Scandinavische schouders eronder!

Bij AVR zijn we dankbaar voor de steun die we hebben ontvangen van onze Scandinavische partners tijdens de uitdagende periode na de brand in onze installatie. Momenteel hebben we onze nascheidingsinstallatie in Rotterdam weer gedeeltelijk operationeel en het afval dat daaruit voortkomt, wordt deels naar Scandinavische landen getransporteerd voor verdere verwerking. We hebben onlangs ons eerste transport naar deze regio voltooid, wat een belangrijke stap is in ons herstelproces.

Terug

Samen staan we sterk!

Na de brand in september vorig jaar hebben we snel vergunningen aangevraagd in verschillende Scandinavische landen om ons nagescheiden afval daar te kunnen verwerken. In sommige gevallen hebben we kunnen voortbouwen op bestaande overeenkomsten met partners zoals Cores en Gemi, terwijl we in andere gevallen directe samenwerkingen zijn aangegaan met afnemers. We zijn verheugd over de ondersteuning die we ontvangen.

De totale hoeveelheid afval die we naar Scandinavië zullen transporteren, hangt af van verschillende factoren, waaronder de beschikbare verwerkingscapaciteit in zowel Nederland als de Scandinavische landen. De exacte timing van deze export is nog niet definitief vastgesteld, maar we streven ernaar om zoveel mogelijk afval zelf te verwerken zodra onze installatie weer volledig operationeel is.

Het afval wordt op verschillende manieren vervoerd, zowel per vrachtwagen als per schip, en we regelen soms zelf de logistiek, terwijl onze afnemers in andere gevallen verantwoordelijk zijn voor het transport.

Waarom kiezen we voor deze oplossing?

Bij AVR is het onze prioriteit om onze klanten te ontzorgen en ervoor te zorgen dat hun afval op een verantwoorde manier wordt verwerkt, zelfs tijdens uitdagende periodes zoals deze. Door gebruik te maken van een combinatie van binnenlandse en buitenlandse verwerkingsmogelijkheden kunnen we onze klanten blijven bedienen en tegelijkertijd ons herstelproces voortzetten.

Sinds de brand in september hebben we hard gewerkt om alternatieve oplossingen te vinden voor de verwerking van ons afval, en het feit dat we erin zijn geslaagd om al het afval van onze klanten te kunnen verwerken, is een mooi voorbeeld van veerkracht van ons team en de waardevolle samenwerkingen die we hebben opgebouwd.

We blijven ons inzetten om onze activiteiten te herstellen en te verbeteren, en we kijken ernaar uit om onze samenwerking met onze Scandinavische partners voort te zetten terwijl we deze uitdagende periode achter ons laten.

Meer berichten:

Afdeling productie AVR Duiven: ALTIJD AANWEZIG!

De afdeling Productie houdt de fabriek 24/7 draaiende. In Duiven bestaat deze afdeling uit vijf ploegen met ieder acht collega’s; een wachtchef die de leiding heeft, een hoofoperator die het overzicht houdt, en een aantal 1e en 2e operators die de machines beheren. Ze werken in volcontinue diensten, de collega’s wisselen elkaar af om ervoor te zorgen dat het afvalverwerkingsproces non-stop doorgaat. Wachtchef Henry Slot van ploeg A vertelt wat er zich allemaal afspeelt in Duiven.

Uitbreiding industrieel stoomnetwerk Rotterdam bespaart 50 miljoen m3 aardgas

In het Botlekgebied in Rotterdam bundelen industriële spelers hun krachten om het aardgasverbruik en de uitstoot van CO2 en stikstof te verminderen. Dat doen zij door stoom die vrijkomt als restwarmte bij industriële processen te hergebruiken. Alle betrokken partijen hebben de contracten voor de uitbreiding van het Botlek Stoomnetwerk ondertekend. Met deze vergaande samenwerking slaan bedrijven, netwerkbedrijf, gemeente en provincie de handen ineen om de industrie in het Rotterdamse Botlekgebied verder te verduurzamen. Terwijl de inkt van de handtekeningen droogt, zijn de voorbereidingen al gestart.

Herstelwerkzaamheden AVR Rozenburg in volle gang

Op 21 september 2023 woedde er een grote brand bij AVR in Rozenburg. Sinds die tijd werken we hard aan het herstel en de wederopbouw van onze fabriek. Dit omvat een aantal grote projecten, maar ook tijdelijke noodvoorzieningen. Dit alles om ervoor te zorgen dat we vanaf oktober 2024 weer afval van gemeentes en bedrijven kunnen verwerken, energie kunnen leveren en onze bijdrage aan een beter klimaat kunnen hervatten.