Jaarbericht 2022: leren en transformeren

AVR streeft ernaar om een impactvolle bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving door reststromen een nuttige bestemming te geven in de vorm van grondstoffen en energie. Die bijdrage is ieder jaar weer zichtbaar in de vorm van verhalen, operationele resultaten en cijfers. Met trots delen we ons jaarbericht 2022: Leren en transformeren.

Terug

AVR publiceert haar jaarbericht 2022 met als titel Leren en transformeren. Als bedrijf blijven we leren van onze medewerkers, van onze contacten met klanten en leveranciers, maar ook van maatschappelijke en geopolitieke ontwikkelingen. De oorlog in Oekraïne, de schaarste in de arbeidsmarkt, de hoge energieprijzen, de stijgende inflatie en schaarste aan materialen en hulpstoffen zijn daar voorbeelden van.

We blikken terug op een roerig jaar met de nodige uitdagingen, maar we zijn blij met ons financiële resultaat en de positieve bijdrage aan onze samenleving en circulaire economie. Ons uitgangspunt is altijd volledig waardevol maken van de rest van de rest. In een maatschappij die onderhevig is aan veel veranderingen vraagt dat van AVR een flexibele houding. Alleen zo blijven we een gezond, duurzaam en toekomstbestendig bedrijf.

Ons jaarbericht 2022 staat vol met mooie, bijzondere verhalen en resultaten waar we trots op zijn. Lees het eens rustig door. Het geeft een goed beeld van onze resultaten aan de hand van de materiële thema’s: CO2-emissie, Betrouwbaarheid, Recycling, Duurzame energie, Overige emissies, Veilige werkomgeving, Duurzame inzetbaarheid en Financiële stabiliteit.

Meer berichten:

AVR, Stichting Petje Af en WasteCraft op weg naar Dutch Design Week 2023

Van een Perfect Days-donatie aan Stichting Petje Af en een samenwerking met WasteCraft op het gebied van onze NSI rolden we in een nieuw avontuur. Donderdag 27 oktober vorig jaar begonnen AVR, WasteCraft en de kinderen van stichting Petje Af samen aan een bijzondere reis om van afval een gaaf designproduct te maken dat in oktober gepresenteerd wordt tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Tijd voor een update!

Veiligheidsprijs voor Carlos Pinto e Neto

Ieder kwartaal delen we een Veiligheidsprijs uit aan een AVR-medewerker. SHEQ kiest welk bijzonder initiatief een positieve invloed heeft op onze veiligheid. De winnaar zetten we in het zonnetje en ontvangt een ‘veiligheidsprijs-wannahave’.

Afdeling communicatie: dé creatieve spin in het web

Of het nu gaat om de realisatie van het jaarbericht, een social-mediacampagne, het organiseren van het AVR-bedrijfsfeest, of het ophalen en delen van relevant nieuws uit de organisatie; de afdeling Communicatie draait haar hand er niet voor om. Deze creatieve duizendpoten helpen anderen graag bij hun communicatievraagstukken. Marie-Claire van der Schoor vertelt over de afdeling en haar team.

Trots op het Better Biomass-certificaat

Over biomassa is veel discussie, is het wel een duurzame energiebron? Met het NTA 8080/Better Biomass-certificaat kunnen bedrijven aantonen dat de biomassa die zij gebruiken in hun processen, op een duurzame wijze is verkregen en verwerkt door de gehele handelsketen.