AVR, Stichting Petje Af en WasteCraft op weg
naar de Dutch Design Week 2023

Vorig jaar is AVR een unieke samenwerking aangegaan met Stichting Petje Af en WasteCraft. We bundelden onze krachten om iets nieuws te creëren van gerecycled plastic. WasteCraft ontwikkelt plastic plaatmateriaal met behulp van het plastic dat uit de nascheidingsinstallatie van AVR komt. Samen met de kinderen van Stichting Petje Af werken we aan een fantastisch designproduct dat in oktober wordt onthuld tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Nu is het tijd voor een update!

Terug

Bekijk de Workshop bij WasteCraft:

Inmiddels is de eerste workshop ‘Van Waste naar Design’ achter de rug. Daar zagen zes enthousiaste kinderen van Stichting Petje Af hoe je van afval iets nieuws en waardevols kunt maken. De mogelijkheden die ze zagen, prikkelden de fantasie. Daarna mochten ze gelijk zelf aan de slag. Met behulp van designers ontwierpen ze een meubelstuk voor een tienerkamer. Na het denkwerk mochten ze ook nog even de handen uit de mouwen steken. Door plastic te smelten in een oventje of een tosti-ijzer zagen ze hoe doppen, shampooflessen, bidons en vuilniszakken veranderden in kleurrijke plastic plaatjes.

Binnenkort komen de kleine ontwerpers langs bij AVR om onder begeleiding het juiste materiaal te selecteren uit ‘ons’ plastic afval. Na de vakantie is het tijd om met dit materiaal hun eigen ontwerp tot leven te brengen. We zijn net zo benieuwd naar het eindresultaat als jullie, maar we zijn wel al goed op weg naar de Dutch Design Week in oktober. Houd onze berichten in de gaten!

Bekijk het filmpje voor de journey tot nu toe:

Foto aftrap van de unieke samenwerking: V.l.n.r.: Jasper de Jong, Commercieel Directeur AVR. Sven Noordhoek, CEO WasteCraft. Brecht van Schendel, Directeur-Bestuurder Stichting Petje af.

Meer berichten:

Scandinavische schouders eronder!

Bij AVR zijn we dankbaar voor de steun die we hebben ontvangen van onze Scandinavische partners tijdens de uitdagende periode na de brand in onze installatie. Momenteel hebben we onze nascheidingsinstallatie in Rotterdam weer gedeeltelijk operationeel en het afval dat daaruit voortkomt, wordt deels naar Scandinavische landen getransporteerd voor verdere verwerking. We hebben onlangs ons eerste transport naar deze regio voltooid, wat een belangrijke stap is in ons herstelproces.

Herstelwerkzaamheden AVR Rozenburg in volle gang

Op 21 september 2023 woedde er een grote brand bij AVR in Rozenburg. Sinds die tijd werken we hard aan het herstel en de wederopbouw van onze fabriek. Dit omvat een aantal grote projecten, maar ook tijdelijke noodvoorzieningen. Dit alles om ervoor te zorgen dat we vanaf oktober 2024 weer afval van gemeentes en bedrijven kunnen verwerken, energie kunnen leveren en onze bijdrage aan een beter klimaat kunnen hervatten.

De dag van… Jack Koot!

In ‘De dag van…’ lopen we een dagje mee met een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er voorbij komen.