Afdeling communicatie: dé creatieve spin in het web

Of het nu gaat om de realisatie van het jaarbericht, een social-mediacampagne, het organiseren van het AVR-bedrijfsfeest, of het ophalen en delen van relevant nieuws uit de organisatie; de afdeling Communicatie draait haar hand er niet voor om. Deze creatieve duizendpoten helpen anderen graag bij hun communicatievraagstukken. Marie-Claire van der Schoor vertelt over de afdeling en haar team.

 

Terug

Wat doet de afdeling Communicatie?

“De afdeling Communicatie heeft een breed takenpakket. Wij zijn verantwoordelijk voor alle interne en externe communicatie. En vanuit die rol ook betrokken bij allerlei projecten. Denk aan het Debottleneck Programma, de AVR Academie, het jaarbericht en de Verbindingsdagen. We werken samen met collega’s van andere afdelingen én met externe bureaus zoals grafisch vormgevers, reclamebureaus en social-mediabureaus. We faciliteren afdelingen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van communicatie-uitingen zoals presentatietemplates, infografieken, logo’s, video’s of relatiegeschenken.”

Wat is de rolverdeling in jullie team?

“Als afdeling pakken we veel projecten gezamenlijk op, we zijn dus ook echt een team. Doet zich een nieuw project voor, dan kijken we wie daar het beste op ingezet kan worden. Afhankelijk van expertise en ook de ruimte in de agenda’s. Uiteraard heeft iedereen zijn eigen functie en bijbehorende taken. Ik stuur het team aan en ben verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van de interne en externe communicatiestrategie. Ook ben ik perswoordvoerder. Frank werkt bij ons als Communicatieadviseur op ad interim basis en is aangenomen om te ondersteunen bij het integratietraject met AEB. De dames halen nieuws op uit de organisatie over de voortgang van projecten en andere relevante zaken. Zij zorgen voor interne en externe communicatiekanalen als ons personeelsblad inside, intranet, social media en de website.

Waar ben je trots op?

“Qua werk ben ik trots op het feit dat we veel mooie dingen mogen maken én diverse zaken in beweging brengen (project Verbinding). Een van de hoogtepunten is het jaarbericht. Hier zit voor veel mensen een hoop tijd in. Maar uiteindelijk hebben we altijd weer een uniek naslagwerk in handen. Door de combinatie van cijfers en inspirerende verhalen is het een laagdrempelig document voor diverse stakeholders. Bovenal ben ik trots op de dynamiek en creativiteit in ons team. We vullen elkaar goed aan en weten wat we aan elkaar hebben, vooral als er snel geschakeld moet worden.”

v.l.n.r. Maureen van Noorloos (Communicatiemedewerker), Marie-Claire van der Schoor (Manager Communicatie), Annemiek Boontjes (Communicatiemedewerker) en Frank Osinga (Communicatieadviseur a.i.)

 

Meer berichten:

Scandinavische schouders eronder!

Bij AVR zijn we dankbaar voor de steun die we hebben ontvangen van onze Scandinavische partners tijdens de uitdagende periode na de brand in onze installatie. Momenteel hebben we onze nascheidingsinstallatie in Rotterdam weer gedeeltelijk operationeel en het afval dat daaruit voortkomt, wordt deels naar Scandinavische landen getransporteerd voor verdere verwerking. We hebben onlangs ons eerste transport naar deze regio voltooid, wat een belangrijke stap is in ons herstelproces.

Herstelwerkzaamheden AVR Rozenburg in volle gang

Op 21 september 2023 woedde er een grote brand bij AVR in Rozenburg. Sinds die tijd werken we hard aan het herstel en de wederopbouw van onze fabriek. Dit omvat een aantal grote projecten, maar ook tijdelijke noodvoorzieningen. Dit alles om ervoor te zorgen dat we vanaf oktober 2024 weer afval van gemeentes en bedrijven kunnen verwerken, energie kunnen leveren en onze bijdrage aan een beter klimaat kunnen hervatten.

De dag van… Jack Koot!

In ‘De dag van…’ lopen we een dagje mee met een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er voorbij komen.