Scandinavische schouders eronder!

Bij AVR zijn we dankbaar voor de steun die we hebben ontvangen van onze Scandinavische partners tijdens de uitdagende periode na de brand in onze installatie. Momenteel hebben we onze nascheidingsinstallatie in Rotterdam weer gedeeltelijk operationeel en het afval dat daaruit voortkomt, wordt deels naar Scandinavische landen getransporteerd voor verdere verwerking. We hebben onlangs ons eerste transport naar deze regio voltooid, wat een belangrijke stap is in ons herstelproces.

Terug

Samen staan we sterk!

Na de brand in september vorig jaar hebben we snel vergunningen aangevraagd in verschillende Scandinavische landen om ons nagescheiden afval daar te kunnen verwerken. In sommige gevallen hebben we kunnen voortbouwen op bestaande overeenkomsten met partners zoals Cores en Gemi, terwijl we in andere gevallen directe samenwerkingen zijn aangegaan met afnemers. We zijn verheugd over de ondersteuning die we ontvangen.

De totale hoeveelheid afval die we naar Scandinavië zullen transporteren, hangt af van verschillende factoren, waaronder de beschikbare verwerkingscapaciteit in zowel Nederland als de Scandinavische landen. De exacte timing van deze export is nog niet definitief vastgesteld, maar we streven ernaar om zoveel mogelijk afval zelf te verwerken zodra onze installatie weer volledig operationeel is.

Het afval wordt op verschillende manieren vervoerd, zowel per vrachtwagen als per schip, en we regelen soms zelf de logistiek, terwijl onze afnemers in andere gevallen verantwoordelijk zijn voor het transport.

Waarom kiezen we voor deze oplossing?

Bij AVR is het onze prioriteit om onze klanten te ontzorgen en ervoor te zorgen dat hun afval op een verantwoorde manier wordt verwerkt, zelfs tijdens uitdagende periodes zoals deze. Door gebruik te maken van een combinatie van binnenlandse en buitenlandse verwerkingsmogelijkheden kunnen we onze klanten blijven bedienen en tegelijkertijd ons herstelproces voortzetten.

Sinds de brand in september hebben we hard gewerkt om alternatieve oplossingen te vinden voor de verwerking van ons afval, en het feit dat we erin zijn geslaagd om al het afval van onze klanten te kunnen verwerken, is een mooi voorbeeld van veerkracht van ons team en de waardevolle samenwerkingen die we hebben opgebouwd.

We blijven ons inzetten om onze activiteiten te herstellen en te verbeteren, en we kijken ernaar uit om onze samenwerking met onze Scandinavische partners voort te zetten terwijl we deze uitdagende periode achter ons laten.

Meer berichten:

Waardevolle juridische samenwerking!

Bram Witsenburg, General Counsel en Company Secretary bij AVR Afvalverwerking is onlangs geïnterviewd voor de rubriek ‘Ik en mijn cliënt’ in het juridische magazine ‘Mr.’. In dit magazine delen een advocaat en een cliënt hun ervaringen over hun samenwerking. Zo ook met Elise Vos-Pronk, advocaat bij CMS Amsterdam. Zij staat AVR bij in diverse procedures op het gebied van aanbestedingsrecht. Regelmatig werken ze samen aan langdurige en soms internationale geschillen.

Wonen in de toekomst!

Wanneer Olaf thuiskomt, komt zijn huis tot leven: lampen gaan vanzelf aan, de verwarming brengt de ruimte op de ideale temperatuur, en muziek speelt op precies het juiste volume. Deze slimme huisautomatisering is het resultaat van Olaf’s passie voor domotica. Dankzij deze technologie kan hij met een paar tikken op zijn smartphone of een eenvoudig stemcommando zijn huis op afstand bedienen en monitoren. Hij vertelt er enthousiast over.

Een dag meelopen met… Leendert van der Vliet!

In ‘De dag van…’ nemen we een kijkje achter de schermen van een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er zo voorbijkomen. Maak kennis met Leendert van der Vliet, onze Smeerder. Samen met collega Richel Scorea zorgen zij ervoor dat alle installaties van AVR Rozenburg van olie en vet worden voorzien. Als smeerdienst zijn zij de oren en ogen van het hele terrein.

Jaarbericht 2023: Veerkracht

Afgelopen jaar kreeg AVR te maken met veel uitdagingen, maar één ding werd vooral duidelijk: de veerkracht van ons bedrijf. In het jaarbericht van 2023 lees je hoe we de tegenslagen hebben aangepakt en welke successen we hebben geboekt. Daarnaast komen ook de bijzondere verhalen van collega’s en onze operationele resultaten aan bod. Kortom, het jaarbericht 2023 biedt een mooi overzicht van een memorabel jaar.