Perfect Days voor Running Team Liemers en Oranjecomité Nieuw-Dijk

Bij AVR gaan we altijd voor perfectie. Voor een dag zonder incidenten, storingen of andere wolkjes aan de lucht. Dat is best een opgave bij een bedrijf dat 24/7 draait! Gelukkig zorgen we er met z’n allen voor dat we bij AVR veel van zulke Perfect Days hebben. En omdat we iedereen een mooie dag gunnen, vertalen we AVR Perfect Days naar een geldbedrag voor het goede doel. Deze keer zelfs twee: Running Team Liemers en Oranjecomité Nieuw-Dijk ontvingen beide een cheque van 800 euro.

Terug

Running Team Liemers

Running Team Liemers ondersteunt lokale talenten die het talent en de drive hebben, maar niet de financiële middelen om de stap naar internationale topsport te maken. Een van deze talenten is Frank Futselaar uit Arnhem. Hij liep de marathon in 2 uur, 11 minuten en 30 seconden en voldeed daarmee aan de limiet voor de Olympische Spelen. De komende maanden moet hij laten zien dat hij de deelnameplek verdient. Om zich volledig te kunnen focussen op zijn sport, heeft Frank zijn baan opgezegd. De huidige vaste sponsors dekken niet alle kosten. Daarom is hij ontzettend blij met de cheque van 800 euro, die Robert Hageman namens AVR heeft overhandigd aan trainer Titus Fierkens. Het sponsorbedrag wordt besteed aan buitenlandse (hoogte)stages, medische begeleiding, dagelijkse coaching/training en externe expertise. We hopen dat de Olympische droom uit zal komen!

Oranjecomité Nieuw-Dijk

Voor Nieuw-Dijk zijn activiteiten heel belangrijk, want het is de lijm waarmee ze de jeugd in het dorp houden. Sinds de scholen een paar jaar geleden zijn gesloten, moeten ze daarvoor extra hun best doen. Daarom zet het Oranjecomité Nieuw-Dijk zich elk jaar met acht vrijwilligers in om alle inwoners, jong en oud, een fantastische Koningsdag te bezorgen. Denk daarbij aan koffie met oranjebitter, een beachvolleybaltoernooi en een oranjeparty met dj. Deze activiteiten worden grotendeels gesponsord door verschillende bedrijven met geld of met middelen. Maar de spellen voor de jeugd zijn na 20 jaar echt aan vervanging toe. Dat is waar de 800 euro van AVR goed van pas komt. Voorzitter Erik Derksen heeft de cheque dankbaar in ontvangst genomen van AVR’s Sonja van der Kuijp. Zo steunen wij een Perfect Kingsday voor Nieuw-Dijk!

Meer berichten:

Welke tas is het beste voor het milieu?

Ga je boodschappen doen of winkelen? Neem dan je eigen stevige tas mee. Gratis plastic tasjes zijn sinds begin 2016 verboden. Daardoor is het aantal plastic tassen met 80 procent afgenomen naar 35 plastic tassen per persoon per jaar. Een papieren tas is niet beter voor het milieu.

Het Groene Woud is twee AVR-bomen rijker!

Bij AVR blijft ‘zero waste’ het uitgangspunt, ook op het gebied van CO2. We zijn goed op weg met het afvangen van CO2, doorleveren aan de glastuinbouw en het verwerken tot bouwstof, maar soms moet je je meerdere erkennen. In dit geval in een boom. Die neemt CO2 niet alleen op, maar maakt er ook nog eens zuurstof van!

Duurzame werkplek voor AVR Duiven

AVR Duiven is gevestigd op het duurzaamste Nederlandse bedrijventerrein van 2020! Bedrijventerrein Innofase deed mee aan de Circular Economy Award, met prestigieuze mededingers als het Schiphol Trade Park en het Werkspoorkwartier in Utrecht. Uiteindelijk werd Innofase uitgeroepen tot ‘het beste voorbeeld van de circulaire economie.’ Het resultaat van goed teamwork!

Importheffing op afval? Dat kan groener!

December 2019: het Urgenda-vonnis verplicht de Nederlandse Staat om meer te doen tegen de uitstoot van broeikasgassen. Dat leidde er begin 2020 toe dat het kabinet een importheffing invoerde op afval. AVR roept nu samen met ARN, Attero en EEW onder de naam ‘De Afvalvergroeners’ op tot afschaffing van de importheffing. Niet op basis van onderbuikgevoel, maar met cijfers en feiten. AEC’s leveren namelijk juist een duurzame bijdrage aan de transitie naar een circulaire economie in 2050!

Mechanisch scheiden heeft de toekomst!

In de afgelopen tien jaar heeft de scheidingstechniek snelle stappen vooruit gemaakt. Daardoor kunnen we niet alleen méér plastic en drankenkartons uit het restafval halen dan je thuis kunt doen, maar is dit ook nog eens van steeds betere kwaliteit.