AVR teleurgesteld over afketsen overname AEB

Vandaag heeft De Autoriteit Consument & Markt definitief besloten om géén vergunning te verlenen aan AVR om AEB over te nemen.

Terug

De teleurstelling bij AVR is groot, temeer daar AVR ervan overtuigd is dat de beoogde overname niet tot mededingingsrechtelijke bezwaren leidt. AVR beraadt zich dan ook op eventuele juridische vervolgstappen. Dit zal echter niet meer van invloed zijn op de beoogde overname van AEB. Deze is met het besluit van de ACM van de baan.

AVR zal onverkort verder gaan met de uitvoering van haar strategie en daarmee verder blijven bouwen aan een succesvolle toekomst van AVR.

Yves Luca, CEO AVR: “De kans op een innovatieve en unieke samenwerking is nu van de baan. En dat is bijzonder teleurstellend. Iedereen maakt afval en dat moet opgeruimd worden. Wij hebben alles in huis om ogenschijnlijk waardeloos afval om te zetten in iets heel waardevols. Zo zorgen wij ervoor dat 98% van het restafval wordt hergebruikt. Bijvoorbeeld voor het verwarmen van duizenden huishoudens. Daar zitten tientallen jaren van continu verbeteren en ontwikkelen in. Die kennis hadden wij graag ingezet in Amsterdam om het restafval op een veilige manier te verwerken en te hergebruiken.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Marie-Claire van der Schoor, woordvoerder AVR, 06 10534105.

Meer berichten:

Afdeling productie AVR Duiven: ALTIJD AANWEZIG!

De afdeling Productie houdt de fabriek 24/7 draaiende. In Duiven bestaat deze afdeling uit vijf ploegen met ieder acht collega’s; een wachtchef die de leiding heeft, een hoofoperator die het overzicht houdt, en een aantal 1e en 2e operators die de machines beheren. Ze werken in volcontinue diensten, de collega’s wisselen elkaar af om ervoor te zorgen dat het afvalverwerkingsproces non-stop doorgaat. Wachtchef Henry Slot van ploeg A vertelt wat er zich allemaal afspeelt in Duiven.

Uitbreiding industrieel stoomnetwerk Rotterdam bespaart 50 miljoen m3 aardgas

In het Botlekgebied in Rotterdam bundelen industriële spelers hun krachten om het aardgasverbruik en de uitstoot van CO2 en stikstof te verminderen. Dat doen zij door stoom die vrijkomt als restwarmte bij industriële processen te hergebruiken. Alle betrokken partijen hebben de contracten voor de uitbreiding van het Botlek Stoomnetwerk ondertekend. Met deze vergaande samenwerking slaan bedrijven, netwerkbedrijf, gemeente en provincie de handen ineen om de industrie in het Rotterdamse Botlekgebied verder te verduurzamen. Terwijl de inkt van de handtekeningen droogt, zijn de voorbereidingen al gestart.

Scandinavische schouders eronder!

Bij AVR zijn we dankbaar voor de steun die we hebben ontvangen van onze Scandinavische partners tijdens de uitdagende periode na de brand in onze installatie. Momenteel hebben we onze nascheidingsinstallatie in Rotterdam weer gedeeltelijk operationeel en het afval dat daaruit voortkomt, wordt deels naar Scandinavische landen getransporteerd voor verdere verwerking. We hebben onlangs ons eerste transport naar deze regio voltooid, wat een belangrijke stap is in ons herstelproces.