Afdeling communicatie: dé creatieve spin in het web

Of het nu gaat om de realisatie van het jaarbericht, een social-mediacampagne, het organiseren van het AVR-bedrijfsfeest, of het ophalen en delen van relevant nieuws uit de organisatie; de afdeling Communicatie draait haar hand er niet voor om. Deze creatieve duizendpoten helpen anderen graag bij hun communicatievraagstukken. Marie-Claire van der Schoor vertelt over de afdeling en haar team.

 

Terug

Wat doet de afdeling Communicatie?

“De afdeling Communicatie heeft een breed takenpakket. Wij zijn verantwoordelijk voor alle interne en externe communicatie. En vanuit die rol ook betrokken bij allerlei projecten. Denk aan het Debottleneck Programma, de AVR Academie, het jaarbericht en de Verbindingsdagen. We werken samen met collega’s van andere afdelingen én met externe bureaus zoals grafisch vormgevers, reclamebureaus en social-mediabureaus. We faciliteren afdelingen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van communicatie-uitingen zoals presentatietemplates, infografieken, logo’s, video’s of relatiegeschenken.”

Wat is de rolverdeling in jullie team?

“Als afdeling pakken we veel projecten gezamenlijk op, we zijn dus ook echt een team. Doet zich een nieuw project voor, dan kijken we wie daar het beste op ingezet kan worden. Afhankelijk van expertise en ook de ruimte in de agenda’s. Uiteraard heeft iedereen zijn eigen functie en bijbehorende taken. Ik stuur het team aan en ben verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van de interne en externe communicatiestrategie. Ook ben ik perswoordvoerder. Frank werkt bij ons als Communicatieadviseur op ad interim basis en is aangenomen om te ondersteunen bij het integratietraject met AEB. De dames halen nieuws op uit de organisatie over de voortgang van projecten en andere relevante zaken. Zij zorgen voor interne en externe communicatiekanalen als ons personeelsblad inside, intranet, social media en de website.

Waar ben je trots op?

“Qua werk ben ik trots op het feit dat we veel mooie dingen mogen maken én diverse zaken in beweging brengen (project Verbinding). Een van de hoogtepunten is het jaarbericht. Hier zit voor veel mensen een hoop tijd in. Maar uiteindelijk hebben we altijd weer een uniek naslagwerk in handen. Door de combinatie van cijfers en inspirerende verhalen is het een laagdrempelig document voor diverse stakeholders. Bovenal ben ik trots op de dynamiek en creativiteit in ons team. We vullen elkaar goed aan en weten wat we aan elkaar hebben, vooral als er snel geschakeld moet worden.”

v.l.n.r. Maureen van Noorloos (Communicatiemedewerker), Marie-Claire van der Schoor (Manager Communicatie), Annemiek Boontjes (Communicatiemedewerker) en Frank Osinga (Communicatieadviseur a.i.)

 

Meer berichten:

Grote brand bij AVR

Vandaag heeft een zeer grote brand gewoed op het terrein van AVR in Rozenburg. Inmiddels is het sein brand meester gegeven.

Dutch Design Week komt eraan!

21 Oktober komt snel dichterbij, en daarmee ook de Dutch Design Week (21 t/m 29 oktober) in Eindhoven. Het project waarin AVR samen met WasteCraft en Petje Af is gestapt, begint dus aan de eindfase. Tijd voor een update.

Over het automatiseren van het bunkerproces

Werkzaamheden die eerst handmatig werden uitgevoerd, worden steeds vaker overgenomen door machines of computers. Door onze processen te automatiseren, wordt het werk een stuk makkelijker – en maken we van AVR een toekomstbestendig bedrijf. Het project bunkerkranen in Rozenburg is daar een mooi voorbeeld van. Teamleider Reliability Engineering Teun Kalle en kraanmachinist Ben Manintveld zijn nauw betrokken bij het project, en leggen uit waarom zij denken dat het automatiseren van het bunkerproces voor zowel AVR als de medewerkers een hele verbetering is.

AVR, Stichting Petje Af en WasteCraft op weg naar Dutch Design Week 2023

Van een Perfect Days-donatie aan Stichting Petje Af en een samenwerking met WasteCraft op het gebied van onze NSI rolden we in een nieuw avontuur. Donderdag 27 oktober vorig jaar begonnen AVR, WasteCraft en de kinderen van stichting Petje Af samen aan een bijzondere reis om van afval een gaaf designproduct te maken dat in oktober gepresenteerd wordt tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Tijd voor een update!

Creatief op canvas

Wie is niet grootgebracht met tekenen, schilderen en knutselen? Waar het voor de een slechts een vak op school is, is het voor Yvonne veel meer dan dat. Wekelijks is zij te vinden bij expositiegroep Lokaal9 in Arnhem, waar zij tekent en schildert. “Hier laat ik mijn creativiteit de vrije loop.”