De plasticvanger in Rozenburg zorgt voor minder zwerfvuil!

Met kleine stappen vooruit om het zwerfvuil op Rozenburg en in de omgeving te verminderen. De plasticvanger die vorige week in het water is geplaatst bij de All Weather Terminal levert hier een bijdrage aan.

Terug

Waarom een plasticvanger?

Bij het overslaan van afval is het onvermijdelijk dat een deel daarvan gaat zwerven. Daarnaast bevindt AVR Rozenburg zich in een ‘kom’ in de haven. Afval drijft hier gemakkelijk naartoe. Uiteraard nemen wij hier onze verantwoordelijkheid en zorgen we ervoor dat het afval zoveel mogelijk uit het water wordt gehaald. Voorheen visten we dit afval uit het water met een vuilvisboot, wat veel handmatig werk opleverde.

Met de plasticvanger komt daar nu verandering in. Dit is een systeem dat in het water is geplaatst en ervoor zorgt dat al het zwerfvuil in het water ‘gevangen’ wordt.

Hoe werkt het?

Onze locatie in Rozenburg ligt als het ware in een ‘kom’ in de haven. Door de stroming verzamelt dat afval zich gemakkelijk in die kom. De plasticvanger werkt op eb en vloed. Tijdens vloed stroomt het afval erin. Bij eb trekt het water weer weg, maar blijft het zwerfvuil erin. Eens in de zoveel tijd wordt de plasticvanger dan geleegd.

Primeur voor AVR

AVR is het eerste particuliere bedrijf die een plasticvanger gaat plaatsen. We hopen natuurlijk dat meer bedrijven ons voorbeeld volgen en samen bouwen aan een schonere rivier.

Meer weten over deze stichting? Ga dan naar de website van Clear Rivers!

Meer berichten:

Een dag in het leven van Akim Hu-a-ng

In mijn functie beschrijf en analyseer ik de risico’s rondom procesinstallaties. Mijn taken zijn het identificeren, classificeren, documenteren en rapporteren van de risico’s. Vervolgens draag ik verbeteringen aan en zorg ik ervoor dat deze worden opgevolgd. Ook ben ik betrokken bij het uitvoeren van periodieke veiligheidsstudies, waarbij we de gevaren en risico’s van een installatie of fabriek in kaart brengen.

Veiligheidsprijs voor Carlos Pinto e Neto

Ieder kwartaal delen we een Veiligheidsprijs uit aan een AVR-medewerker. SHEQ kiest welk bijzonder initiatief een positieve invloed heeft op onze veiligheid. De winnaar zetten we in het zonnetje en ontvangt een ‘veiligheidsprijs-wannahave’.

Afdeling communicatie: dé creatieve spin in het web

Of het nu gaat om de realisatie van het jaarbericht, een social-mediacampagne, het organiseren van het AVR-bedrijfsfeest, of het ophalen en delen van relevant nieuws uit de organisatie; de afdeling Communicatie draait haar hand er niet voor om. Deze creatieve duizendpoten helpen anderen graag bij hun communicatievraagstukken. Marie-Claire van der Schoor vertelt over de afdeling en haar team.

Trots op het Better Biomass-certificaat

Over biomassa is veel discussie, is het wel een duurzame energiebron? Met het NTA 8080/Better Biomass-certificaat kunnen bedrijven aantonen dat de biomassa die zij gebruiken in hun processen, op een duurzame wijze is verkregen en verwerkt door de gehele handelsketen.