Eerste paal geslagen: bouw nieuwe stoom-watercyclus

Goed nieuws voor project ‘Stoom-watercyclus’! Op 9 januari om 07:00 uur werd de eerste paal geslagen. Een symbolische start van de bouw en een mooie mijlpaal binnen het project!

 

Terug

Vorige week ontvingen we de bouwvergunning, waarna de eerste paal de grond in is gegaan. Hiermee zijn we binnen dit project naar een nieuwe fase gegaan: de realisatie.

Op naar de volgende mijlpaal: starten met heien op de oude parkeerplaats, voor de bouw van onze nieuwe elektravoorziening. Meer hierover lees je in de herstelupdate! De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels in volle gang en het bouwvergunningtraject loopt op zijn einde. Er is nog een hele hoop werk te doen, maar de eerste, heel belangrijke, mijlpaal is binnen!

 

Meer berichten:

Scandinavische schouders eronder!

Bij AVR zijn we dankbaar voor de steun die we hebben ontvangen van onze Scandinavische partners tijdens de uitdagende periode na de brand in onze installatie. Momenteel hebben we onze nascheidingsinstallatie in Rotterdam weer gedeeltelijk operationeel en het afval dat daaruit voortkomt, wordt deels naar Scandinavische landen getransporteerd voor verdere verwerking. We hebben onlangs ons eerste transport naar deze regio voltooid, wat een belangrijke stap is in ons herstelproces.

Herstelwerkzaamheden AVR Rozenburg in volle gang

Op 21 september 2023 woedde er een grote brand bij AVR in Rozenburg. Sinds die tijd werken we hard aan het herstel en de wederopbouw van onze fabriek. Dit omvat een aantal grote projecten, maar ook tijdelijke noodvoorzieningen. Dit alles om ervoor te zorgen dat we vanaf oktober 2024 weer afval van gemeentes en bedrijven kunnen verwerken, energie kunnen leveren en onze bijdrage aan een beter klimaat kunnen hervatten.

De dag van… Jack Koot!

In ‘De dag van…’ lopen we een dagje mee met een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er voorbij komen.

Dutch Design Week: AVR-kast onthuld door WasteCraft en Petje Af

Vrijdag 27 oktober vormde de eindbestemming van de bijzondere reis die AVR samen met WasteCraft en de kinderen van stichting Petje Af is begonnen. Die dag waren we namelijk vertegenwoordigd op de Dutch Design Week in Eindhoven. In de Schellensfabriek presenteerden diverse designers hun ontwerpen van afval en gerecycled materiaal. Ook het eindresultaat van onze journey was daar voor het publiek te bewonderen!