Een dag meelopen met… Rob Looman!

In ‘De dag van…’ lopen we een dagje mee met een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er zo voorbij komen. Rob geeft sturing aan de afdeling Werktuigbouwkunde. Zij zijn verantwoordelijk voor het reguliere onderhoud bij AVR Duiven.

Terug

Naam: Rob Looman
Leeftijd: 48 jaar
Woonachtig: Didam Relatiestatus: Getrouwd
Functie: Groepsleider WTB Duiven en 22 jaar in dienst bij AVR

5:45

De wekker gaat. Onder het genot van een lekker bakje koffie en een broodje pindakaas maak ik mij gereed om te vertrekken.

6:45

Ik rijd het terrein van AVR op. De twee werkvoorbereiders zijn ook al aanwezig. Samen bekijken we de jobs die afgelopen avond/ nacht gemeld zijn. Op basis van de prioritering van die jobs bepalen we of de actuele planning aangepast moet worden. Verder bekijk ik de KPI’s (resultaten) van de dag ervoor en scrol even snel door het wachtjournaal heen, waarop ik kan zien wat er bij Productie is gebeurd.

7:30

De monteurs zitten klaar voor de dagstart, die ik begeleid. Hier worden de KPI’s , eventuele niet-uitgevoerde jobs en de actuele SHEQ-items van de dag ervoor besproken. De dagstart wordt afgesloten met de dagelijkse planning.

7:45

De uitkomsten van de dagstart bespreek ik met de werkvoorbereiders en waar nodig wordt de planning bijgestuurd. Vervolgens bereid ik mij voor op het DOP-overleg (Dagelijks Overleg Productie) om half negen, waar de dagelijkse afstemming tussen de verschillende afdelingen plaatsvindt.

9:00

Nu is de mailbox aan de beurt. Tussen de mail zit de rapportage van Fyraco, een bedrijf dat voor ons de trillings- analyses uitvoert. In de rapportage staan een aantal aandachtspunten die ik met de afdeling Onderhoud wil bespreken.

10:00

Met een bak koffie in de hand loop ik naar Gonno Eekhout, onze Maintenance Engineer, om de rapportage van de trillingsanalyses te bespreken. Uit de rapportage blijkt dat onze zuigtrek- ventilator van AVI lijn 1 extra aandacht nodig heeft. Samen gaan we ter plaatse kijken of we schade kunnen ontdekken. Jasper Sengers (ook een Maintenance Engineer) kijkt even met ons mee.

12:00

Tijdens de lunch is het weer een gezellige boel. Er komt van alles ter sprake en dat heeft meestal helemaal niets met het werk te maken.

12:30

Vandaag is een van de geplande jobs het vervangen van filters van de vliegassilo. Als karwei verantwoordelijke ga ik regelmatig kijken bij de monteurs tijdens het uitvoeren van deze klus.

14:00

De telefoon gaat. Afdeling Logistiek heeft problemen met het verladen van vliegas. De vraag is of ik even wil meekijken wat er niet goed gaat. Samen met Jos Wilting van de afdeling Logistiek hebben we het probleem al snel te pakken en lossen het op.

15:00

Eerst koffie. De rest van de middag besteed ik aan administratieve zaken zoals het bijwerken van het employee self service portaal.

16:15

De werkdag zit erop, snel naar huis, even eten en dan weer aan de slag met op dit moment mijn grootste hobby: het realiseren van onze droomwoning in het mooie buitengebied van Didam.

Moet helaas nog veel gebeuren…

Meer berichten:

Veiligheidprijs voor Patrick Schaaf, Operator NSI in Rozenburg

Ieder kwartaal reiken we een Veiligheidsprijs uit aan een AVR-medewerker. SHEQ kiest welk bijzonder initiatief een positieve invloed heeft op onze veiligheid. De winnaar zetten we in het zonnetje en ontvangt een ‘veiligheidsprijs-wannahave’.

Dutch Design Week: AVR-kast onthuld door WasteCraft en Petje Af

Vrijdag 27 oktober vormde de eindbestemming van de bijzondere reis die AVR samen met WasteCraft en de kinderen van stichting Petje Af is begonnen. Die dag waren we namelijk vertegenwoordigd op de Dutch Design Week in Eindhoven. In de Schellensfabriek presenteerden diverse designers hun ontwerpen van afval en gerecycled materiaal. Ook het eindresultaat van onze journey was daar voor het publiek te bewonderen!

Update Brand AVR Rozenburg

AVR is samen met schade-experts de schade aan het opmaken van de grote brand die eind september woedde op de locatie van AVR in Rozenburg. AVR trekt samen met haar aandeelhouder op en is met man en macht aan het werk om de installaties voor zover mogelijk weer in gebruik te kunnen nemen. Helaas is het duidelijk dat het maanden gaat duren voor de installatie in gebruik genomen kan worden waar brandbaar afval van huishoudens en bedrijven wordt verwerkt. Voor deze installatie verwachten we een herstart in oktober 2024. Dit heeft een grote impact op klanten, leveranciers en medewerkers. AVR waardeert de steun die het van alle kanten ontvangt en werkt met volle overtuiging aan het herstel van de installaties in Rozenburg.

Afdeling inkoop: de onderandelaren van AVR!

Materialen, middelen en diensten zijn onmisbaar om onze installaties draaiende te houden. Van doosjes schroeven, chemicaliën en onderhoudsdiensten tot aan koffie. De afdeling Inkoop speelt hierbij een belangrijke rol. Marjon Veenendaal, manager van deze afdeling, vertelt over haar team en de werkzaamheden.

Tijdelijke oplossing voor opslag van afval

Het afval dat normaal gesproken wordt verwerkt door AVR in Rozenburg zal de komende vier weken worden gestort bij stortplaats De Spinder in Tilburg. Aan deze door AVR uitgewerkte oplossing is door vele partijen hard gewerkt.