Samenwerking en Initiatieven

Terug

AVR werkt als initiatief- en deelnemer aan de volgende projecten en samenwerkingsverbanden:

Innofase

Innofase (www.innofase.nl) is de naam van het bedrijvenpark waar AVR Duiven gevestigd is. Het park biedt hoofdzakelijk ruimte aan bedrijven die actief zijn in de biobased-economie en/of de energie- en milieutechnologie. Deze bedrijven werken samen aan een duurzame energie-infrastructuur. AVR Duiven levert door aangesloten netwerken bijvoorbeeld direct energie aan deze bedrijven. Ook werken we aan de volgende projecten:

  • Onderzoek naar een lokaal smart grid, zodat bedrijventerrein Innofase zelfstandig wordt qua energieverbruik.
  • Het nuttig toepassen van laagwaardige warmte uit de condensator van AVR: we zetten deze warmte in om het water in de waterzuiveringsinstallatie van het waterschap op te warmen tot een temperatuur van 23-25°C zodat de bacteriën die het water zuiveren optimaal werken.
  • Optimalisatie van energie en grondstoffen op het bedrijventerrein. Zo heeft 4PET een directe elektriciteitsverbinding met AVR en gebruikt zij biogas van het waterschap en warmte van AVR via Nuon.   

Groene Allianties – de Liemers

De Groene Allianties (www.groeneallianties.nl) de Liemers is een samenwerking tussen verschillende bedrijven nabij AVR Duiven die gezamenlijk het industrieterrein willen verduurzamen. De regio wil in 2020 CO₂-neutraal en in 2025 energieneutraal zijn. Maar liefst 300 ondernemers werken hier aan mee. AVR Duiven is gezamenlijk initiatiefnemer van diverse educatie- en technische projecten. 

Energy made in Arnhem (EmiA)

AVR is deelnemer aan het programma Energy made in Arnhem, waarbinnen de gemeente Arnhem zich met de aangesloten partijen inzet voor de ontwikkeling van een duurzame leefomgeving, klimaat en economie. In 2014 werd de aansluiting van AVR Duiven op het Arnhemse warmtenet gerealiseerd. Er wordt gekeken naar een uitbreiding voor energiegebruik in Arnhem Noord.

Divers

AVR participeert daarnaast actief in diverse brancheverenigingen zoals de Vereniging Afvalbedrijven (VA) en de CEWEP (Europese brancheorganisatie).