bovenkant zo gemaakt dat het kleurverloop van het AVR-logo zichtbaar is. Aan de onderkant van de planken is het plastic speelgoed verwerkt waar de jongeren niet meer mee spelen. Zij zijn inmiddels de fase van onder andere Lego en Playmobil ontgroeid en dat speelgoed is subtiel verwerkt in de kast. De kinderen die aan de kast hebben gewerkt, hebben met hun begeleiders vrijdagmiddag de beurs bezocht en ‘hun’ kast onthuld.

Meer berichten:

Wonen in de toekomst!

Wanneer Olaf thuiskomt, komt zijn huis tot leven: lampen gaan vanzelf aan, de verwarming brengt de ruimte op de ideale temperatuur, en muziek speelt op precies het juiste volume. Deze slimme huisautomatisering is het resultaat van Olaf’s passie voor domotica. Dankzij deze technologie kan hij met een paar tikken op zijn smartphone of een eenvoudig stemcommando zijn huis op afstand bedienen en monitoren. Hij vertelt er enthousiast over.

Een dag meelopen met… Leendert van der Vliet!

In ‘De dag van…’ nemen we een kijkje achter de schermen van een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er zo voorbijkomen. Maak kennis met Leendert van der Vliet, onze Smeerder. Samen met collega Richel Scorea zorgen zij ervoor dat alle installaties van AVR Rozenburg van olie en vet worden voorzien. Als smeerdienst zijn zij de oren en ogen van het hele terrein.

Jaarbericht 2023: Veerkracht

Afgelopen jaar kreeg AVR te maken met veel uitdagingen, maar één ding werd vooral duidelijk: de veerkracht van ons bedrijf. In het jaarbericht van 2023 lees je hoe we de tegenslagen hebben aangepakt en welke successen we hebben geboekt. Daarnaast komen ook de bijzondere verhalen van collega’s en onze operationele resultaten aan bod. Kortom, het jaarbericht 2023 biedt een mooi overzicht van een memorabel jaar.

Afdeling productie AVR Duiven: ALTIJD AANWEZIG!

De afdeling Productie houdt de fabriek 24/7 draaiende. In Duiven bestaat deze afdeling uit vijf ploegen met ieder acht collega’s; een wachtchef die de leiding heeft, een hoofoperator die het overzicht houdt, en een aantal 1e en 2e operators die de machines beheren. Ze werken in volcontinue diensten, de collega’s wisselen elkaar af om ervoor te zorgen dat het afvalverwerkingsproces non-stop doorgaat. Wachtchef Henry Slot van ploeg A vertelt wat er zich allemaal afspeelt in Duiven.