Successen

Terug

AVR zorgt met haar duurzame partnerships met diverse bedrijven voor een flinke CO₂-reductie in de omgeving van haar locaties:

CO₂- reductie door stadswarmte in Rotterdam

Door een intensieve samenwerking tussen AVR en het warmtebedrijf Rotterdam is de warmteleiding over Rotterdam-Zuid tot stand gekomen. Lees hier een nieuwsbericht over de start.

In 2014 is door samenwerking met Eneco nog een stadswarmteleiding aangelegd die huishoudens in Rotterdam-Noord van stadswarmte van AVR voorziet. Meer daarover lees je hier.

CO₂-reductie door stadswarmte in Duiven en Arnhem

Vanaf 22 januari 2015 gaat de warmte die vrijkomt door afval te verbranden bij AVR Duiven via een slim netwerk naar huishoudens in Duiven en Arnhem. Om dit mogelijk te maken werkt AVR samen met NUON, die het netwerk beheert. Jaarlijks rapporteert Nuon de resultaten.

CO₂-reductie door stoomnetwerk van AVR in de haven van Rotterdam

AVR levert stoom aan EKC en Tronox; twee chemische bedrijven in het Botlek cluster. Zij zijn daarom in staat geweest om hun gasketels uit te zetten en dat levert een directe CO₂ besparing op.

Kijk hier naar een leuk en verhelderend filmpje van AVR en EKC (een groot chemisch bedrijf in de Haven van Rotterdam):

http://www.rotterdamclimateinitiative.nl/nl/home?news_id=750
http://www.rotterdamclimateinitiative.nl/nl/nieuws/nieuwsberichten/stedin,-avr-en-ekc-nemen-stoomnetwerk-rotterdamse-botlek-in-gebruik?news_id=937