Scandinavische schouders eronder!

Bij AVR zijn we dankbaar voor de steun die we hebben ontvangen van onze Scandinavische partners tijdens de uitdagende periode na de brand in onze installatie. Momenteel hebben we onze nascheidingsinstallatie in Rotterdam weer gedeeltelijk operationeel en het afval dat daaruit voortkomt, wordt deels naar Scandinavische landen getransporteerd voor verdere verwerking. We hebben onlangs ons eerste transport naar deze regio voltooid, wat een belangrijke stap is in ons herstelproces.

Terug

Samen staan we sterk!

Na de brand in september vorig jaar hebben we snel vergunningen aangevraagd in verschillende Scandinavische landen om ons nagescheiden afval daar te kunnen verwerken. In sommige gevallen hebben we kunnen voortbouwen op bestaande overeenkomsten met partners zoals Cores en Gemi, terwijl we in andere gevallen directe samenwerkingen zijn aangegaan met afnemers. We zijn verheugd over de ondersteuning die we ontvangen.

De totale hoeveelheid afval die we naar Scandinavië zullen transporteren, hangt af van verschillende factoren, waaronder de beschikbare verwerkingscapaciteit in zowel Nederland als de Scandinavische landen. De exacte timing van deze export is nog niet definitief vastgesteld, maar we streven ernaar om zoveel mogelijk afval zelf te verwerken zodra onze installatie weer volledig operationeel is.

Het afval wordt op verschillende manieren vervoerd, zowel per vrachtwagen als per schip, en we regelen soms zelf de logistiek, terwijl onze afnemers in andere gevallen verantwoordelijk zijn voor het transport.

Waarom kiezen we voor deze oplossing?

Bij AVR is het onze prioriteit om onze klanten te ontzorgen en ervoor te zorgen dat hun afval op een verantwoorde manier wordt verwerkt, zelfs tijdens uitdagende periodes zoals deze. Door gebruik te maken van een combinatie van binnenlandse en buitenlandse verwerkingsmogelijkheden kunnen we onze klanten blijven bedienen en tegelijkertijd ons herstelproces voortzetten.

Sinds de brand in september hebben we hard gewerkt om alternatieve oplossingen te vinden voor de verwerking van ons afval, en het feit dat we erin zijn geslaagd om al het afval van onze klanten te kunnen verwerken, is een mooi voorbeeld van veerkracht van ons team en de waardevolle samenwerkingen die we hebben opgebouwd.

We blijven ons inzetten om onze activiteiten te herstellen en te verbeteren, en we kijken ernaar uit om onze samenwerking met onze Scandinavische partners voort te zetten terwijl we deze uitdagende periode achter ons laten.

Meer berichten:

De onmisbare rol van contractors

Contractors zijn een onmisbaar onderdeel van AVR. Maar wat doen ze precies en waarom zijn ze zo belangrijk voor AVR? Dat leggen onze site manager in Duiven, Remco Rutgers, en directeur van Van der Beek’s, Nico Groot Koerkamp, graag uit.

Van gedachten wisselen met…

Deze keer vroegen we Patrick Snik en Dominic Dullemond van AVR Duiven of het LASTIG of LEUK is om te innoveren en om te gaan met nieuwe technologieën? Hieronder hun inzichten en verrassende antwoorden…

Rozenburg ontmoet Duiven

Hoewel de fabriek in Rozenburg nu niet draait, blijven we investeren in leren en ontwikkelen. Een aantal operators ging naar Duiven om ervaring op te doen met het stookproces en zich voor te bereiden op de herstart in Rozenburg.