AVR, Stichting Petje Af en WasteCraft op weg
naar de Dutch Design Week 2023

Vorig jaar is AVR een unieke samenwerking aangegaan met Stichting Petje Af en WasteCraft. We bundelden onze krachten om iets nieuws te creëren van gerecycled plastic. WasteCraft ontwikkelt plastic plaatmateriaal met behulp van het plastic dat uit de nascheidingsinstallatie van AVR komt. Samen met de kinderen van Stichting Petje Af werken we aan een fantastisch designproduct dat in oktober wordt onthuld tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Nu is het tijd voor een update!

Terug

Bekijk de Workshop bij WasteCraft:

Inmiddels is de eerste workshop ‘Van Waste naar Design’ achter de rug. Daar zagen zes enthousiaste kinderen van Stichting Petje Af hoe je van afval iets nieuws en waardevols kunt maken. De mogelijkheden die ze zagen, prikkelden de fantasie. Daarna mochten ze gelijk zelf aan de slag. Met behulp van designers ontwierpen ze een meubelstuk voor een tienerkamer. Na het denkwerk mochten ze ook nog even de handen uit de mouwen steken. Door plastic te smelten in een oventje of een tosti-ijzer zagen ze hoe doppen, shampooflessen, bidons en vuilniszakken veranderden in kleurrijke plastic plaatjes.

Binnenkort komen de kleine ontwerpers langs bij AVR om onder begeleiding het juiste materiaal te selecteren uit ‘ons’ plastic afval. Na de vakantie is het tijd om met dit materiaal hun eigen ontwerp tot leven te brengen. We zijn net zo benieuwd naar het eindresultaat als jullie, maar we zijn wel al goed op weg naar de Dutch Design Week in oktober. Houd onze berichten in de gaten!

Bekijk het filmpje voor de journey tot nu toe:

Foto aftrap van de unieke samenwerking: V.l.n.r.: Jasper de Jong, Commercieel Directeur AVR. Sven Noordhoek, CEO WasteCraft. Brecht van Schendel, Directeur-Bestuurder Stichting Petje af.

Meer berichten:

Wonen in de toekomst!

Wanneer Olaf thuiskomt, komt zijn huis tot leven: lampen gaan vanzelf aan, de verwarming brengt de ruimte op de ideale temperatuur, en muziek speelt op precies het juiste volume. Deze slimme huisautomatisering is het resultaat van Olaf’s passie voor domotica. Dankzij deze technologie kan hij met een paar tikken op zijn smartphone of een eenvoudig stemcommando zijn huis op afstand bedienen en monitoren. Hij vertelt er enthousiast over.

Een dag meelopen met… Leendert van der Vliet!

In ‘De dag van…’ nemen we een kijkje achter de schermen van een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er zo voorbijkomen. Maak kennis met Leendert van der Vliet, onze Smeerder. Samen met collega Richel Scorea zorgen zij ervoor dat alle installaties van AVR Rozenburg van olie en vet worden voorzien. Als smeerdienst zijn zij de oren en ogen van het hele terrein.

Jaarbericht 2023: Veerkracht

Afgelopen jaar kreeg AVR te maken met veel uitdagingen, maar één ding werd vooral duidelijk: de veerkracht van ons bedrijf. In het jaarbericht van 2023 lees je hoe we de tegenslagen hebben aangepakt en welke successen we hebben geboekt. Daarnaast komen ook de bijzondere verhalen van collega’s en onze operationele resultaten aan bod. Kortom, het jaarbericht 2023 biedt een mooi overzicht van een memorabel jaar.

Afdeling productie AVR Duiven: ALTIJD AANWEZIG!

De afdeling Productie houdt de fabriek 24/7 draaiende. In Duiven bestaat deze afdeling uit vijf ploegen met ieder acht collega’s; een wachtchef die de leiding heeft, een hoofoperator die het overzicht houdt, en een aantal 1e en 2e operators die de machines beheren. Ze werken in volcontinue diensten, de collega’s wisselen elkaar af om ervoor te zorgen dat het afvalverwerkingsproces non-stop doorgaat. Wachtchef Henry Slot van ploeg A vertelt wat er zich allemaal afspeelt in Duiven.