AVR steunt stichting Hotspot Hutspot

In 2020 zijn er veel mensen door corona in de ellende gekomen. Soms zo erg, dat ze zich geen warme maaltijd meer kunnen veroorloven. Stichting Hotspot Hutspot zet zich met hart en ziel in om deze mensen te voorzien van een warme maaltijd en sociaal contact. Reden voor AVR om 25.000 euro te doneren. Marie-Claire van der Schoor en Jasper de Jong van AVR brachten een bezoek om met eigen ogen te zien hoe goed dat geld terechtkomt. Terug

Activeren en verbinden

Hotspot Hutspot zet zich in voor mensen die hun huis niet uit kunnen komen, onder de armoedegrens leven of door andere omstandigheden geen warme maaltijd kunnen nuttigen. Bob Richters is de bevlogen oprichter van de stichting. Bob: ‘We richten ons op het activeren en verbinden van mensen rond het thema voeding. Tieners bereiden samen met vrijwilligers gezonde maaltijden, die ze serveren in het restaurant of rondbrengen bij mensen thuis.’ De maaltijden hebben een heel toegankelijke prijs. Iedereen is welkom, niemand wordt buitengesloten. Marie-Claire: ‘het is mooi om te zien hoe zij mensen een toekomstperspectief bieden en hoeveel voldoening ze daaruit halen.’

Meer dan eten

Want dat het om veel meer gaat dan alleen een warme maaltijd, is al snel duidelijk. Bob helpt mensen ook om hun leven weer op de rails te krijgen. Zo krijgt een van de medewerkers rijles van een instructeur tijdens het bezorgen van de maaltijden. Een win-winsituatie.

Duurzaam

De stichting neemt naast de maatschappelijke betrokkenheid ook zeker haar verantwoordelijkheid op het gebied van milieu. De maaltijden zijn samengesteld uit reststromen van versproducten, producten uit de eigen buurtmoestuinen en uit zoveel mogelijk duurzaam geteelde seizoensproducten uit de regio. Hotspot Hutspot past zo praktisch mogelijk de door de VN opgestelde sustainable development goals toe om maatschappelijke winst te creëren. Mede daardoor staat de stichting op nummer 6 van de Duurzame 100, een lijst van groene denkers en doeners. Petje af!

We richten ons op het activeren en verbinden van mensen rond het thema voeding – Bob Richters

Waardevolle donatie AVR

De 25.000 euro worden goed besteed. Met de steun van AVR kan de stichting investeren in de aanschaf van een bezorgbusje, een vijftal horecakoelkasten en in ingrediënten voor hun maaltijden. Zo kunnen ze doorgaan met de fantastische dingen die zij doen.

Meer berichten

Trots op ons werk, trots op onze afvalhelden!

De Week van de Afvalhelden is dé week waarin medewerkers uit de afvalbranche centraal staan. Van 7 tot en met 13 maart 2022 worden de mannen en vrouwen die werkzaam zijn in inzameling, groenbeheer, reiniging en verwerking in het zonnetje gezet.

De onmisbare schakel binnen AVR Duiven

AVR staat nooit stil. Met twee locaties en ruim vijfhonderd medewerkers zorgen we ervoor dat onze verbrandings ovens 24 uur per dag, zeven dagen per week draaien. De afdeling Facilitaire Dienst is hierbij een onmisbare schakel in het proces. De afdeling draait om het zo goed mogelijk organiseren en uitvoeren van diensten die ondersteunend zijn aan de kern-taken van onze organisatie. Sinds 1 april 2022 vormen Henk, Arno, Herbert, Willem, Ben en Jappie de Facilitaire Dienst in Duiven.

Een dag in het leven van Ed van Gelder

We lopen een dagje mee met een AVR-medewerker Ed van Gelder en welke werkzaamheden er zoal voorbij komen. Wat gebeurt er tussen 5.15 uur als zijn wekker afgaat en 17.45 uur als hij het AVR-terrein in Rozenburg verlaat? Je leest het hieronder!

Bijzondere samenwerking AVR, Petje af en WasteCraft

Op donderdag 27 oktober starten wij een bijzondere samenwerking. AVR, Petje af en WasteCraft slaan de handen ineen om van waardevolle grondstoffen uit het nagescheiden afval van veel gemeenten, origineel design te maken. Door bij dit project stichting Petje af te betrekken helpen we kinderen bewust te maken van de problematiek en de kansen in de circulaire economie. Waar anders kunnen wij deze samenwerking beter laten starten dan op de Dutch Design Week in Eindhoven?

De ‘chemische’ politie van AVR

Dag in dag uit ontvangt AVR afval. Niet alles mag zomaar verwerkt worden, er kunnen gevaarlijke stoffen tussen zitten die schadelijk zijn voor het milieu of de installaties aantasten. Het laboratorium in Rozenburg voert daarom chemische analyses uit op binnenkomende vrachten met onder andere afvalwater en op gezuiverd afvalwater uit onze processen. En houdt zich daarnaast bezig met verbetertrajecten, zoals het testen van nieuwe analyseapparatuur en de invoering van LEAN en 5S. Hoofd Laboratorium Marco van Nimwegen geeft een kijkje in het lab.