Creatief op canvas

Wie is niet grootgebracht met tekenen, schilderen en knutselen? Waar het voor de een slechts een vak op school is, is het voor Yvonne veel meer dan dat. Wekelijks is zij te vinden bij expositiegroep Lokaal9 in Arnhem, waar zij tekent en schildert. “Hier laat ik mijn creativiteit de vrije loop.”

Terug

Naam: Yvonne Smeenk
Leeftijd: 53 jaar
Woont in: Arnhem
Relatie: Alleenstaand
Passie: Schilderen
Functie: Allround P2P medewerker
Hoe lang bij AVR: 3,5 jaar
Waar: Duiven

“Ik was als kind al ‘bijzonder’ in ons gezin. Creatief bezig zijn zat er bij ons helemaal niet in. Behalve bij mij. Ik vond het heerlijk om te knutselen, tekenen of schilderen. Eigenlijk is dat altijd zo geweest. Toen ik wat ouder werd, ontdekte ik diverse verftechnieken: aquarel (voor veel mensen beter bekend als waterverf), acrylverf en olieverf. En die pas ik nog steeds toe.”

Schilderen voor de kinderen

“Nadat ik kinderen kreeg had ik vanzelfsprekend minder tijd om mijn hobby uit te oefenen. Maar ik bleef natuurlijk wel lekker bezig. Zo maakte ik muurschilderingen op de kinderkamers, maar ook tekeningen op de ramen van de peuterspeelzaal. Later kreeg ik weer meer tijd voor mijn schilderijen.”

Samen creatief

“Sinds 2014 ben ik lid van expositiegroep Lokaal9 in Arnhem. Iedere week komen we samen en werken we aan onze eigen creaties. Dit kan van alles zijn; tekeningen, schilderijen, houtsnijwerken, noem maar op. We zijn een hechte groep van ongeveer vijftien personen. De expositiegroep houdt eens in de zoveel tijd een expositie, waarbij iedereen kan komen kijken. Twee mensen zijn er in ieder geval altijd: mijn moeder en mijn broer, mijn trouwe supporters :-).

Op dit moment teken en schilder ik graag gebouwen. Dat kan over een jaar weer anders zijn. Ik houd niet vast aan één bepaalde stijl of techniek. Daarom vind ik het ook zo leuk. In een schilderij kun je lekker je creativiteit de vrije loop laten.”

Dromen voor de toekomst

“Mocht ik ooit de loterij winnen, dan koop ik een huis met een groot atelier waar ik de hele dag kan schilderen en schrijf ik me in voor de opleiding ‘ambachtelijk schilderen’ in Antwerpen. Tot die tijd geniet ik van de gezelligheid en de creativiteit van de expositiegroep.”

Meer berichten:

Wonen in de toekomst!

Wanneer Olaf thuiskomt, komt zijn huis tot leven: lampen gaan vanzelf aan, de verwarming brengt de ruimte op de ideale temperatuur, en muziek speelt op precies het juiste volume. Deze slimme huisautomatisering is het resultaat van Olaf’s passie voor domotica. Dankzij deze technologie kan hij met een paar tikken op zijn smartphone of een eenvoudig stemcommando zijn huis op afstand bedienen en monitoren. Hij vertelt er enthousiast over.

Een dag meelopen met… Leendert van der Vliet!

In ‘De dag van…’ nemen we een kijkje achter de schermen van een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er zo voorbijkomen. Maak kennis met Leendert van der Vliet, onze Smeerder. Samen met collega Richel Scorea zorgen zij ervoor dat alle installaties van AVR Rozenburg van olie en vet worden voorzien. Als smeerdienst zijn zij de oren en ogen van het hele terrein.

Jaarbericht 2023: Veerkracht

Afgelopen jaar kreeg AVR te maken met veel uitdagingen, maar één ding werd vooral duidelijk: de veerkracht van ons bedrijf. In het jaarbericht van 2023 lees je hoe we de tegenslagen hebben aangepakt en welke successen we hebben geboekt. Daarnaast komen ook de bijzondere verhalen van collega’s en onze operationele resultaten aan bod. Kortom, het jaarbericht 2023 biedt een mooi overzicht van een memorabel jaar.

Afdeling productie AVR Duiven: ALTIJD AANWEZIG!

De afdeling Productie houdt de fabriek 24/7 draaiende. In Duiven bestaat deze afdeling uit vijf ploegen met ieder acht collega’s; een wachtchef die de leiding heeft, een hoofoperator die het overzicht houdt, en een aantal 1e en 2e operators die de machines beheren. Ze werken in volcontinue diensten, de collega’s wisselen elkaar af om ervoor te zorgen dat het afvalverwerkingsproces non-stop doorgaat. Wachtchef Henry Slot van ploeg A vertelt wat er zich allemaal afspeelt in Duiven.