AVR steunt stichting Hotspot Hutspot

In 2020 zijn er veel mensen door corona in de ellende gekomen. Soms zo erg, dat ze zich geen warme maaltijd meer kunnen veroorloven. Stichting Hotspot Hutspot zet zich met hart en ziel in om deze mensen te voorzien van een warme maaltijd en sociaal contact. Reden voor AVR om 25.000 euro te doneren. Marie-Claire van der Schoor en Jasper de Jong van AVR brachten een bezoek om met eigen ogen te zien hoe goed dat geld terechtkomt. Terug

Activeren en verbinden

Hotspot Hutspot zet zich in voor mensen die hun huis niet uit kunnen komen, onder de armoedegrens leven of door andere omstandigheden geen warme maaltijd kunnen nuttigen. Bob Richters is de bevlogen oprichter van de stichting. Bob: ‘We richten ons op het activeren en verbinden van mensen rond het thema voeding. Tieners bereiden samen met vrijwilligers gezonde maaltijden, die ze serveren in het restaurant of rondbrengen bij mensen thuis.’ De maaltijden hebben een heel toegankelijke prijs. Iedereen is welkom, niemand wordt buitengesloten. Marie-Claire: ‘het is mooi om te zien hoe zij mensen een toekomstperspectief bieden en hoeveel voldoening ze daaruit halen.’

Meer dan eten

Want dat het om veel meer gaat dan alleen een warme maaltijd, is al snel duidelijk. Bob helpt mensen ook om hun leven weer op de rails te krijgen. Zo krijgt een van de medewerkers rijles van een instructeur tijdens het bezorgen van de maaltijden. Een win-winsituatie.

Duurzaam

De stichting neemt naast de maatschappelijke betrokkenheid ook zeker haar verantwoordelijkheid op het gebied van milieu. De maaltijden zijn samengesteld uit reststromen van versproducten, producten uit de eigen buurtmoestuinen en uit zoveel mogelijk duurzaam geteelde seizoensproducten uit de regio. Hotspot Hutspot past zo praktisch mogelijk de door de VN opgestelde sustainable development goals toe om maatschappelijke winst te creëren. Mede daardoor staat de stichting op nummer 6 van de Duurzame 100, een lijst van groene denkers en doeners. Petje af!

We richten ons op het activeren en verbinden van mensen rond het thema voeding – Bob Richters

Waardevolle donatie AVR

De 25.000 euro worden goed besteed. Met de steun van AVR kan de stichting investeren in de aanschaf van een bezorgbusje, een vijftal horecakoelkasten en in ingrediënten voor hun maaltijden. Zo kunnen ze doorgaan met de fantastische dingen die zij doen.

Meer berichten:

Afdeling productie AVR Duiven: ALTIJD AANWEZIG!

De afdeling Productie houdt de fabriek 24/7 draaiende. In Duiven bestaat deze afdeling uit vijf ploegen met ieder acht collega’s; een wachtchef die de leiding heeft, een hoofoperator die het overzicht houdt, en een aantal 1e en 2e operators die de machines beheren. Ze werken in volcontinue diensten, de collega’s wisselen elkaar af om ervoor te zorgen dat het afvalverwerkingsproces non-stop doorgaat. Wachtchef Henry Slot van ploeg A vertelt wat er zich allemaal afspeelt in Duiven.

Uitbreiding industrieel stoomnetwerk Rotterdam bespaart 50 miljoen m3 aardgas

In het Botlekgebied in Rotterdam bundelen industriële spelers hun krachten om het aardgasverbruik en de uitstoot van CO2 en stikstof te verminderen. Dat doen zij door stoom die vrijkomt als restwarmte bij industriële processen te hergebruiken. Alle betrokken partijen hebben de contracten voor de uitbreiding van het Botlek Stoomnetwerk ondertekend. Met deze vergaande samenwerking slaan bedrijven, netwerkbedrijf, gemeente en provincie de handen ineen om de industrie in het Rotterdamse Botlekgebied verder te verduurzamen. Terwijl de inkt van de handtekeningen droogt, zijn de voorbereidingen al gestart.

Scandinavische schouders eronder!

Bij AVR zijn we dankbaar voor de steun die we hebben ontvangen van onze Scandinavische partners tijdens de uitdagende periode na de brand in onze installatie. Momenteel hebben we onze nascheidingsinstallatie in Rotterdam weer gedeeltelijk operationeel en het afval dat daaruit voortkomt, wordt deels naar Scandinavische landen getransporteerd voor verdere verwerking. We hebben onlangs ons eerste transport naar deze regio voltooid, wat een belangrijke stap is in ons herstelproces.