De maatschappelijke
meerwaarde van AVR!

In onze maatschappelijke rol zetten wij ons in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkgelegenheid te bieden. Ook voor onze klanten is dat belangrijk. Zij noemen dit ‘social return’. Maar hoe maak je je bijdrage hieraan inzichtelijk en meetbaar? Dat doen wij met de Prestatieladder Sociaal Ondernemen (PSO).

Terug

De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. Tijdens audits word je als bedrijf beoordeeld. Begin februari 2023 was onze laatste audit.

Trots op inclusief werkgeverschap

We begonnen onze beklimming van de Prestatieladder Sociaal Ondernemen op 1 januari 2021 met de Aspirant-status. Daarna maakten we een plan van aanpak over hoe we de werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie bij onszelf én bij onze leveranciers en opdrachtnemers kunnen faciliteren en stimuleren.

Daardoor mochten we na de audit van februari 2023 weer een treetje omhoog: we hebben officieel het certificaat voor Trede 1 op de PSO! Trede 1 geeft aan dat wij meer dan gemiddeld presteren om mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt op een duurzame en kwalitatieve goede manier aan het werk te hebben.

Meer informatie?
Benieuwd naar persoonlijke verhalen met betrekking tot PSO vanuit AVR, lees dan het volgende artikel: Biedt toekomstperspectief en voldoende begeleiding! (pso-nederland.nl)

Wil je meer weten over de PSO, kijk dan op www.pso-Nederland.nl. Of bekijk de animatie hieronder, waarin de PSO in twee minuten wordt uitlegd.