AVR ook dit jaar sponsor van het Vattenfall Solar Team

Ook dit jaar is AVR trotse sponsor van het Vattenfall Solar Team(voorheen Nuon Solar Team). Tijdens de Bridgestone World Solar Challenge 2019 strijden de solarteams uit de hele wereld tegen elkaar in de race van Darwin naar Adelaide. Uiteraard is het Vattenfall Solar Team er ook weer bij. Bij AVR waren we nieuwsgierig hoe de voorbereidingen voor de race gaan en welke verwachtingen het team heeft. We stelden het team daarom een paar vragen gesteld.

Terug

Hoe ver zijn jullie in de voorbereidingen?

Het Vattenfall Solar Team is zich aan het voorbereiden voor de Bridgestone World Solar Challenge 2019 in Australië. Deze zal plaatsvinden van 13 tot 20 oktober dit jaar. Het Delfse team is van plan de achtste wereldtitel binnen te slepen met een nieuwe zonneauto: NunaX. Al sinds afgelopen augustus zijn de 16 studenten van het team bezig met de ontwikkeling van de tiende zonneauto genaamd Nuna. Op 16 juli gaan we de nieuwe zonneauto officieel presenteren!

Wat is nieuw/anders aan de NunaX?

Jaarlijks veranderen de regelementen van de Bridgestone World Solar Challenge. Dit jaar zijn de wijzigingen klein, wat er toe leidt dat de technieken van alle teams zeer dichtbij elkaar komen. Het zal een spannende race worden, waarin details belangrijk zijn. Daarom is het belangrijk om ieder aspect van Nuna tot in de kleinste details onder ogen te nemen. Als we op alle onderdelen een klein beetje winnen, wordt Nuna met grote stappen beter.

Welke uitdagingen verwachten jullie dit jaar tijdens de zonnerace?

Deze kleine regelverandering brengt de techniek van alle teams dicht bij elkaar. Alle teams hebben namelijk de tijd gehad om hun zonneauto te optimaliseren om haar nóg lichter en efficiënter te maken. Daarom focussen we ons in aanloop naar de race op teamwork. We worden een raceteam, waarin alle handelingen tijdens de race op de automatische piloot kunnen worden uitgevoerd. We trainen protocollen en communicatie voor tijdens de race. Op deze manier kunnen we ons focussen op de strategie en techniek tijdens de race.

Wat betekent de sponsorbijdrage van AVR voor jullie?

AVR wil bijdragen aan een schone wereld waarin niets onbenut blijft. Samenwerken met een partner met een visie als deze, is natuurlijk fantastisch. Als geen ander weten zij het belang van duurzame energie. AVR gaat zorgvuldig om met energie en grondstoffen. Restwarmte wordt gebruikt voor de stadsverwarming van o.a. Rotterdam en daar waar mogelijk, worden grondstoffen opgevangen en gerecycled. Alles draait om efficiëntie, net als de energie en technieken die wij gebruiken in Nuna. Ook op technisch gebied is AVR een goede link; bij een bezoek aan de werkplaats nemen AVR medewerkers onze huidige zonneauto onder de loep, en denken graag mee in de kansen die in de techniek zitten.

Waarom moeten we jullie volgen?

In Australië komt de echte winnaarsmentaliteit naar boven. We zullen, net als AVR, alles op alles zetten om ons doel te bereiken. Tijdens de spannende race zullen we een greep doen naar de 8ste wereldtitel van het Vattenfall Solar Team. Samen met AVR zullen we Nederland laten zien wat de kracht is van zonne-energie, tijdens de 3000km lange race in de outback van Australië!

Meer berichten:

Grote brand bij AVR

Vandaag heeft een zeer grote brand gewoed op het terrein van AVR in Rozenburg. Inmiddels is het sein brand meester gegeven.

Dutch Design Week komt eraan!

21 Oktober komt snel dichterbij, en daarmee ook de Dutch Design Week (21 t/m 29 oktober) in Eindhoven. Het project waarin AVR samen met WasteCraft en Petje Af is gestapt, begint dus aan de eindfase. Tijd voor een update.

Over het automatiseren van het bunkerproces

Werkzaamheden die eerst handmatig werden uitgevoerd, worden steeds vaker overgenomen door machines of computers. Door onze processen te automatiseren, wordt het werk een stuk makkelijker – en maken we van AVR een toekomstbestendig bedrijf. Het project bunkerkranen in Rozenburg is daar een mooi voorbeeld van. Teamleider Reliability Engineering Teun Kalle en kraanmachinist Ben Manintveld zijn nauw betrokken bij het project, en leggen uit waarom zij denken dat het automatiseren van het bunkerproces voor zowel AVR als de medewerkers een hele verbetering is.

Creatief op canvas

Wie is niet grootgebracht met tekenen, schilderen en knutselen? Waar het voor de een slechts een vak op school is, is het voor Yvonne veel meer dan dat. Wekelijks is zij te vinden bij expositiegroep Lokaal9 in Arnhem, waar zij tekent en schildert. “Hier laat ik mijn creativiteit de vrije loop.”

Jongeren zijn onze toekomst!

AVR werkt sinds jaar en dag samen met technische beroepsopleidingen. Deze wisselwerking houdt het onderwijs up-to-date, en biedt AVR de mogelijkheid om de opleiding van toekomstige werknemers mede vorm te geven. Belangrijk, vooral nu met het tekort aan goed geschoolde technische mensen.