Creatief op canvas

Wie is niet grootgebracht met tekenen, schilderen en knutselen? Waar het voor de een slechts een vak op school is, is het voor Yvonne veel meer dan dat. Wekelijks is zij te vinden bij expositiegroep Lokaal9 in Arnhem, waar zij tekent en schildert. “Hier laat ik mijn creativiteit de vrije loop.”

Terug

Naam: Yvonne Smeenk
Leeftijd: 53 jaar
Woont in: Arnhem
Relatie: Alleenstaand
Passie: Schilderen
Functie: Allround P2P medewerker
Hoe lang bij AVR: 3,5 jaar
Waar: Duiven

“Ik was als kind al ‘bijzonder’ in ons gezin. Creatief bezig zijn zat er bij ons helemaal niet in. Behalve bij mij. Ik vond het heerlijk om te knutselen, tekenen of schilderen. Eigenlijk is dat altijd zo geweest. Toen ik wat ouder werd, ontdekte ik diverse verftechnieken: aquarel (voor veel mensen beter bekend als waterverf), acrylverf en olieverf. En die pas ik nog steeds toe.”

Schilderen voor de kinderen

“Nadat ik kinderen kreeg had ik vanzelfsprekend minder tijd om mijn hobby uit te oefenen. Maar ik bleef natuurlijk wel lekker bezig. Zo maakte ik muurschilderingen op de kinderkamers, maar ook tekeningen op de ramen van de peuterspeelzaal. Later kreeg ik weer meer tijd voor mijn schilderijen.”

Samen creatief

“Sinds 2014 ben ik lid van expositiegroep Lokaal9 in Arnhem. Iedere week komen we samen en werken we aan onze eigen creaties. Dit kan van alles zijn; tekeningen, schilderijen, houtsnijwerken, noem maar op. We zijn een hechte groep van ongeveer vijftien personen. De expositiegroep houdt eens in de zoveel tijd een expositie, waarbij iedereen kan komen kijken. Twee mensen zijn er in ieder geval altijd: mijn moeder en mijn broer, mijn trouwe supporters :-).

Op dit moment teken en schilder ik graag gebouwen. Dat kan over een jaar weer anders zijn. Ik houd niet vast aan één bepaalde stijl of techniek. Daarom vind ik het ook zo leuk. In een schilderij kun je lekker je creativiteit de vrije loop laten.”

Dromen voor de toekomst

“Mocht ik ooit de loterij winnen, dan koop ik een huis met een groot atelier waar ik de hele dag kan schilderen en schrijf ik me in voor de opleiding ‘ambachtelijk schilderen’ in Antwerpen. Tot die tijd geniet ik van de gezelligheid en de creativiteit van de expositiegroep.”

Meer berichten:

Scandinavische schouders eronder!

Bij AVR zijn we dankbaar voor de steun die we hebben ontvangen van onze Scandinavische partners tijdens de uitdagende periode na de brand in onze installatie. Momenteel hebben we onze nascheidingsinstallatie in Rotterdam weer gedeeltelijk operationeel en het afval dat daaruit voortkomt, wordt deels naar Scandinavische landen getransporteerd voor verdere verwerking. We hebben onlangs ons eerste transport naar deze regio voltooid, wat een belangrijke stap is in ons herstelproces.

Herstelwerkzaamheden AVR Rozenburg in volle gang

Op 21 september 2023 woedde er een grote brand bij AVR in Rozenburg. Sinds die tijd werken we hard aan het herstel en de wederopbouw van onze fabriek. Dit omvat een aantal grote projecten, maar ook tijdelijke noodvoorzieningen. Dit alles om ervoor te zorgen dat we vanaf oktober 2024 weer afval van gemeentes en bedrijven kunnen verwerken, energie kunnen leveren en onze bijdrage aan een beter klimaat kunnen hervatten.

De dag van… Jack Koot!

In ‘De dag van…’ lopen we een dagje mee met een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er voorbij komen.