De plasticvanger in Rozenburg zorgt voor minder zwerfvuil!

Met kleine stappen vooruit om het zwerfvuil op Rozenburg en in de omgeving te verminderen. De plasticvanger die vorige week in het water is geplaatst bij de All Weather Terminal levert hier een bijdrage aan.

Terug

Waarom een plasticvanger?

Bij het overslaan van afval is het onvermijdelijk dat een deel daarvan gaat zwerven. Daarnaast bevindt AVR Rozenburg zich in een ‘kom’ in de haven. Afval drijft hier gemakkelijk naartoe. Uiteraard nemen wij hier onze verantwoordelijkheid en zorgen we ervoor dat het afval zoveel mogelijk uit het water wordt gehaald. Voorheen visten we dit afval uit het water met een vuilvisboot, wat veel handmatig werk opleverde.

Met de plasticvanger komt daar nu verandering in. Dit is een systeem dat in het water is geplaatst en ervoor zorgt dat al het zwerfvuil in het water ‘gevangen’ wordt.

Hoe werkt het?

Onze locatie in Rozenburg ligt als het ware in een ‘kom’ in de haven. Door de stroming verzamelt dat afval zich gemakkelijk in die kom. De plasticvanger werkt op eb en vloed. Tijdens vloed stroomt het afval erin. Bij eb trekt het water weer weg, maar blijft het zwerfvuil erin. Eens in de zoveel tijd wordt de plasticvanger dan geleegd.

Primeur voor AVR

AVR is het eerste particuliere bedrijf die een plasticvanger gaat plaatsen. We hopen natuurlijk dat meer bedrijven ons voorbeeld volgen en samen bouwen aan een schonere rivier.

Meer weten over deze stichting? Ga dan naar de website van Clear Rivers!

Meer berichten:

Grote brand bij AVR

Vandaag heeft een zeer grote brand gewoed op het terrein van AVR in Rozenburg. Inmiddels is het sein brand meester gegeven.

Dutch Design Week komt eraan!

21 Oktober komt snel dichterbij, en daarmee ook de Dutch Design Week (21 t/m 29 oktober) in Eindhoven. Het project waarin AVR samen met WasteCraft en Petje Af is gestapt, begint dus aan de eindfase. Tijd voor een update.

Over het automatiseren van het bunkerproces

Werkzaamheden die eerst handmatig werden uitgevoerd, worden steeds vaker overgenomen door machines of computers. Door onze processen te automatiseren, wordt het werk een stuk makkelijker – en maken we van AVR een toekomstbestendig bedrijf. Het project bunkerkranen in Rozenburg is daar een mooi voorbeeld van. Teamleider Reliability Engineering Teun Kalle en kraanmachinist Ben Manintveld zijn nauw betrokken bij het project, en leggen uit waarom zij denken dat het automatiseren van het bunkerproces voor zowel AVR als de medewerkers een hele verbetering is.

AVR, Stichting Petje Af en WasteCraft op weg naar Dutch Design Week 2023

Van een Perfect Days-donatie aan Stichting Petje Af en een samenwerking met WasteCraft op het gebied van onze NSI rolden we in een nieuw avontuur. Donderdag 27 oktober vorig jaar begonnen AVR, WasteCraft en de kinderen van stichting Petje Af samen aan een bijzondere reis om van afval een gaaf designproduct te maken dat in oktober gepresenteerd wordt tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Tijd voor een update!

Creatief op canvas

Wie is niet grootgebracht met tekenen, schilderen en knutselen? Waar het voor de een slechts een vak op school is, is het voor Yvonne veel meer dan dat. Wekelijks is zij te vinden bij expositiegroep Lokaal9 in Arnhem, waar zij tekent en schildert. “Hier laat ik mijn creativiteit de vrije loop.”