ISO 50001. Wat houdt het precies in?

Als AVR gaan we ons energiebeheer beter monitoren, verbeteren en onderhouden met ISO 50001. AVR onderwerpt energiemanagement vrijwillig aan deze ISO-norm en beoordeelt en evalueert op basis daarvan de voortgang. In april 2022 hebben we laten weten dat AVR het certificaat voor de ISO 50001 heeft ontvangen. Net als bij alle andere ISO-normen moeten ze worden onderhouden, dat betekent continu onderhoud en verbetering.

Terug

Geplande audits

Om het kwaliteitscertificaat te behouden, worden wij regelmatig door een onafhankelijke partij gecontroleerd om te zien of het energiemanagementsysteem correct wordt geïmplementeerd en wordt nageleefd. Als onderdeel van dit proces heeft de interne audit in oktober 2022 plaatsgevonden; en de volgende externe audit zal plaatsvinden in januari/februari 2023.

Doelstelling

Met al onze ideeën, initiatieven en projecten verwachten we dat onze energie-efficiëntie (uitgedrukt met behulp van de zogenaamde R50001-formule) tegen 2030 met 20% zal verbeteren. Voor elke verwachting en meting moeten we een sluitende onderbouwing kunnen laten zien, die gebaseerd is op berekeningen en verschillende referentiewaarden. Dit betekent dat de implementatie van ISO 50001 veel inventarisaties heeft gevergd en in de toekomst zal vergen.

Maar belangrijker dan het certificaat zelf, helpt het toepassen van ISO 50001 ons om twee strategische doelen te bereiken: ten eerste om onze operationele uitmuntendheid te verbeteren en ten tweede om onze energie- en hulpbronnenefficiëntie te maximaliseren!

De video is onlangs aangepast om onze nieuwe doelen te weerspiegelen.

Voor goede ideeën en initiatieven staan we open. Heb jij nog een goed idee om zuinig om te gaan met energie en dus met onze aarde? Laat het ons weten via energiebesparing@avr.nl.

Meer berichten:

Afdeling productie AVR Duiven: ALTIJD AANWEZIG!

De afdeling Productie houdt de fabriek 24/7 draaiende. In Duiven bestaat deze afdeling uit vijf ploegen met ieder acht collega’s; een wachtchef die de leiding heeft, een hoofoperator die het overzicht houdt, en een aantal 1e en 2e operators die de machines beheren. Ze werken in volcontinue diensten, de collega’s wisselen elkaar af om ervoor te zorgen dat het afvalverwerkingsproces non-stop doorgaat. Wachtchef Henry Slot van ploeg A vertelt wat er zich allemaal afspeelt in Duiven.

Uitbreiding industrieel stoomnetwerk Rotterdam bespaart 50 miljoen m3 aardgas

In het Botlekgebied in Rotterdam bundelen industriële spelers hun krachten om het aardgasverbruik en de uitstoot van CO2 en stikstof te verminderen. Dat doen zij door stoom die vrijkomt als restwarmte bij industriële processen te hergebruiken. Alle betrokken partijen hebben de contracten voor de uitbreiding van het Botlek Stoomnetwerk ondertekend. Met deze vergaande samenwerking slaan bedrijven, netwerkbedrijf, gemeente en provincie de handen ineen om de industrie in het Rotterdamse Botlekgebied verder te verduurzamen. Terwijl de inkt van de handtekeningen droogt, zijn de voorbereidingen al gestart.

Scandinavische schouders eronder!

Bij AVR zijn we dankbaar voor de steun die we hebben ontvangen van onze Scandinavische partners tijdens de uitdagende periode na de brand in onze installatie. Momenteel hebben we onze nascheidingsinstallatie in Rotterdam weer gedeeltelijk operationeel en het afval dat daaruit voortkomt, wordt deels naar Scandinavische landen getransporteerd voor verdere verwerking. We hebben onlangs ons eerste transport naar deze regio voltooid, wat een belangrijke stap is in ons herstelproces.