Afdeling communicatie: dé creatieve spin in het web

Of het nu gaat om de realisatie van het jaarbericht, een social-mediacampagne, het organiseren van het AVR-bedrijfsfeest, of het ophalen en delen van relevant nieuws uit de organisatie; de afdeling Communicatie draait haar hand er niet voor om. Deze creatieve duizendpoten helpen anderen graag bij hun communicatievraagstukken. Marie-Claire van der Schoor vertelt over de afdeling en haar team.

 

Terug

Wat doet de afdeling Communicatie?

“De afdeling Communicatie heeft een breed takenpakket. Wij zijn verantwoordelijk voor alle interne en externe communicatie. En vanuit die rol ook betrokken bij allerlei projecten. Denk aan het Debottleneck Programma, de AVR Academie, het jaarbericht en de Verbindingsdagen. We werken samen met collega’s van andere afdelingen én met externe bureaus zoals grafisch vormgevers, reclamebureaus en social-mediabureaus. We faciliteren afdelingen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van communicatie-uitingen zoals presentatietemplates, infografieken, logo’s, video’s of relatiegeschenken.”

Wat is de rolverdeling in jullie team?

“Als afdeling pakken we veel projecten gezamenlijk op, we zijn dus ook echt een team. Doet zich een nieuw project voor, dan kijken we wie daar het beste op ingezet kan worden. Afhankelijk van expertise en ook de ruimte in de agenda’s. Uiteraard heeft iedereen zijn eigen functie en bijbehorende taken. Ik stuur het team aan en ben verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van de interne en externe communicatiestrategie. Ook ben ik perswoordvoerder. Frank werkt bij ons als Communicatieadviseur op ad interim basis en is aangenomen om te ondersteunen bij het integratietraject met AEB. De dames halen nieuws op uit de organisatie over de voortgang van projecten en andere relevante zaken. Zij zorgen voor interne en externe communicatiekanalen als ons personeelsblad inside, intranet, social media en de website.

Waar ben je trots op?

“Qua werk ben ik trots op het feit dat we veel mooie dingen mogen maken én diverse zaken in beweging brengen (project Verbinding). Een van de hoogtepunten is het jaarbericht. Hier zit voor veel mensen een hoop tijd in. Maar uiteindelijk hebben we altijd weer een uniek naslagwerk in handen. Door de combinatie van cijfers en inspirerende verhalen is het een laagdrempelig document voor diverse stakeholders. Bovenal ben ik trots op de dynamiek en creativiteit in ons team. We vullen elkaar goed aan en weten wat we aan elkaar hebben, vooral als er snel geschakeld moet worden.”

v.l.n.r. Maureen van Noorloos (Communicatiemedewerker), Marie-Claire van der Schoor (Manager Communicatie), Annemiek Boontjes (Communicatiemedewerker) en Frank Osinga (Communicatieadviseur a.i.)

 

Meer berichten:

Wonen in de toekomst!

Wanneer Olaf thuiskomt, komt zijn huis tot leven: lampen gaan vanzelf aan, de verwarming brengt de ruimte op de ideale temperatuur, en muziek speelt op precies het juiste volume. Deze slimme huisautomatisering is het resultaat van Olaf’s passie voor domotica. Dankzij deze technologie kan hij met een paar tikken op zijn smartphone of een eenvoudig stemcommando zijn huis op afstand bedienen en monitoren. Hij vertelt er enthousiast over.

Een dag meelopen met… Leendert van der Vliet!

In ‘De dag van…’ nemen we een kijkje achter de schermen van een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er zo voorbijkomen. Maak kennis met Leendert van der Vliet, onze Smeerder. Samen met collega Richel Scorea zorgen zij ervoor dat alle installaties van AVR Rozenburg van olie en vet worden voorzien. Als smeerdienst zijn zij de oren en ogen van het hele terrein.

Jaarbericht 2023: Veerkracht

Afgelopen jaar kreeg AVR te maken met veel uitdagingen, maar één ding werd vooral duidelijk: de veerkracht van ons bedrijf. In het jaarbericht van 2023 lees je hoe we de tegenslagen hebben aangepakt en welke successen we hebben geboekt. Daarnaast komen ook de bijzondere verhalen van collega’s en onze operationele resultaten aan bod. Kortom, het jaarbericht 2023 biedt een mooi overzicht van een memorabel jaar.

Afdeling productie AVR Duiven: ALTIJD AANWEZIG!

De afdeling Productie houdt de fabriek 24/7 draaiende. In Duiven bestaat deze afdeling uit vijf ploegen met ieder acht collega’s; een wachtchef die de leiding heeft, een hoofoperator die het overzicht houdt, en een aantal 1e en 2e operators die de machines beheren. Ze werken in volcontinue diensten, de collega’s wisselen elkaar af om ervoor te zorgen dat het afvalverwerkingsproces non-stop doorgaat. Wachtchef Henry Slot van ploeg A vertelt wat er zich allemaal afspeelt in Duiven.