Waarom houden we ons bezig met afval?

Een schonere wereld creëren waarin niets onbenut blijft. Dat is de reden van ons bestaan en wat ons motiveert. 

Terug

Afvalverwerking noodzakelijk

Hoe zouden onze straten en steden eruitzien als we het afval niet laten ophalen en verwerken? Het levert niet alleen een rommelig straatbeeld op, maar ook veel ergernis en vervuiling met ongedierte als gevolg. Daarnaast is rondslingerend afval erg slecht voor het milieu.

Niets gaat verloren

Dag in dag uit ontvangen en verwerken we diverse soorten restafval. Dit afval komt van huishoudens en bedrijven in binnen- en buitenland. AVR is expert in het verwerken van alle soorten restafval. We verbranden het niet alleen, maar produceren er ook grondstoffen van en wekken er energie mee op. Op die manier dragen we bij aan een circulaire economie en gaat er niets verloren.

 AVR speelt als afvalenergiecentrale (AEC) een belangrijke rol in het realiseren van Europese doelstellingen in het terugdringen van storten van (huishoudelijk) restafval. Met al het afval wat nu gestort wordt in Europa, kunnen we 13 procent van de Europese huishoudens permanent van stroom en warmte voorzien. AVR levert (duurzame) stoom, warmte en elektriciteit aan de omgeving en we voorkomen daarmee de inzet van fossiele brandstoffen en verminderen de CO₂ uitstoot. Hiermee dragen we bij aan een beter klimaat.