Nascheidingsinstallatie (NSI)

Terug

De NSI scheidt en sorteert folies, plastics en drankkartons uit het huishoudelijk restafval. Van deze materialen kunnen we door recycling nieuwe producten maken. Elke dag ontvangen we dit restafval onder andere van de gemeenten Leiden, Den Haag, Utrecht en Rotterdam.

Hoe werkt dit nascheidingsproces?

De nascheidingsinstallatie opent de afvalzak met een schredder en haalt het metaal eruit met magneten. Daarna wordt het afval op grootte gesorteerd met behulp van een schudzeef. Met behulp van ballistische scheiders en windshifters worden folies (2D) van vormvaste kunststoffen en drankkartons (3D) gescheiden. Met infraroodscanners kunnen we tenslotte de gewenste folies, harde kunststoffen en drankkartons van het restafval scheiden en terugwinnen. Deze worden samengeperst tot balen voor recycling. Recyclingbedrijven in Europa verwerken de materialen tot nieuwe producten. 

Klik op de animatie om het nascheidingsproces te volgen.

Meer berichten

AVR schuift als expert aan bij IenW!

Adrie Huissoon, Adviseur duurzaamheid en huisvesting van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW), wilde meer zicht op de afvalstromen van Rijnstraat 8. Want wat gebeurt er eigenlijk met de koffiebekers, het plastic en het gft-afval van het pand waarin IenW gevestigd is? Om die afvalstromen goed in kaart te krijgen, nodigde IenW diverse experts uit voor het programma: Afvalscheiding: tussen droom en daad”. Jasper de Jong, commercieel directeur AVR was één van de experts die zijn visie mocht geven.

Mechanisch scheiden heeft de toekomst!

In de afgelopen tien jaar heeft de scheidingstechniek snelle stappen vooruit gemaakt. Daardoor kunnen we niet alleen méér plastic en drankenkartons uit het restafval halen dan je thuis kunt doen, maar is dit ook nog eens van steeds betere kwaliteit.