Dutch Design Week: AVR-kast onthuld door WasteCraft en Petje af

Vrijdag 27 oktober vormde de eindbestemming van de bijzondere reis die AVR samen met WasteCraft en de kinderen van stichting Petje af is begonnen. Die dag waren we namelijk vertegenwoordigd op de Dutch Design Week in Eindhoven. In de Schellensfabriek presenteerden diverse designers hun ontwerpen van afval en gerecycled materiaal. Ook het eindresultaat van onze journey was daar voor het publiek te bewonderen!

Terug

WasteCraft was voor ons geen onbekende. Eerder maakten ze voor ons al skateboards in de huiskleuren, gemaakt van gerecyclede doppen. Stichting Petje af kwam bij ons in beeld doordat ze ons goede doel waren vanuit de AVR Perfect Days, waarbij incidentvrije dagen van onze NSI worden vertaald naar een geldbedrag voor een goed initiatief. Stichting Petje af geeft kinderen die dat nodig hebben een steuntje in de rug door in weekenden en tijdens vakanties educatieve activiteiten met ze te ondernemen.

Het idee is dat volwassenen een kast zien die past bij de identiteit van AVR met een vrolijk regenboogpalet. Ze zien de planken alleen van bovenaf. Kinderen zien ook de onderkant van de planken, omdat zij kleiner zijn. Vanuit hun perspectief zien ze het speelgoed dat op magische wijze door de kast lijkt te zweven. De zwart-witte delen zijn gemaakt van gerecycled PP-materiaal. De horizontale planken zijn gemaakt van PE: gerecyclede frisdrankdoppen, regranulaat en speelgoed dat aan de onderkant is omgesmolten.

Door de werkwijze van Wastecraft te combineren met een aantal creatieve kinderen van de stichting Petje af, is er voor AVR een kast ontworpen van plastic. De planken zijn aan de bovenkant zo gemaakt dat het kleurverloop van het AVR-logo zichtbaar is. Aan de onderkant van de planken is het plastic speelgoed verwerkt waar de jongeren niet meer mee spelen. Zij zijn inmiddels de fase van onder andere Lego en Playmobil ontgroeid en dat speelgoed is subtiel verwerkt in de kast. De kinderen die aan de kast hebben gewerkt, hebben met hun begeleiders vrijdagmiddag de beurs bezocht en ‘hun’ kast onthuld.

Meer berichten:

Veiligheidprijs voor Patrick Schaaf, Operator NSI in Rozenburg

Ieder kwartaal reiken we een Veiligheidsprijs uit aan een AVR-medewerker. SHEQ kiest welk bijzonder initiatief een positieve invloed heeft op onze veiligheid. De winnaar zetten we in het zonnetje en ontvangt een ‘veiligheidsprijs-wannahave’.

Update Brand AVR Rozenburg

AVR is samen met schade-experts de schade aan het opmaken van de grote brand die eind september woedde op de locatie van AVR in Rozenburg. AVR trekt samen met haar aandeelhouder op en is met man en macht aan het werk om de installaties voor zover mogelijk weer in gebruik te kunnen nemen. Helaas is het duidelijk dat het maanden gaat duren voor de installatie in gebruik genomen kan worden waar brandbaar afval van huishoudens en bedrijven wordt verwerkt. Voor deze installatie verwachten we een herstart in oktober 2024. Dit heeft een grote impact op klanten, leveranciers en medewerkers. AVR waardeert de steun die het van alle kanten ontvangt en werkt met volle overtuiging aan het herstel van de installaties in Rozenburg.

Afdeling inkoop: de onderandelaren van AVR!

Materialen, middelen en diensten zijn onmisbaar om onze installaties draaiende te houden. Van doosjes schroeven, chemicaliën en onderhoudsdiensten tot aan koffie. De afdeling Inkoop speelt hierbij een belangrijke rol. Marjon Veenendaal, manager van deze afdeling, vertelt over haar team en de werkzaamheden.

Een dag meelopen met… Rob Looman!

In ‘De dag van…’ lopen we een dagje mee met een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er zo voorbij komen. Rob geeft sturing aan de afdeling Werktuigbouwkunde. Zij zijn verantwoordelijk voor het reguliere onderhoud bij AVR Duiven.

Tijdelijke oplossing voor opslag van afval

Het afval dat normaal gesproken wordt verwerkt door AVR in Rozenburg zal de komende vier weken worden gestort bij stortplaats De Spinder in Tilburg. Aan deze door AVR uitgewerkte oplossing is door vele partijen hard gewerkt.