Creatief op canvas

Wie is niet grootgebracht met tekenen, schilderen en knutselen? Waar het voor de een slechts een vak op school is, is het voor Yvonne veel meer dan dat. Wekelijks is zij te vinden bij expositiegroep Lokaal9 in Arnhem, waar zij tekent en schildert. “Hier laat ik mijn creativiteit de vrije loop.”

Terug

Naam: Yvonne Smeenk
Leeftijd: 53 jaar
Woont in: Arnhem
Relatie: Alleenstaand
Passie: Schilderen
Functie: Allround P2P medewerker
Hoe lang bij AVR: 3,5 jaar
Waar: Duiven

“Ik was als kind al ‘bijzonder’ in ons gezin. Creatief bezig zijn zat er bij ons helemaal niet in. Behalve bij mij. Ik vond het heerlijk om te knutselen, tekenen of schilderen. Eigenlijk is dat altijd zo geweest. Toen ik wat ouder werd, ontdekte ik diverse verftechnieken: aquarel (voor veel mensen beter bekend als waterverf), acrylverf en olieverf. En die pas ik nog steeds toe.”

Schilderen voor de kinderen

“Nadat ik kinderen kreeg had ik vanzelfsprekend minder tijd om mijn hobby uit te oefenen. Maar ik bleef natuurlijk wel lekker bezig. Zo maakte ik muurschilderingen op de kinderkamers, maar ook tekeningen op de ramen van de peuterspeelzaal. Later kreeg ik weer meer tijd voor mijn schilderijen.”

Samen creatief

“Sinds 2014 ben ik lid van expositiegroep Lokaal9 in Arnhem. Iedere week komen we samen en werken we aan onze eigen creaties. Dit kan van alles zijn; tekeningen, schilderijen, houtsnijwerken, noem maar op. We zijn een hechte groep van ongeveer vijftien personen. De expositiegroep houdt eens in de zoveel tijd een expositie, waarbij iedereen kan komen kijken. Twee mensen zijn er in ieder geval altijd: mijn moeder en mijn broer, mijn trouwe supporters :-).

Op dit moment teken en schilder ik graag gebouwen. Dat kan over een jaar weer anders zijn. Ik houd niet vast aan één bepaalde stijl of techniek. Daarom vind ik het ook zo leuk. In een schilderij kun je lekker je creativiteit de vrije loop laten.”

Dromen voor de toekomst

“Mocht ik ooit de loterij winnen, dan koop ik een huis met een groot atelier waar ik de hele dag kan schilderen en schrijf ik me in voor de opleiding ‘ambachtelijk schilderen’ in Antwerpen. Tot die tijd geniet ik van de gezelligheid en de creativiteit van de expositiegroep.”

Meer berichten:

Grote brand bij AVR

Vandaag heeft een zeer grote brand gewoed op het terrein van AVR in Rozenburg. Inmiddels is het sein brand meester gegeven.

Dutch Design Week komt eraan!

21 Oktober komt snel dichterbij, en daarmee ook de Dutch Design Week (21 t/m 29 oktober) in Eindhoven. Het project waarin AVR samen met WasteCraft en Petje Af is gestapt, begint dus aan de eindfase. Tijd voor een update.

Over het automatiseren van het bunkerproces

Werkzaamheden die eerst handmatig werden uitgevoerd, worden steeds vaker overgenomen door machines of computers. Door onze processen te automatiseren, wordt het werk een stuk makkelijker – en maken we van AVR een toekomstbestendig bedrijf. Het project bunkerkranen in Rozenburg is daar een mooi voorbeeld van. Teamleider Reliability Engineering Teun Kalle en kraanmachinist Ben Manintveld zijn nauw betrokken bij het project, en leggen uit waarom zij denken dat het automatiseren van het bunkerproces voor zowel AVR als de medewerkers een hele verbetering is.

AVR, Stichting Petje Af en WasteCraft op weg naar Dutch Design Week 2023

Van een Perfect Days-donatie aan Stichting Petje Af en een samenwerking met WasteCraft op het gebied van onze NSI rolden we in een nieuw avontuur. Donderdag 27 oktober vorig jaar begonnen AVR, WasteCraft en de kinderen van stichting Petje Af samen aan een bijzondere reis om van afval een gaaf designproduct te maken dat in oktober gepresenteerd wordt tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Tijd voor een update!

Jongeren zijn onze toekomst!

AVR werkt sinds jaar en dag samen met technische beroepsopleidingen. Deze wisselwerking houdt het onderwijs up-to-date, en biedt AVR de mogelijkheid om de opleiding van toekomstige werknemers mede vorm te geven. Belangrijk, vooral nu met het tekort aan goed geschoolde technische mensen.