Een dag meelopen met… Rob Looman!

In ‘De dag van…’ lopen we een dagje mee met een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er zo voorbij komen. Rob geeft sturing aan de afdeling Werktuigbouwkunde. Zij zijn verantwoordelijk voor het reguliere onderhoud bij AVR Duiven.

Terug

Naam: Rob Looman
Leeftijd: 48 jaar
Woonachtig: Didam Relatiestatus: Getrouwd
Functie: Groepsleider WTB Duiven en 22 jaar in dienst bij AVR

5:45

De wekker gaat. Onder het genot van een lekker bakje koffie en een broodje pindakaas maak ik mij gereed om te vertrekken.

6:45

Ik rijd het terrein van AVR op. De twee werkvoorbereiders zijn ook al aanwezig. Samen bekijken we de jobs die afgelopen avond/ nacht gemeld zijn. Op basis van de prioritering van die jobs bepalen we of de actuele planning aangepast moet worden. Verder bekijk ik de KPI’s (resultaten) van de dag ervoor en scrol even snel door het wachtjournaal heen, waarop ik kan zien wat er bij Productie is gebeurd.

7:30

De monteurs zitten klaar voor de dagstart, die ik begeleid. Hier worden de KPI’s , eventuele niet-uitgevoerde jobs en de actuele SHEQ-items van de dag ervoor besproken. De dagstart wordt afgesloten met de dagelijkse planning.

7:45

De uitkomsten van de dagstart bespreek ik met de werkvoorbereiders en waar nodig wordt de planning bijgestuurd. Vervolgens bereid ik mij voor op het DOP-overleg (Dagelijks Overleg Productie) om half negen, waar de dagelijkse afstemming tussen de verschillende afdelingen plaatsvindt.

9:00

Nu is de mailbox aan de beurt. Tussen de mail zit de rapportage van Fyraco, een bedrijf dat voor ons de trillings- analyses uitvoert. In de rapportage staan een aantal aandachtspunten die ik met de afdeling Onderhoud wil bespreken.

10:00

Met een bak koffie in de hand loop ik naar Gonno Eekhout, onze Maintenance Engineer, om de rapportage van de trillingsanalyses te bespreken. Uit de rapportage blijkt dat onze zuigtrek- ventilator van AVI lijn 1 extra aandacht nodig heeft. Samen gaan we ter plaatse kijken of we schade kunnen ontdekken. Jasper Sengers (ook een Maintenance Engineer) kijkt even met ons mee.

12:00

Tijdens de lunch is het weer een gezellige boel. Er komt van alles ter sprake en dat heeft meestal helemaal niets met het werk te maken.

12:30

Vandaag is een van de geplande jobs het vervangen van filters van de vliegassilo. Als karwei verantwoordelijke ga ik regelmatig kijken bij de monteurs tijdens het uitvoeren van deze klus.

14:00

De telefoon gaat. Afdeling Logistiek heeft problemen met het verladen van vliegas. De vraag is of ik even wil meekijken wat er niet goed gaat. Samen met Jos Wilting van de afdeling Logistiek hebben we het probleem al snel te pakken en lossen het op.

15:00

Eerst koffie. De rest van de middag besteed ik aan administratieve zaken zoals het bijwerken van het employee self service portaal.

16:15

De werkdag zit erop, snel naar huis, even eten en dan weer aan de slag met op dit moment mijn grootste hobby: het realiseren van onze droomwoning in het mooie buitengebied van Didam.

Moet helaas nog veel gebeuren…

Meer berichten:

Waardevolle juridische samenwerking!

Bram Witsenburg, General Counsel en Company Secretary bij AVR Afvalverwerking is onlangs geïnterviewd voor de rubriek ‘Ik en mijn cliënt’ in het juridische magazine ‘Mr.’. In dit magazine delen een advocaat en een cliënt hun ervaringen over hun samenwerking. Zo ook met Elise Vos-Pronk, advocaat bij CMS Amsterdam. Zij staat AVR bij in diverse procedures op het gebied van aanbestedingsrecht. Regelmatig werken ze samen aan langdurige en soms internationale geschillen.

Wonen in de toekomst!

Wanneer Olaf thuiskomt, komt zijn huis tot leven: lampen gaan vanzelf aan, de verwarming brengt de ruimte op de ideale temperatuur, en muziek speelt op precies het juiste volume. Deze slimme huisautomatisering is het resultaat van Olaf’s passie voor domotica. Dankzij deze technologie kan hij met een paar tikken op zijn smartphone of een eenvoudig stemcommando zijn huis op afstand bedienen en monitoren. Hij vertelt er enthousiast over.

Een dag meelopen met… Leendert van der Vliet!

In ‘De dag van…’ nemen we een kijkje achter de schermen van een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er zo voorbijkomen. Maak kennis met Leendert van der Vliet, onze Smeerder. Samen met collega Richel Scorea zorgen zij ervoor dat alle installaties van AVR Rozenburg van olie en vet worden voorzien. Als smeerdienst zijn zij de oren en ogen van het hele terrein.

Jaarbericht 2023: Veerkracht

Afgelopen jaar kreeg AVR te maken met veel uitdagingen, maar één ding werd vooral duidelijk: de veerkracht van ons bedrijf. In het jaarbericht van 2023 lees je hoe we de tegenslagen hebben aangepakt en welke successen we hebben geboekt. Daarnaast komen ook de bijzondere verhalen van collega’s en onze operationele resultaten aan bod. Kortom, het jaarbericht 2023 biedt een mooi overzicht van een memorabel jaar.