Afdeling communicatie: dé creatieve spin in het web

Of het nu gaat om de realisatie van het jaarbericht, een social-mediacampagne, het organiseren van het AVR-bedrijfsfeest, of het ophalen en delen van relevant nieuws uit de organisatie; de afdeling Communicatie draait haar hand er niet voor om. Deze creatieve duizendpoten helpen anderen graag bij hun communicatievraagstukken. Marie-Claire van der Schoor vertelt over de afdeling en haar team.

 

Terug

Wat doet de afdeling Communicatie?

“De afdeling Communicatie heeft een breed takenpakket. Wij zijn verantwoordelijk voor alle interne en externe communicatie. En vanuit die rol ook betrokken bij allerlei projecten. Denk aan het Debottleneck Programma, de AVR Academie, het jaarbericht en de Verbindingsdagen. We werken samen met collega’s van andere afdelingen én met externe bureaus zoals grafisch vormgevers, reclamebureaus en social-mediabureaus. We faciliteren afdelingen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van communicatie-uitingen zoals presentatietemplates, infografieken, logo’s, video’s of relatiegeschenken.”

Wat is de rolverdeling in jullie team?

“Als afdeling pakken we veel projecten gezamenlijk op, we zijn dus ook echt een team. Doet zich een nieuw project voor, dan kijken we wie daar het beste op ingezet kan worden. Afhankelijk van expertise en ook de ruimte in de agenda’s. Uiteraard heeft iedereen zijn eigen functie en bijbehorende taken. Ik stuur het team aan en ben verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van de interne en externe communicatiestrategie. Ook ben ik perswoordvoerder. Frank werkt bij ons als Communicatieadviseur op ad interim basis en is aangenomen om te ondersteunen bij het integratietraject met AEB. De dames halen nieuws op uit de organisatie over de voortgang van projecten en andere relevante zaken. Zij zorgen voor interne en externe communicatiekanalen als ons personeelsblad inside, intranet, social media en de website.

Waar ben je trots op?

“Qua werk ben ik trots op het feit dat we veel mooie dingen mogen maken én diverse zaken in beweging brengen (project Verbinding). Een van de hoogtepunten is het jaarbericht. Hier zit voor veel mensen een hoop tijd in. Maar uiteindelijk hebben we altijd weer een uniek naslagwerk in handen. Door de combinatie van cijfers en inspirerende verhalen is het een laagdrempelig document voor diverse stakeholders. Bovenal ben ik trots op de dynamiek en creativiteit in ons team. We vullen elkaar goed aan en weten wat we aan elkaar hebben, vooral als er snel geschakeld moet worden.”

v.l.n.r. Maureen van Noorloos (Communicatiemedewerker), Marie-Claire van der Schoor (Manager Communicatie), Annemiek Boontjes (Communicatiemedewerker) en Frank Osinga (Communicatieadviseur a.i.)

 

Meer berichten:

Een dag in het leven van Akim Hu-a-ng

In mijn functie beschrijf en analyseer ik de risico’s rondom procesinstallaties. Mijn taken zijn het identificeren, classificeren, documenteren en rapporteren van de risico’s. Vervolgens draag ik verbeteringen aan en zorg ik ervoor dat deze worden opgevolgd. Ook ben ik betrokken bij het uitvoeren van periodieke veiligheidsstudies, waarbij we de gevaren en risico’s van een installatie of fabriek in kaart brengen.

Veiligheidsprijs voor Carlos Pinto e Neto

Ieder kwartaal delen we een Veiligheidsprijs uit aan een AVR-medewerker. SHEQ kiest welk bijzonder initiatief een positieve invloed heeft op onze veiligheid. De winnaar zetten we in het zonnetje en ontvangt een ‘veiligheidsprijs-wannahave’.

Trots op het Better Biomass-certificaat

Over biomassa is veel discussie, is het wel een duurzame energiebron? Met het NTA 8080/Better Biomass-certificaat kunnen bedrijven aantonen dat de biomassa die zij gebruiken in hun processen, op een duurzame wijze is verkregen en verwerkt door de gehele handelsketen.

Jaarbericht 2022: leren en transformeren

AVR streeft ernaar om een impactvolle bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving door reststromen een nuttige bestemming te geven in de vorm van grondstoffen en energie. Die bijdrage is ieder jaar weer zichtbaar in de vorm van verhalen, operationele resultaten en cijfers. Met trots delen we ons jaarbericht 2022: Leren en Transformeren.