Alles over: de weg van het plastic

Voor alle plastic-fans, plastic-haters én plastic nerds ontwikkelde een geïnteresseerde Leidse inwoner, samen met het Leidse Mediafonds, een informatieve documentaire over de weg van het Leidse plastic.

Terug

De scheidingsinstallatie van AVR draait inmiddels een jaar op volle toeren en vanaf 2019 wordt daar ook het Leidsche restafval gescheiden. Het plastic wordt gescheiden, gesorteerd en gerecycled. De weg van dat plastic is niet altijd inzichtelijk en daarom besloot Jan Stap, een Leidse Documentaire maker, daar een informatieve documentaire over te maken. Samen met een vlogger en een journalist, en gefinancierd door het Leidse Mediafonds, bezocht hij AVR, Augustin, Wellman en Cabka. Ook bracht hij een bezoekje aan enkele wetenschappers en bureaus.

Het resultaat? Een goed beeld van de huidige stand van zaken in de plasticrecycling in Nederland voor zowel bronscheiding als nascheiding.

Bekijk het zelf:

Als docu: https://vimeo.com/383990259
Als podcast: https://sleutelstad.nl/2020/01/21/leids-plastic-van-ranzig-afval-tot-helder-flesje/

Meer berichten:

Overslagstation AVR Utrecht krijgt metamorfose!

In 1977 is in Utrecht het Overslagstation Utrecht ofwel de OSSU gebouwd, waar het afval uit Utrecht naar toe komt. Het afval wordt daar gewogen en verzendklaar gemaakt om te verschepen naar Rozenburg. Het aantal wegingen ligt nu op 188 per dag. Daar is de OSSU niet meer op berekend, zeker niet nu we het afval vanuit bijna de hele provincie overslaan.

AVR schuift als expert aan bij IenW!

Adrie Huissoon, Adviseur duurzaamheid en huisvesting van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW), wilde meer zicht op de afvalstromen van Rijnstraat 8. Want wat gebeurt er eigenlijk met de koffiebekers, het plastic en het gft-afval van het pand waarin IenW gevestigd is? Om die afvalstromen goed in kaart te krijgen, nodigde IenW diverse experts uit voor het programma: Afvalscheiding: tussen droom en daad”. Jasper de Jong, commercieel directeur AVR was één van de experts die zijn visie mocht geven.

Mechanisch scheiden heeft de toekomst!

In de afgelopen tien jaar heeft de scheidingstechniek snelle stappen vooruit gemaakt. Daardoor kunnen we niet alleen méér plastic en drankenkartons uit het restafval halen dan je thuis kunt doen, maar is dit ook nog eens van steeds betere kwaliteit.

AVR in EenVandaag

Onze commercieel directeur Jasper de Jong was woensdag 2 september te zien in het tv-programma EenVandaag. Centraal stond het vraagstuk van afval scheiden bij de bron of doormiddel van nascheiding. En als je een expert zoekt op het gebied van afval scheiden? Dan kom je bij AVR.