Trots op het Better Biomass-certificaat

Over biomassa is veel discussie, is het wel een duurzame energiebron? Met het NTA 8080/Better Biomass-certificaat kunnen bedrijven aantonen dat de biomassa die zij gebruiken in hun processen op een duurzame wijze is verkregen en verwerkt door de gehele handelsketen. 

Terug

Biomassa is een verzamelnaam voor biologisch of organisch materiaal dat als grondstof of energiebron gebruikt wordt. Denk aan snoeiafval of mest. Bij het stoken van biomassa komt minder fossiele CO2 vrij dan conventionele brandstoffen zoals aardgas. En omdat biomassa in principe hernieuwbaar is en niet extra bijdraagt aan het broeikaseffect, wordt het gezien als een duurzame energiebron. Maar dan is het wél belangrijk dat de gebruikte grondstoffen en het aanvoer- en verwerkingsproces duurzaam zijn.

Het Better Biomass-certificaat is een van de manieren om duurzaamheid van de keten te waarborgen. Als AVR vinden wij het belangrijk om openheid te creëren over deze biomassa wanneer mogelijk. Sinds 22 december 2022 zijn wij toegelaten tot het Better Biomass schema voor de BEC in Rozenburg en de TCI in Duiven en daar zijn wij trots op. Het gaat dan om de stromen NTA170 en -630 in Rozenburg en NTA410 en -442 in Duiven, certificaten QSC-22298201 en QSC-22388240. De komende jaren gaan wij met andere partijen samen in de keten zo veel mogelijk toewerken naar een systeem, waarbij biomassa herleidbaar is van energietoepassing tot duurzame bron.

Meer berichten:

Van gedachten wisselen met…

Deze keer vroegen we Patrick Snik en Dominic Dullemond van AVR Duiven of het LASTIG of LEUK is om te innoveren en om te gaan met nieuwe technologieën? Hieronder hun inzichten en verrassende antwoorden…

Rozenburg ontmoet Duiven

Hoewel de fabriek in Rozenburg nu niet draait, blijven we investeren in leren en ontwikkelen. Een aantal operators ging naar Duiven om ervaring op te doen met het stookproces en zich voor te bereiden op de herstart in Rozenburg.

Een dag meelopen met… Arnold op den Brouw!

In ‘De dag van…’ nemen we een kijkje achter de schermen van een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er zo voorbijkomen. Maak kennis met Arnold op de Brouw die verantwoordelijk is voor de facilitaire voorzieningen, vooral rondom project Phoenix.

Van Chemisch Analist naar Procestechnoloog

Bij AVR zijn er volop mogelijkheden om je carrière te ontwikkelen. Carl Harkema is hier een mooi voorbeeld van. Na 3,5 jaar als analist op het lab is hij sinds januari dit jaar procestechnoloog bij de afdeling Plant Performance.