Trots op het Better Biomass-certificaat

Over biomassa is veel discussie, is het wel een duurzame energiebron? Met het NTA 8080/Better Biomass-certificaat kunnen bedrijven aantonen dat de biomassa die zij gebruiken in hun processen op een duurzame wijze is verkregen en verwerkt door de gehele handelsketen. 

Terug

Biomassa is een verzamelnaam voor biologisch of organisch materiaal dat als grondstof of energiebron gebruikt wordt. Denk aan snoeiafval of mest. Bij het stoken van biomassa komt minder fossiele CO2 vrij dan conventionele brandstoffen zoals aardgas. En omdat biomassa in principe hernieuwbaar is en niet extra bijdraagt aan het broeikaseffect, wordt het gezien als een duurzame energiebron. Maar dan is het wél belangrijk dat de gebruikte grondstoffen en het aanvoer- en verwerkingsproces duurzaam zijn.

Het Better Biomass-certificaat is een van de manieren om duurzaamheid van de keten te waarborgen. Als AVR vinden wij het belangrijk om openheid te creëren over deze biomassa wanneer mogelijk. Sinds 22 december 2022 zijn wij toegelaten tot het Better Biomass schema voor de BEC in Rozenburg en de TCI in Duiven en daar zijn wij trots op. Het gaat dan om de stromen NTA170 en -630 in Rozenburg en NTA410 en -442 in Duiven, certificaten QSC-22298201 en QSC-22388240. De komende jaren gaan wij met andere partijen samen in de keten zo veel mogelijk toewerken naar een systeem, waarbij biomassa herleidbaar is van energietoepassing tot duurzame bron.

Meer berichten:

Een dag in het leven van Akim Hu-a-ng

In mijn functie beschrijf en analyseer ik de risico’s rondom procesinstallaties. Mijn taken zijn het identificeren, classificeren, documenteren en rapporteren van de risico’s. Vervolgens draag ik verbeteringen aan en zorg ik ervoor dat deze worden opgevolgd. Ook ben ik betrokken bij het uitvoeren van periodieke veiligheidsstudies, waarbij we de gevaren en risico’s van een installatie of fabriek in kaart brengen.

Veiligheidsprijs voor Carlos Pinto e Neto

Ieder kwartaal delen we een Veiligheidsprijs uit aan een AVR-medewerker. SHEQ kiest welk bijzonder initiatief een positieve invloed heeft op onze veiligheid. De winnaar zetten we in het zonnetje en ontvangt een ‘veiligheidsprijs-wannahave’.

Afdeling communicatie: dé creatieve spin in het web

Of het nu gaat om de realisatie van het jaarbericht, een social-mediacampagne, het organiseren van het AVR-bedrijfsfeest, of het ophalen en delen van relevant nieuws uit de organisatie; de afdeling Communicatie draait haar hand er niet voor om. Deze creatieve duizendpoten helpen anderen graag bij hun communicatievraagstukken. Marie-Claire van der Schoor vertelt over de afdeling en haar team.

Jaarbericht 2022: leren en transformeren

AVR streeft ernaar om een impactvolle bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving door reststromen een nuttige bestemming te geven in de vorm van grondstoffen en energie. Die bijdrage is ieder jaar weer zichtbaar in de vorm van verhalen, operationele resultaten en cijfers. Met trots delen we ons jaarbericht 2022: Leren en Transformeren.