Tijdelijke oplossing voor opslag van afval

Het afval dat normaal gesproken wordt verwerkt door AVR in Rozenburg zal de komende vier weken worden gestort bij stortplaats De Spinder in Tilburg. Aan deze door AVR uitgewerkte oplossing is door vele partijen hard gewerkt.

Terug

AVR is de provincie Noord-Brabant zeer erkentelijk en prijst ook de goede samenwerking tussen de gemeenten, de verschillende milieudiensten, Attero als stortplaatshouder in Tilburg en de vele andere afvalbedrijven die hebben meegewerkt aan de oplossing. Deze oplossing betekent dat in ieder geval in de komende vier weken de straten schoon blijven. AVR werkt op dit moment nog hard aan een oplossing voor het bedrijfsafval dat normaal gesproken ook dagelijks op haar locatie wordt verwerkt.

Schade

AVR werkt met man en macht om inzicht te krijgen op de schade. De door de brand geraakte gebouwen en de installatiedelen worden de komende dagen geïnspecteerd door experts. Zij onderzoeken de gebouwen op veiligheid en maken een opname van de schade. Dit is een zorgvuldig en complex proces, dat vanwege de omvang van de schade zeker nog enkele dagen in beslag zal nemen. Met alle onderzoeken die nu lopen denken we hier volgende week meer over te kunnen melden.

Het is wel duidelijk dat de aangerichte schade aanzienlijk is. Naast de hoofdvoeding van de fabriek lijkt ook de besturing van de fabriek verwoest door de brand en het kan lang gaan duren voordat de installatie weer in gebruik kan worden genomen.

De veiligheid van onze collega’s heeft vanzelfsprekend de prioriteit en daarom wordt vooralsnog alleen noodzakelijk operationeel personeel toegelaten op het terrein. Het kantoorpersoneel is gevraagd om – voor zover mogelijk – vanuit huis te werken.

Waardering

AVR dankt nogmaals de hulpdiensten voor hun inzet in de afgelopen dagen. Daarnaast dankt AVR voor de steun die het krijgt van klanten, leveranciers, buurtbedrijven en vooral van het personeel dat zich zeer betrokken toont. We begrijpen dat de onduidelijkheid die er op dit moment is, voor alle betrokkenen zeer vervelend is. We werken voluit om te zorgen dat ons prachtige bedrijf zo snel mogelijk weer volledig operationeel is.

Zodra we meer informatie hebben, zullen we hierover berichten.

Meer berichten:

Veiligheidprijs voor Patrick Schaaf, Operator NSI in Rozenburg

Ieder kwartaal reiken we een Veiligheidsprijs uit aan een AVR-medewerker. SHEQ kiest welk bijzonder initiatief een positieve invloed heeft op onze veiligheid. De winnaar zetten we in het zonnetje en ontvangt een ‘veiligheidsprijs-wannahave’.

Dutch Design Week: AVR-kast onthuld door WasteCraft en Petje Af

Vrijdag 27 oktober vormde de eindbestemming van de bijzondere reis die AVR samen met WasteCraft en de kinderen van stichting Petje Af is begonnen. Die dag waren we namelijk vertegenwoordigd op de Dutch Design Week in Eindhoven. In de Schellensfabriek presenteerden diverse designers hun ontwerpen van afval en gerecycled materiaal. Ook het eindresultaat van onze journey was daar voor het publiek te bewonderen!

Update Brand AVR Rozenburg

AVR is samen met schade-experts de schade aan het opmaken van de grote brand die eind september woedde op de locatie van AVR in Rozenburg. AVR trekt samen met haar aandeelhouder op en is met man en macht aan het werk om de installaties voor zover mogelijk weer in gebruik te kunnen nemen. Helaas is het duidelijk dat het maanden gaat duren voor de installatie in gebruik genomen kan worden waar brandbaar afval van huishoudens en bedrijven wordt verwerkt. Voor deze installatie verwachten we een herstart in oktober 2024. Dit heeft een grote impact op klanten, leveranciers en medewerkers. AVR waardeert de steun die het van alle kanten ontvangt en werkt met volle overtuiging aan het herstel van de installaties in Rozenburg.

Afdeling inkoop: de onderandelaren van AVR!

Materialen, middelen en diensten zijn onmisbaar om onze installaties draaiende te houden. Van doosjes schroeven, chemicaliën en onderhoudsdiensten tot aan koffie. De afdeling Inkoop speelt hierbij een belangrijke rol. Marjon Veenendaal, manager van deze afdeling, vertelt over haar team en de werkzaamheden.

Een dag meelopen met… Rob Looman!

In ‘De dag van…’ lopen we een dagje mee met een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er zo voorbij komen. Rob geeft sturing aan de afdeling Werktuigbouwkunde. Zij zijn verantwoordelijk voor het reguliere onderhoud bij AVR Duiven.