AVR, Stichting Petje Af en WasteCraft op weg
naar de Dutch Design Week 2023

Vorig jaar is AVR een unieke samenwerking aangegaan met Stichting Petje Af en WasteCraft. We bundelden onze krachten om iets nieuws te creëren van gerecycled plastic. WasteCraft ontwikkelt plastic plaatmateriaal met behulp van het plastic dat uit de nascheidingsinstallatie van AVR komt. Samen met de kinderen van Stichting Petje Af werken we aan een fantastisch designproduct dat in oktober wordt onthuld tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Nu is het tijd voor een update!

Terug

Bekijk de Workshop bij WasteCraft:

Inmiddels is de eerste workshop ‘Van Waste naar Design’ achter de rug. Daar zagen zes enthousiaste kinderen van Stichting Petje Af hoe je van afval iets nieuws en waardevols kunt maken. De mogelijkheden die ze zagen, prikkelden de fantasie. Daarna mochten ze gelijk zelf aan de slag. Met behulp van designers ontwierpen ze een meubelstuk voor een tienerkamer. Na het denkwerk mochten ze ook nog even de handen uit de mouwen steken. Door plastic te smelten in een oventje of een tosti-ijzer zagen ze hoe doppen, shampooflessen, bidons en vuilniszakken veranderden in kleurrijke plastic plaatjes.

Binnenkort komen de kleine ontwerpers langs bij AVR om onder begeleiding het juiste materiaal te selecteren uit ‘ons’ plastic afval. Na de vakantie is het tijd om met dit materiaal hun eigen ontwerp tot leven te brengen. We zijn net zo benieuwd naar het eindresultaat als jullie, maar we zijn wel al goed op weg naar de Dutch Design Week in oktober. Houd onze berichten in de gaten!

Bekijk het filmpje voor de journey tot nu toe:

Foto aftrap van de unieke samenwerking: V.l.n.r.: Jasper de Jong, Commercieel Directeur AVR. Sven Noordhoek, CEO WasteCraft. Brecht van Schendel, Directeur-Bestuurder Stichting Petje af.

Meer berichten:

Grote brand bij AVR

Vandaag heeft een zeer grote brand gewoed op het terrein van AVR in Rozenburg. Inmiddels is het sein brand meester gegeven.

Dutch Design Week komt eraan!

21 Oktober komt snel dichterbij, en daarmee ook de Dutch Design Week (21 t/m 29 oktober) in Eindhoven. Het project waarin AVR samen met WasteCraft en Petje Af is gestapt, begint dus aan de eindfase. Tijd voor een update.

Over het automatiseren van het bunkerproces

Werkzaamheden die eerst handmatig werden uitgevoerd, worden steeds vaker overgenomen door machines of computers. Door onze processen te automatiseren, wordt het werk een stuk makkelijker – en maken we van AVR een toekomstbestendig bedrijf. Het project bunkerkranen in Rozenburg is daar een mooi voorbeeld van. Teamleider Reliability Engineering Teun Kalle en kraanmachinist Ben Manintveld zijn nauw betrokken bij het project, en leggen uit waarom zij denken dat het automatiseren van het bunkerproces voor zowel AVR als de medewerkers een hele verbetering is.

Creatief op canvas

Wie is niet grootgebracht met tekenen, schilderen en knutselen? Waar het voor de een slechts een vak op school is, is het voor Yvonne veel meer dan dat. Wekelijks is zij te vinden bij expositiegroep Lokaal9 in Arnhem, waar zij tekent en schildert. “Hier laat ik mijn creativiteit de vrije loop.”

Jongeren zijn onze toekomst!

AVR werkt sinds jaar en dag samen met technische beroepsopleidingen. Deze wisselwerking houdt het onderwijs up-to-date, en biedt AVR de mogelijkheid om de opleiding van toekomstige werknemers mede vorm te geven. Belangrijk, vooral nu met het tekort aan goed geschoolde technische mensen.