De plasticvanger in Rozenburg zorgt voor minder zwerfvuil!

Met kleine stappen vooruit om het zwerfvuil op Rozenburg en in de omgeving te verminderen. De plasticvanger die vorige week in het water is geplaatst bij de All Weather Terminal levert hier een bijdrage aan.

Terug

Waarom een plasticvanger?

Bij het overslaan van afval is het onvermijdelijk dat een deel daarvan gaat zwerven. Daarnaast bevindt AVR Rozenburg zich in een ‘kom’ in de haven. Afval drijft hier gemakkelijk naartoe. Uiteraard nemen wij hier onze verantwoordelijkheid en zorgen we ervoor dat het afval zoveel mogelijk uit het water wordt gehaald. Voorheen visten we dit afval uit het water met een vuilvisboot, wat veel handmatig werk opleverde.

Met de plasticvanger komt daar nu verandering in. Dit is een systeem dat in het water is geplaatst en ervoor zorgt dat al het zwerfvuil in het water ‘gevangen’ wordt.

Hoe werkt het?

Onze locatie in Rozenburg ligt als het ware in een ‘kom’ in de haven. Door de stroming verzamelt dat afval zich gemakkelijk in die kom. De plasticvanger werkt op eb en vloed. Tijdens vloed stroomt het afval erin. Bij eb trekt het water weer weg, maar blijft het zwerfvuil erin. Eens in de zoveel tijd wordt de plasticvanger dan geleegd.

Primeur voor AVR

AVR is het eerste particuliere bedrijf die een plasticvanger gaat plaatsen. We hopen natuurlijk dat meer bedrijven ons voorbeeld volgen en samen bouwen aan een schonere rivier.

Meer weten over deze stichting? Ga dan naar de website van Clear Rivers!

Meer berichten:

Scandinavische schouders eronder!

Bij AVR zijn we dankbaar voor de steun die we hebben ontvangen van onze Scandinavische partners tijdens de uitdagende periode na de brand in onze installatie. Momenteel hebben we onze nascheidingsinstallatie in Rotterdam weer gedeeltelijk operationeel en het afval dat daaruit voortkomt, wordt deels naar Scandinavische landen getransporteerd voor verdere verwerking. We hebben onlangs ons eerste transport naar deze regio voltooid, wat een belangrijke stap is in ons herstelproces.

Herstelwerkzaamheden AVR Rozenburg in volle gang

Op 21 september 2023 woedde er een grote brand bij AVR in Rozenburg. Sinds die tijd werken we hard aan het herstel en de wederopbouw van onze fabriek. Dit omvat een aantal grote projecten, maar ook tijdelijke noodvoorzieningen. Dit alles om ervoor te zorgen dat we vanaf oktober 2024 weer afval van gemeentes en bedrijven kunnen verwerken, energie kunnen leveren en onze bijdrage aan een beter klimaat kunnen hervatten.

De dag van… Jack Koot!

In ‘De dag van…’ lopen we een dagje mee met een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er voorbij komen.

Veiligheidprijs voor Patrick Schaaf, Operator NSI in Rozenburg

Ieder kwartaal reiken we een Veiligheidsprijs uit aan een AVR-medewerker. SHEQ kiest welk bijzonder initiatief een positieve invloed heeft op onze veiligheid. De winnaar zetten we in het zonnetje en ontvangt een ‘veiligheidsprijs-wannahave’.