AVR teleurgesteld over afketsen overname AEB

Vandaag heeft De Autoriteit Consument & Markt definitief besloten om géén vergunning te verlenen aan AVR om AEB over te nemen.

Terug

De teleurstelling bij AVR is groot, temeer daar AVR ervan overtuigd is dat de beoogde overname niet tot mededingingsrechtelijke bezwaren leidt. AVR beraadt zich dan ook op eventuele juridische vervolgstappen. Dit zal echter niet meer van invloed zijn op de beoogde overname van AEB. Deze is met het besluit van de ACM van de baan.

AVR zal onverkort verder gaan met de uitvoering van haar strategie en daarmee verder blijven bouwen aan een succesvolle toekomst van AVR.

Yves Luca, CEO AVR: “De kans op een innovatieve en unieke samenwerking is nu van de baan. En dat is bijzonder teleurstellend. Iedereen maakt afval en dat moet opgeruimd worden. Wij hebben alles in huis om ogenschijnlijk waardeloos afval om te zetten in iets heel waardevols. Zo zorgen wij ervoor dat 98% van het restafval wordt hergebruikt. Bijvoorbeeld voor het verwarmen van duizenden huishoudens. Daar zitten tientallen jaren van continu verbeteren en ontwikkelen in. Die kennis hadden wij graag ingezet in Amsterdam om het restafval op een veilige manier te verwerken en te hergebruiken.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Marie-Claire van der Schoor, woordvoerder AVR, 06 10534105.

Meer berichten:

Scandinavische schouders eronder!

Bij AVR zijn we dankbaar voor de steun die we hebben ontvangen van onze Scandinavische partners tijdens de uitdagende periode na de brand in onze installatie. Momenteel hebben we onze nascheidingsinstallatie in Rotterdam weer gedeeltelijk operationeel en het afval dat daaruit voortkomt, wordt deels naar Scandinavische landen getransporteerd voor verdere verwerking. We hebben onlangs ons eerste transport naar deze regio voltooid, wat een belangrijke stap is in ons herstelproces.

Herstelwerkzaamheden AVR Rozenburg in volle gang

Op 21 september 2023 woedde er een grote brand bij AVR in Rozenburg. Sinds die tijd werken we hard aan het herstel en de wederopbouw van onze fabriek. Dit omvat een aantal grote projecten, maar ook tijdelijke noodvoorzieningen. Dit alles om ervoor te zorgen dat we vanaf oktober 2024 weer afval van gemeentes en bedrijven kunnen verwerken, energie kunnen leveren en onze bijdrage aan een beter klimaat kunnen hervatten.

De dag van… Jack Koot!

In ‘De dag van…’ lopen we een dagje mee met een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er voorbij komen.