Dutch Design Week komt eraan!

21 Oktober komt snel dichterbij, en daarmee ook de Dutch Design Week (21 t/m 29 oktober) in Eindhoven. Het project waarin AVR samen met WasteCraft en Petje Af is gestapt, begint dus aan de eindfase. Tijd voor een update.

Terug

De wensen

Het begon allemaal met een workshop bij WasteCraft, waarbij de kinderen van Petje Af te zien kregen wat je van afval voor moois kunt maken en hun ideeën mochten spuien. Ze hadden duidelijke wensen en ideeën: ze wilden een kast voor in een tienerkamer. Het gemarmerde effect van zwart en wit sprak hun heel erg aan, maar ook subtiele werking met kleurtjes daarbij kon hun goedkeuring wegdragen.

Versterking

Voor de uitwerking van deze ideeën heeft WasteCraft versterking gekregen van een bijzonder stel designers: Ties de Vos, Lisanne Kamphuis, Vivian Erdtsieck en Kees Dekkers. Ze hebben elkaar leren kennen tijdens de Salone del Mobile ’23, een jaarlijkse designbeurs in Milaan. Alle designers vinden elkaar in hun passie voor ‘waste’, en werken regelmatig samen onder de naam ‘Dutch Circular Design.’ Ze hopen met hun samenwerking een ‘movement’ te beginnen voor circulair design.

Foto team designers op bezoek bij AVR Rozenburg: V.l.n.r.: Sven Noordhoek (CEO WasteCraft), Kees Dekkers, Vivian Erdtsieck (gehurkt), Tim Huysse (Hoofdoperator NSI), Ties de Vos en Lisanne Kamphuis.

Bezoek aan AVR

Pasgeleden waren de designers op bezoek bij AVR om een keuze te maken uit het gerecyclede materiaal waarvan het ontwerp gerealiseerd gaat worden. Een inspirerend bezoek voor alle partijen. De ontwerpers hebben de materialen met zorg geselecteerd en terecht, want het is letterlijk de bouwsteen waarvan het eindproduct gemaakt gaat worden.

Ontdekkingsreis

De designers gaan de ideeën van de kinderen van Petje Af omtoveren tot een kast waarin heel subtiel de huisstijlkleuren van AVR zijn verwerkt. Waar het voor de volwassenen een “gewone” kast zal zijn, wordt de kast voor de kinderen een ontdekkingsreis. Bij sommige plankjes die aan de bovenkant glad zijn, is aan de onderkant een avontuur te ontdekken… Hoe dit eruit gaat zien? Daarover kunnen we pas meer vertellen na de officiële onthulling tijdens DDW!

WasteCraft door: Rogier Heijning, Aernout Zappey en Sven Noordhoek

Je zou het bijna niet denken, maar deze 50+-ers zijn rookies op het gebied van design. Toch zijn zij gefascineerd geraakt door deze branche en produceren zij producten die onder andere te vinden zijn in MoMa New York en het London Design Museum. Zij vinden het superbelangrijk om afval te kunnen herkennen in design. Laat dat nou net datgene zijn wat ons bindt

Meer berichten:

Veiligheidprijs voor Patrick Schaaf, Operator NSI in Rozenburg

Ieder kwartaal reiken we een Veiligheidsprijs uit aan een AVR-medewerker. SHEQ kiest welk bijzonder initiatief een positieve invloed heeft op onze veiligheid. De winnaar zetten we in het zonnetje en ontvangt een ‘veiligheidsprijs-wannahave’.

Dutch Design Week: AVR-kast onthuld door WasteCraft en Petje Af

Vrijdag 27 oktober vormde de eindbestemming van de bijzondere reis die AVR samen met WasteCraft en de kinderen van stichting Petje Af is begonnen. Die dag waren we namelijk vertegenwoordigd op de Dutch Design Week in Eindhoven. In de Schellensfabriek presenteerden diverse designers hun ontwerpen van afval en gerecycled materiaal. Ook het eindresultaat van onze journey was daar voor het publiek te bewonderen!

Update Brand AVR Rozenburg

AVR is samen met schade-experts de schade aan het opmaken van de grote brand die eind september woedde op de locatie van AVR in Rozenburg. AVR trekt samen met haar aandeelhouder op en is met man en macht aan het werk om de installaties voor zover mogelijk weer in gebruik te kunnen nemen. Helaas is het duidelijk dat het maanden gaat duren voor de installatie in gebruik genomen kan worden waar brandbaar afval van huishoudens en bedrijven wordt verwerkt. Voor deze installatie verwachten we een herstart in oktober 2024. Dit heeft een grote impact op klanten, leveranciers en medewerkers. AVR waardeert de steun die het van alle kanten ontvangt en werkt met volle overtuiging aan het herstel van de installaties in Rozenburg.

Afdeling inkoop: de onderandelaren van AVR!

Materialen, middelen en diensten zijn onmisbaar om onze installaties draaiende te houden. Van doosjes schroeven, chemicaliën en onderhoudsdiensten tot aan koffie. De afdeling Inkoop speelt hierbij een belangrijke rol. Marjon Veenendaal, manager van deze afdeling, vertelt over haar team en de werkzaamheden.

Een dag meelopen met… Rob Looman!

In ‘De dag van…’ lopen we een dagje mee met een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er zo voorbij komen. Rob geeft sturing aan de afdeling Werktuigbouwkunde. Zij zijn verantwoordelijk voor het reguliere onderhoud bij AVR Duiven.