Een dag meelopen met… Rob Looman!

In ‘De dag van…’ lopen we een dagje mee met een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er zo voorbij komen. Rob geeft sturing aan de afdeling Werktuigbouwkunde. Zij zijn verantwoordelijk voor het reguliere onderhoud bij AVR Duiven.

Terug

Naam: Rob Looman
Leeftijd: 48 jaar
Woonachtig: Didam Relatiestatus: Getrouwd
Functie: Groepsleider WTB Duiven en 22 jaar in dienst bij AVR

5:45

De wekker gaat. Onder het genot van een lekker bakje koffie en een broodje pindakaas maak ik mij gereed om te vertrekken.

6:45

Ik rijd het terrein van AVR op. De twee werkvoorbereiders zijn ook al aanwezig. Samen bekijken we de jobs die afgelopen avond/ nacht gemeld zijn. Op basis van de prioritering van die jobs bepalen we of de actuele planning aangepast moet worden. Verder bekijk ik de KPI’s (resultaten) van de dag ervoor en scrol even snel door het wachtjournaal heen, waarop ik kan zien wat er bij Productie is gebeurd.

7:30

De monteurs zitten klaar voor de dagstart, die ik begeleid. Hier worden de KPI’s , eventuele niet-uitgevoerde jobs en de actuele SHEQ-items van de dag ervoor besproken. De dagstart wordt afgesloten met de dagelijkse planning.

7:45

De uitkomsten van de dagstart bespreek ik met de werkvoorbereiders en waar nodig wordt de planning bijgestuurd. Vervolgens bereid ik mij voor op het DOP-overleg (Dagelijks Overleg Productie) om half negen, waar de dagelijkse afstemming tussen de verschillende afdelingen plaatsvindt.

9:00

Nu is de mailbox aan de beurt. Tussen de mail zit de rapportage van Fyraco, een bedrijf dat voor ons de trillings- analyses uitvoert. In de rapportage staan een aantal aandachtspunten die ik met de afdeling Onderhoud wil bespreken.

10:00

Met een bak koffie in de hand loop ik naar Gonno Eekhout, onze Maintenance Engineer, om de rapportage van de trillingsanalyses te bespreken. Uit de rapportage blijkt dat onze zuigtrek- ventilator van AVI lijn 1 extra aandacht nodig heeft. Samen gaan we ter plaatse kijken of we schade kunnen ontdekken. Jasper Sengers (ook een Maintenance Engineer) kijkt even met ons mee.

12:00

Tijdens de lunch is het weer een gezellige boel. Er komt van alles ter sprake en dat heeft meestal helemaal niets met het werk te maken.

12:30

Vandaag is een van de geplande jobs het vervangen van filters van de vliegassilo. Als karwei verantwoordelijke ga ik regelmatig kijken bij de monteurs tijdens het uitvoeren van deze klus.

14:00

De telefoon gaat. Afdeling Logistiek heeft problemen met het verladen van vliegas. De vraag is of ik even wil meekijken wat er niet goed gaat. Samen met Jos Wilting van de afdeling Logistiek hebben we het probleem al snel te pakken en lossen het op.

15:00

Eerst koffie. De rest van de middag besteed ik aan administratieve zaken zoals het bijwerken van het employee self service portaal.

16:15

De werkdag zit erop, snel naar huis, even eten en dan weer aan de slag met op dit moment mijn grootste hobby: het realiseren van onze droomwoning in het mooie buitengebied van Didam.

Moet helaas nog veel gebeuren…

Meer berichten:

Uitbreiding industrieel stoomnetwerk Rotterdam bespaart 50 miljoen m3 aardgas

In het Botlekgebied in Rotterdam bundelen industriële spelers hun krachten om het aardgasverbruik en de uitstoot van CO2 en stikstof te verminderen. Dat doen zij door stoom die vrijkomt als restwarmte bij industriële processen te hergebruiken. Alle betrokken partijen hebben de contracten voor de uitbreiding van het Botlek Stoomnetwerk ondertekend. Met deze vergaande samenwerking slaan bedrijven, netwerkbedrijf, gemeente en provincie de handen ineen om de industrie in het Rotterdamse Botlekgebied verder te verduurzamen. Terwijl de inkt van de handtekeningen droogt, zijn de voorbereidingen al gestart.

Scandinavische schouders eronder!

Bij AVR zijn we dankbaar voor de steun die we hebben ontvangen van onze Scandinavische partners tijdens de uitdagende periode na de brand in onze installatie. Momenteel hebben we onze nascheidingsinstallatie in Rotterdam weer gedeeltelijk operationeel en het afval dat daaruit voortkomt, wordt deels naar Scandinavische landen getransporteerd voor verdere verwerking. We hebben onlangs ons eerste transport naar deze regio voltooid, wat een belangrijke stap is in ons herstelproces.

Herstelwerkzaamheden AVR Rozenburg in volle gang

Op 21 september 2023 woedde er een grote brand bij AVR in Rozenburg. Sinds die tijd werken we hard aan het herstel en de wederopbouw van onze fabriek. Dit omvat een aantal grote projecten, maar ook tijdelijke noodvoorzieningen. Dit alles om ervoor te zorgen dat we vanaf oktober 2024 weer afval van gemeentes en bedrijven kunnen verwerken, energie kunnen leveren en onze bijdrage aan een beter klimaat kunnen hervatten.