Trots op het Better Biomass-certificaat

Over biomassa is veel discussie, is het wel een duurzame energiebron? Met het NTA 8080/Better Biomass-certificaat kunnen bedrijven aantonen dat de biomassa die zij gebruiken in hun processen op een duurzame wijze is verkregen en verwerkt door de gehele handelsketen. 

Terug

Biomassa is een verzamelnaam voor biologisch of organisch materiaal dat als grondstof of energiebron gebruikt wordt. Denk aan snoeiafval of mest. Bij het stoken van biomassa komt minder fossiele CO2 vrij dan conventionele brandstoffen zoals aardgas. En omdat biomassa in principe hernieuwbaar is en niet extra bijdraagt aan het broeikaseffect, wordt het gezien als een duurzame energiebron. Maar dan is het wél belangrijk dat de gebruikte grondstoffen en het aanvoer- en verwerkingsproces duurzaam zijn.

Het Better Biomass-certificaat is een van de manieren om duurzaamheid van de keten te waarborgen. Als AVR vinden wij het belangrijk om openheid te creëren over deze biomassa wanneer mogelijk. Sinds 22 december 2022 zijn wij toegelaten tot het Better Biomass schema voor de BEC in Rozenburg en de TCI in Duiven en daar zijn wij trots op. Het gaat dan om de stromen NTA170 en -630 in Rozenburg en NTA410 en -442 in Duiven, certificaten QSC-22298201 en QSC-22388240. De komende jaren gaan wij met andere partijen samen in de keten zo veel mogelijk toewerken naar een systeem, waarbij biomassa herleidbaar is van energietoepassing tot duurzame bron.

Meer berichten:

Wonen in de toekomst!

Wanneer Olaf thuiskomt, komt zijn huis tot leven: lampen gaan vanzelf aan, de verwarming brengt de ruimte op de ideale temperatuur, en muziek speelt op precies het juiste volume. Deze slimme huisautomatisering is het resultaat van Olaf’s passie voor domotica. Dankzij deze technologie kan hij met een paar tikken op zijn smartphone of een eenvoudig stemcommando zijn huis op afstand bedienen en monitoren. Hij vertelt er enthousiast over.

Een dag meelopen met… Leendert van der Vliet!

In ‘De dag van…’ nemen we een kijkje achter de schermen van een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er zo voorbijkomen. Maak kennis met Leendert van der Vliet, onze Smeerder. Samen met collega Richel Scorea zorgen zij ervoor dat alle installaties van AVR Rozenburg van olie en vet worden voorzien. Als smeerdienst zijn zij de oren en ogen van het hele terrein.

Jaarbericht 2023: Veerkracht

Afgelopen jaar kreeg AVR te maken met veel uitdagingen, maar één ding werd vooral duidelijk: de veerkracht van ons bedrijf. In het jaarbericht van 2023 lees je hoe we de tegenslagen hebben aangepakt en welke successen we hebben geboekt. Daarnaast komen ook de bijzondere verhalen van collega’s en onze operationele resultaten aan bod. Kortom, het jaarbericht 2023 biedt een mooi overzicht van een memorabel jaar.

Afdeling productie AVR Duiven: ALTIJD AANWEZIG!

De afdeling Productie houdt de fabriek 24/7 draaiende. In Duiven bestaat deze afdeling uit vijf ploegen met ieder acht collega’s; een wachtchef die de leiding heeft, een hoofoperator die het overzicht houdt, en een aantal 1e en 2e operators die de machines beheren. Ze werken in volcontinue diensten, de collega’s wisselen elkaar af om ervoor te zorgen dat het afvalverwerkingsproces non-stop doorgaat. Wachtchef Henry Slot van ploeg A vertelt wat er zich allemaal afspeelt in Duiven.