Update Brand AVR Rozenburg

AVR is samen met schade-experts de schade aan het opmaken van de grote brand die eind september woedde op de locatie van AVR in Rozenburg. AVR trekt samen met haar aandeelhouder op en is met man en macht aan het werk om de installaties voor zover mogelijk weer in gebruik te kunnen nemen. Helaas is het duidelijk dat het maanden gaat duren voor de installatie in gebruik genomen kan worden waar brandbaar afval van huishoudens en bedrijven wordt verwerkt. Voor deze installatie verwachten we een herstart in oktober 2024. Dit heeft een grote impact op klanten, leveranciers en medewerkers. AVR waardeert de steun die het van alle kanten ontvangt en werkt met volle overtuiging aan het herstel van de installaties in Rozenburg.

Terug

Niet alle installaties op het terrein zijn geraakt, maar het hart van het bedrijf, de energiecentrale, heeft enorme schade geleden. De basis van het werk van AVR is het verwerken van afval waarbij elektriciteit aan het net, stoom aan bedrijven en stadswarmte aan circa 160.000 huishoudens wordt geleverd. Omdat de verwerking van afval voorlopig niet kan plaatsvinden, kan dus ook geen elektriciteit, stoom of warmte worden opgewekt en geleverd.

Afval

AVR slaat momenteel het gemeentelijk afval tijdelijk op bij stortplaats De Spinder in Tilburg. AVR voert gesprekken met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Noord-Brabant, de provincie Gelderland en andere provincies en stortplaatsen in Nederland om dit ook voor de rest van dit jaar voort te kunnen zetten. Voor 2024 kijkt AVR naar andere (verbrandings)mogelijkheden in binnen- en buitenland en naar het tijdelijk bufferen van afval op daarvoor geschikte stortplaatsen.

De nascheidingsinstallatie waarbij plastic uit het afval wordt gehaald, de biomassa energie centrale voor het verwerken van afvalhout en de installatie voor het verwerken van industrieel afvalwater zijn in mindere mate geraakt door de brand. Deze installaties worden momenteel in gereedheid gebracht om naar verwachting in december 2023 en het eerste kwartaal van 2024 in gebruik te worden genomen.

Energie

De energieproductie zal voor langere tijd niet terug zijn op het oude niveau en mede daardoor bekijkt AVR samen met partners de mogelijkheden van tijdelijke voorzieningen. De stadswarmtebedrijven plaatsen op dit moment tijdelijke warmteketels op diverse locaties in Rotterdam om zodoende voldoende back-up te krijgen voor de winterperiode.

Meer berichten:

Wonen in de toekomst!

Wanneer Olaf thuiskomt, komt zijn huis tot leven: lampen gaan vanzelf aan, de verwarming brengt de ruimte op de ideale temperatuur, en muziek speelt op precies het juiste volume. Deze slimme huisautomatisering is het resultaat van Olaf’s passie voor domotica. Dankzij deze technologie kan hij met een paar tikken op zijn smartphone of een eenvoudig stemcommando zijn huis op afstand bedienen en monitoren. Hij vertelt er enthousiast over.

Een dag meelopen met… Leendert van der Vliet!

In ‘De dag van…’ nemen we een kijkje achter de schermen van een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er zo voorbijkomen. Maak kennis met Leendert van der Vliet, onze Smeerder. Samen met collega Richel Scorea zorgen zij ervoor dat alle installaties van AVR Rozenburg van olie en vet worden voorzien. Als smeerdienst zijn zij de oren en ogen van het hele terrein.

Jaarbericht 2023: Veerkracht

Afgelopen jaar kreeg AVR te maken met veel uitdagingen, maar één ding werd vooral duidelijk: de veerkracht van ons bedrijf. In het jaarbericht van 2023 lees je hoe we de tegenslagen hebben aangepakt en welke successen we hebben geboekt. Daarnaast komen ook de bijzondere verhalen van collega’s en onze operationele resultaten aan bod. Kortom, het jaarbericht 2023 biedt een mooi overzicht van een memorabel jaar.

Afdeling productie AVR Duiven: ALTIJD AANWEZIG!

De afdeling Productie houdt de fabriek 24/7 draaiende. In Duiven bestaat deze afdeling uit vijf ploegen met ieder acht collega’s; een wachtchef die de leiding heeft, een hoofoperator die het overzicht houdt, en een aantal 1e en 2e operators die de machines beheren. Ze werken in volcontinue diensten, de collega’s wisselen elkaar af om ervoor te zorgen dat het afvalverwerkingsproces non-stop doorgaat. Wachtchef Henry Slot van ploeg A vertelt wat er zich allemaal afspeelt in Duiven.